Музика Концерт

Мая Нешкова и Софийска филхармония на 23 септември 2011 по БНТ 1

Добави коментар

Концертът „За да има живот” на Мая Нешкова със Софийска филхармония на 23 септември 2011 с премиера от 22,15 ч след сериала „Английският съсед”
Концертът „За да има живот”  на Мая Нешкова със Софийска филхармония на 23 септември 2011 с премиера от 22,15 ч след сериала „Английският съсед”

Мая Нешкова и Софийска филхармония

„За да има живот” е вторият авторски симфоничен концерт на композитора Кирил Икономов състоял се на 17 май 2011 в зала 1 на НДК. Освен Софийска филхармония с диригент Кирил Ламбов, заедно с Мая Нешкова на голямата сцена ще видим Хоровата капела „Светослав Обретенов” с диригент Люба Пешева, солистите Зорница Дамянова – сопран, Марио Николов – тенор, Минко Ламбов – пиано и Иван Христов – тромпет, както и актьорите Нели Топалова и Даниел Цочев, които са водещи на спектакъла.

Мая Нешкова и Софийска филхармонияЛюбопитното е, че изпълнителката на хита „Честит рожден ден” се събир отново с колежките си от легендарното трио „Обектив”, с които е започнала кариерата си преди 30 години – Ваня Теохарова и Лика Ешкенази. Заедно с двете певици във вокалната група се включват близначките на Мая Нешкова и Кирил Икономов – Йоана и Весела. Черешката на тортата е грандиозният финал, дирижиран от самия маестро Кирил Икономов, който показва класата си и на голям диригент.

Гвоздей на програмата е най-новата песен на семейно-творческия тандем „Молитва”. За нейния текст обичаната певица неслучайно се довери не само на една от най-добрите български поетеси, но и една от най-мъдрите българки – Жива Кюлджиева. Проектът е най-сериозният в досегашната кариера на Мая Нешкова и за да го представи по най-блестящия начин тя се довери на съпровода на най-добрия български оркестър. Публиката в пълната зала възнаграждава подобаващо не само „Молитва”, но и всички произведения на Кирил Икономов, които ще прозвучат в концерта.

Мая Нешкова и Софийска филхармония


Друг пирон в рецитала е финалната част из рокоперата „Походът на влъхвите”, чрез която талантливите музиканти призовават хората да не забравят за доброто дори в най-трудните време, в каквито живеем днес. С целия концерт Кирил Икономов прави своя поклон пред Жената, затова и част от приходите са за благотворителност – композиторът и певицата са лица на кампанията за борбата с рака на гърдата.

Повече от 150 музиканти се качват на голямата сцена, за да изразят съпричастието си чрез изпълненията.


Снимки: Ромео Чолаков
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мая Нешкова

Мая Нешкова и Кирил Икономов с голям концерт в зала 1 на ндк на 17 май 2011