Актуално В програмата

MasterChef: За трима претенденти за титлата изпитанията се оказаха непосилни

Добави коментар

Първите трима претенденти за титлата MasterChef напуснаха състезанието за 100 000 лева

За собственичката на салони за красота Гергана Баева, модната консултантка Нели Папазян и дизайнерката на бижута Пламена Георгиева изпитанията в кухня...

За собственичката на салони за красота Гергана Баева, модната консултантка Нели Папазян и дизайнерката на бижута Пламена Георгиева изпитанията в кухнята се оказаха непосилни

© bTV

Задълбочени познания в приготвянето на традиционни специалитети от България, Англия и Мароко показаха участниците в седмия сезон на „MasterChef“ по bTV. Повечето хоби-готвачи в най-популярното кулинарно шоу виртуозно пресъздадоха типичните вкусове от различните региони и континенти, но други не успяха да постигнат автентичност. За собственичката на салони за красота Гергана Баева, модната консултантка Нели Папазян и дизайнерката на бижута Пламена Георгиева изпитанията в кухнята се оказаха непосилни и те завинаги напуснаха състезанието.

© bTV

„MasterChef“ се изпълни с лек морски бриз и свежест на планински борови иглички, след като претендентите за приза от 100 000 лева отвориха кутиите с продукти от различни части на България. Под капака на първата откриха типичните за нашето Черноморие лефер и миди, придружени от свежи зеленчуци и подправки. Втората кутия ги изненада с високопланински деликатес - бонфиле от елен, „акомпанирано“ от млечни продукти, зеленчуци и горски плодове.

© bTV

Финес и въображение в приготвянето на риба показа фотографката Мария Жекова. Една хапка от нейния отлично презентиран и перфектно изпечен тарт с лефер и миди убеди журито, че тя заслужава значка за имунитет. При изпичането на еленски стек безспорно превъзходство демонстрира спортната журналистка Борислава Славова, чието ароматно, елегантно композирано ястие пренесе топ готвачите във високопланинската природа. Талантливите участнички заслужено бяха избрани за капитани на два конкурентни тима и се хвърлиха в тежка битка. С твърда ръка и ясни изисквания, Борислава изведе своя отбор до победата и се утвърди като нетърпящ възражения лидер. Стилът ѝ беше оценен високо от Chef Андре Токев.

При изпичането на еленски стек безспорно превъзходство демонстрира спортната журналистка Борислава Славова

При изпичането на еленски стек безспорно превъзходство демонстрира спортната журналистка Борислава Славова

© bTV

В битката за мястото си в „MasterChef“ участниците трябваше да се ориентират из необятния свят на подправките. Пред част от тях бяха подредени над 30 купички с ухания от цял свят, сред които естрагон, салвия, самардала, резене и хвойна. Острото обоняние и кулинарния опит на управителката на строителна фирма Нела Тинчева ѝ помогна да посочи уверено едни от най-необичайните аромати и я спаси от елиминация.

Финес и въображение в приготвянето на риба показа фотографката Мария Жекова.

Финес и въображение в приготвянето на риба показа фотографката Мария Жекова.

© bTV

Драматично за участниците в „MasterChef“ се оказа кулинарното пътешествие до Острова и, по-точно, подготовката на класически сет за следобеден чай, достоен за Бъкингамския дворец. Печенето на традиционните английски кифлички или т.нар. скони се превърна в кошмар за мнозина, а твърде сухите или преливащи от сметана и сладко произведения рязко бяха отхвърлени от небцето на Chef Силвена Роу. Блогърката и почитателка на веган кухнята Анна Стойкова се справи достойно със задачата, но собственичката на салони за красота Гергана Баева и модната консултантка Нели Папазян не показаха очакваното ниво и трябваше да напуснат завинаги шоуто.

© bTV

Кулинарната екзотиката на Мароко пък спъна дизайнерката на бижута Пламена Георгиева. След като непростимо обърка съставките в традиционния за Северна Африка таджин, тя също приключи участието си в „MasterChef“.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Мария Жекова e новият MasterChef на България

Стартира битката за големия финал в „MasterChef“

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

Хоби-готвачите в „MasterChef“ се борят за място на полуфинала

Цветелина Томиъм напусна „MasterChef“