Актуално В програмата

Марк Хамил във втория сезон на историческия хит Залезът на тамплиерите през март

Добави коментар

Вторият сезон на „Залезът на тамплиерите“ с премиера на 26 март в HBO GO

Популярният драматичен сериал „Залезът на тамплиерите“ се завръща за втори сезон в селекцията на HBO от 26 март. Марк Хамил („Междузвездни войни“) застава рамо до рамо със звездата на първия сезон - Том Кълън („Барутният заговор“ на HBO, в който си партнира с Кит Харингтън от „Игра на тронове“  и „Имението Даунтън“). Осемте епизода на новия сезон дават заявка за още по-зрелищно и безкомпромисно представяне на суровите времена, белязващи мрачния край на ордена на тамплиерите на петък 13-ти през 1307 година.


Премиерата за България е първо в онлайн стрийминг платформата HBO GO на 26 март.

 

„Залезът на тамплиерите“ ни потапя в средновековните политически игри и кървавата кауза на рицарите тамплиери - най-мощния, богат и тайнствен военен орден през Средновековието. Сериалът стъпва дълбоко в тайния свят на това легендарно братство на монаси-воини, за да предаде през фикцията един достоверен облик на тези рицари - как са живели и за какво са дали живота си. Придържащ се към реални исторически събития, втория сезон се фокусира и върху емоционалната страна на човешките отношения, свързани с власт, изкупление, отмъщение, предателство, семейство и в крайна сметка рисува една обща картина на епичната война между църквата и държавата. Марк Хамил се присъединява към актьорския екип с въвеждането на новия герой – Талус. Талус е майстор на меча, който посвещава новите тамплиери в изкуството на вярата и оръжието. Той носи отговорността да подготви следващото поколение мъже, които да носят гордо иконичния червен кръст на гърдите си и да станат „Божии екзекутори“.

 

Добави описание

 

В сезона ще видим отново познати от предишните серии герои  - Ед Стопърд (“Пианистът”) като френския крал Филип IV, Подрик Дилейни (“Династията на Тюдорите”) като Гауейн, Саймън Мерелс (“Спартак”, “Човекът-вълк”) като Танкреде, Джулиан Овенден („Имението Даунтън“) като Уилям Деногарет и Джим Картър („Имението Даунтън“) като папа Бонифаций VIII.
Към Хамил в новия сезон се присъединяват и Женевиев Гонт (“The Royals”), като принцеса Изабела, дъщеря на крал Филип, която остава в историята като “вълчицата на Франция”; Том Форбс („Bastard Executioner“, “The Royals”) като принц Луи, силният и непредвидим син на крал Филип и наследник на трона, както и актрисата Клементин Никълсън („Подземен: свят пробуждане“) като Маргарет, принцеса на Бургундия и предана съпруга на принц Луи.

 

Заглавието е оригинална продукция на HISTORY® създадена от А+Е Studios в партньорство с The Combine, Island Pictures and Midnight Radio. Правата за България са на HBO. Първият сезон на сериала е достъпен в HBO GO.

PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Залезът на тамплиерите