Кино

Мъпетите - премиера 27 януари 2012 г.

Добави коментар

"Мъпетите" на Дисни студио изобилства с тайни,.... Премиерата му на голям екран е на 27 януарии 2011 г.
Мъпетите - премиера 27 януари 2012 г.Докато са на почивка в Лос Анджелес, Уолтър, най-големият фен на Мъпетите в света, брат му Гари /Джейсън Сигъл/ и Мери, приятелката на Гари /Ейми Адамс/ от Смолтаун, САЩ, откриват зловредния план на нефтения магнат Текс Ричман /Крис Купър/ да събори Мъпет Тиътър и да добива нефт, открит наскоро под любимото сборно място на Мъпетите. С цел да организират "Най-голямото маратонско Мъпет шоу" и да съберат 10 милиона долара, необходими за спасяването на театъра, Уолтър, Мери и Гари помагат на Кърмит да събере отново Мъпетите, поели всеки по своя път: Фози е участник в музикална група "Мупети", която свири в едно казино в Рино; Мис Пиги е едрогабаритна модна редакторка във "Вог"; Животното е в клиника за справяне с гнева в Санта Барбара; Гонзо е авторитетен магнат водопроводчик.

"Мъпетите" на Дисни студио изобилства с тайни, знакови фигури и участия на истински и популярни звезди от света на музиката, киното, телевизията, модата и др. Премиерата му на голям екран е на 27 януарии 2011 г.


Disney Studio

Жанр:                Семейна комедия
Категория:             TBD
Премиера в САЩ:        20 януари 2012 г.

Участват:    Жабока Кърмит, Мис Пиги, Мечока Фози, Гонзо, Животното, Джейсън Сигъл, Ейми Адамс, Крис Купър, Рашида Джоунс и Уолтър

Озвучаващи актьори
на български език:
            Kermit / Кърмит Жабока - Кирил Бояджиев
            Miss Piggy / Мис Пиги - Явор Караиванов
            Gary / Гари - Владo Михайлов
            Mary / Мери - Надежда Панайотова
            Walter / Уолтър - Владимир Зомбори
            Tex Richman / Текс Ричман - Пламен Манасиев
            Fozzie / Фози - Георги Стоянов
            Gonzo / Гонзо - Петър Калчев
            Scooter / Скутър - Петър Бонев
            Statler / Статлър - Петър Върбанов
            Waldorf / Уолдорф - Явор Караиванов

Режисьор:    Джеймс Бобин
Продуценти:    Дейвид Хобърман, Тод Либърман
Изпълнителни
продуценти:    Джейсън Сигъл, Никълъс Столър, Джон Скоти, Мартин Бейкър
Сценаристи:    Джейсън Сигъл и Никълъс  Столър /надписите не са окончателни/

  • Комикът Джейсън Сигъл / от телевизионния сериал "Как се запознах с майка ви" и "Прелъстен и изоставен"/ е изпълнител на главна роля, съсценарист и изпълнителен продуцент на "Мъпетите".

  • Като реверанс към традициите на Дисни във филма се появяват като себе си знаменитости като Мила Кунис, Доналд Глоувър, Лесли Фийст, Мики Руни, Алан Аркин, Роб Гордри, Дейв Грол, Кристен Шаал, Рики Жервес, Кати Грифин, Били Кристъл, Кен Жеонг, Сара Хайланд, Стърлинг Найт, Нийл Патрик Харис, Упи Голдбърг, Джеймс Карвил, Рико Родригес, Селена Гомес, Дани Трехо, Уанда Сайкс, Джъд Хърш, Джон Красински и Джим Парсънс.

  • "Мъпетите" на Дисни е режисиран от Джеймс Бобин, създател на комедийното шоу на HBO "Летящият конкорд", в което е и сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент.

  • Кърмит получава звезда на Холивудската Алея на славата през 2002 г. Песента му "Връзка с дъгата" е номинирана за "Оскар".

  • Брет Маккензи, който е изпълнител, сценарист и композитор в комедийното шоу на HBO "Летящият конкорд" е музикален оформител на "Мъпетите" на Дисни, както и автор и продуцент на три оригинални песни, включващи началната и финалната, изпълнени с типичния за Мъпетите апломб.

  • Изминаха 12 години от последния игрален филм за голям екран с Мъпетите /"Мъпети от космоса", 1999 г./

  • Уолтър, най-големият фен на Мъпетите в света, брат му Гари /Джейсън Сигъл/ и Мери, приятелката на Гари /Ейми Адамс/ откриват зловредния план на нефтения магнат Текс Ричман /Крис Купър/ да събори Мъпет Тиътър. Те помагат на Кърмит да събере отново Мъпетите, за да организират "Най-голямото маратонско Мъпет шоу" и да спечелят 10 милиона долара, необходими за спасяването на театъра.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мъпетите

Денят на Disney на 26 декември по Нова ТВ

И МЪПЕТИТЕ вампирясаха