Актуално В програмата

Мариана Попова и Кирил Маричков треньори в „Гласът на България”

Добави коментар

Към треньорския щаб в лятното шоу на bTV „Гласът на България” се присъединиха поп певицата Мариана Попова и рокаджията Кирил Маричков.
Още две български музикални звезди се присъединиха към треньорския щаб в лятното шоу на bTV „Гласът на България” - поп певицата Мариана Попова и рокаджията Кирил Маричков. Скоро те, заедно с Миро и Ивана, ще се запознаят с най-добрите кандидати за участие в най-позитивното музикално шоу в България. Едва около 15% от всички, които се явиха на приключилия вчера предварителен кастинг в София, ще бъдат одобрени за следващия кръг. По време на прослушването „на тъмно”, всеки треньор ще трябва да избере само по слух своята група от таланти, които ще се борят за одобрението на зрителите и голямата награда на „Гласът на България”. Кастингите на тъмно ще се провеждат пред публика. 

Мариана Попова

Мариана Попова е една от най-обичаните и успешните български поп певици. Родена е в София. От 11 до 13 годишна възраст се занимава с народно пеене и народни танци, а от 13 до 16 годишна възраст – с модерен и джаз балет. Завършва средно образование с профил „Музика”, а след това учи “Поп-джаз пеене” в НБУ. Първата група на Мариана Попова е „Кокомания” (1996-2000 г.), а от 2001 до 2002 г. е водеща в БГ Радио.
Мариана Попова представи България на конкурса “Евровизия” 2006 г. Тя е изпълнителката с най-много концерти в България и чужбина през 2006 – 2008 г. Освен в България, Мариана Попова е изнесла концерти и в Кипър, Гърция, Москва, Виетнам, Хелзинки, Белгия и Русия. През февруари 2009 прави национално турне в 10 града в България – Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Ямбол, Русе, Плевен, Ловеч, Благоевград и София.
На 11 юни 2008 г. на музикалния пазар излезе дебютният албум на Мариана Попова - New Religion. На 28 март 2011 г. излезе вторият ѝ поред дуетен албум - „Предай нататък”, като за един месец постига продажби от 3000 диска. „Предай нататък” е единственият български продукт, в който са събрани толкова много артисти - Орлин Горанов, Васил Найденов, Дони, Миро, Искрен Пецов и Васил Петров.
В началото на 2008 г. Мариана Попова подкрепи безвъзмездно каузата на съвместния проект на bTV и УНИЦЕФ „Великолепната шeсторка”, където пя в дует с Тити Папазов. Мариана и Тити станаха победители в първото издание на благотворителното шоу.
В момента Мариана Попова помага на голям брой млади артисти, което не е обществено достояние. За себе си тя казва „Това, че пея, не ме прави по-специална, но ме прави по-щастлива.” 

Кирил МаричковКирил Маричков е един от най-популярните и успешни български рок музиканти на всички времена. Роден е на 30 октомври 1944 година в София.
В юношеските си години той се занимава с музика, като свири на пиано, кларинет, а по-късно, покрай бума на рок музиката, и бас китара и китара. През 1963 г. Кирил Маричков основава превърналата се по-късно в легендарна рок група "Бандараците".
През 1967 г. Маричков основава "Щурците". По-късно в групата се включват Валди Тотев и Георги Марков. Първото участие на групата е на студентския празник на ВИТИЗ. Рок бандата започва да записва и албумите ѝ бързо стават много популярни. "Щурците" имат завидно творческо дълголетие. Те съществуват повече от 40 години, имат 14 издадени албума, като през цялото време Кирил Маричков е фронтмен, басист и китарист на групата. Маричков е и автор на повечето песни на "Щурците". Бандата има над 2600 концерта в 16 страни.
Кирил Маричков има и два самостоятелни албума: "Зодия Щурец" (с хита „Клетва”) и "Искам да кажа" (с хитовете „Моят свят”, „Обичам те завинаги”, „Вярвам в теб”), които също се радват на голяма популярност. Той е автор и на музиката за много филми, някои от които са "Вчера" ("Клетва"), "Адио Рио", "Индиански игри", "Вампири - таласъми", "Дунав мост" („Моят свят”) и "Най-важните неща" ("Обичам те завинаги").
През 1992 година Маричков основава рок радио „Тангра” заедно със своя приятел Константин Марков, който е басист на група "Тангра".
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Гласът на България

Финалът на “Гласът на България” е тази неделя

​Участници от "Гласът на България" блестят в световната класация на The Voice

Нокаутите в „Гласът на България“ продължават с пълна сила

Предстоят последни страховити вокални битки в сезон 10 на „Гласът на България“

Истински музикални шамари в "Гласът на България"