Филми Исторически

Мъжът с желязната маска

1 коментар

За честта на короната и съдбините на страната най-прочутите мускетари на света трябва да се съберат отново за една последна епична битка.

 


Man in the Iron Mask, 1998

историческа драма

Участват: Леонардо ди Каприо, Джеръми Айрънс, Джон Малкович и др.
Режисьор: Рендъл Уолъс

 

 

 

Мъжът с желязната маска    За честта на короната и съдбините на страната най-прочутите мускетари на света трябва да се съберат отново за една последна епична битка. Невероятен екип от актьори, сред които блестят Леонардо ДиКаприо, носителят на Оскар Джереми Айрънс, Джон Малкович, Жерар Депардийо и Гейбриъл Бърн, пресъздава главните роли в тази епична историческа драма.

Във време на разкош и отчаяние за раздираната от противоречия френска нация, себичният крал Луи XIV (ДиКаприо) се наслаждава на властта и богатствата си, докато поданиците му гладуват.

Уверен в могъществото си,  Луи не се страхува от никого, освен от една личност, която би могла да сложи край на абсолютната му власт: човекът, когото той е осъдил на доживотен тъмничен затвор и наказал да носи тежка желязна маска. Но когато изстъпленията на краля стигат твърде далече, оттеглилите се мускетари Атос (Малкович), Портос (Депардийо) и Арамис (Айрънс) решават да освободят тайнствения затворник, който може да се превърне в единствената надежда за оцеляване на Франция.

Остава само един въпрос: дали старият им боен другар - легендарният Д'Артанян (Бърн), ще им помогне или не?

 

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Джеръми Айрънс , Леонардо Ди Каприо , Мъжът с желязната маска , Джон Малкович

Руски модел покори Леонардо Ди Каприо

В програмата: