Актуално В програмата

Магията на българския фолклор беляза във финалa на „Забраненото шоу на Рачков“

Добави коментар

Финалният епизод от втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“ потопи зрителите на NOVA в магията на българския фолклор.

Сцената на шоуто се превърна в Национален събор „Горубляне“ 2021 и любимият водещ Димитър Рачков посрещна едни от най-изтъкнатите изпълнители на народни танци и песни, прославили страната ни по целия свят.

„Забраненото шоу на Рачков“ е първото телевизионно предаване, което успя да събере най-представителните фолклорни ансамбли в България - „Филип Кутев“, „Пирин“ и „Тракия“. Те представиха танци от различни фолклорни райони – тракийски, родопски и македонски. А изпълнението на хора „Мистерия на българските гласове“ просълзи публиката в студиото.

Певицата Нели Петкова посрещна рождения си ден на сцената на „Забраненото шоу на Рачков“. След специалната изненада, която й беше подготвил Рачков, тя истински се развълнува и от видео поздрава на актьора Виктор Калев. „Аз съм много благодарна, че точно денс съм тук. Голяма късметлийка съм, защото имам възможността да сбъдвам постоянно мечтата си да пея. Много силна емоция и прекрасен подарък е това да празнувам пред публика“, сподели Нели. За любовта си към народната музика тя призна:

„Българският фолклор е уникален. Има магия в него. Винаги когато съм изпълнявала народни песни пред чужденци, те са оставали без думи. Няма нужда да разбираш текста, за да усетиш тази вибрация“.

Севдалина и Валентин Спасови разказаха в шоуто как е била създадена известната им песен „Сине, сине“ и споделиха тайната на щастливия и дълъг семеен живот. Славка Калчева поздрави зрителите на NOVA с изпълнения на „Мари Стано, бяла Стано“ и „Бяла роза“.

Водещият изпита уменията си в родопските диалекти с председателката на смолянския клуб „Зевзек“ – Веселина Бабаджанкова, която разказа и нагледно показа изкуството да разсмиваш хората. Модeрното звучене на фолклора бяха представени от етноформацията „Тригайда“, а нигериецът Стивън Ачикор, познат на зрителите с участието си в X-Factor, развълнува Димитър Рачков с изпълнението си на „Я кажи ми, облаче ле бяло“.

Лудата стая се завърна на самия финал на втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“ със забавен прочит на български народни приказки. В актьорското предизвикателство се впуснаха актьорите Мария Сапунджиева, Рада Кайракова, Борислав Захариев – Турбото и Димитър Рачков, а в ролята на разказвача отново се превъплъти Рафи.

Не пропускайте и новогодишното издание на „Забраненото шоу на Рачков“. Заедно със зрителите на NOVA, Димитър Рачков, Рафи, бенда и танцьорите от „Funky Monkeys” ще изпратят 2021-а и ще посрещнат новата 2022 година. Те ще бъдат в звездната компания на Васил Найденов, Богдана Карадочева, Белослава, Софи Маринова, Ивана, Мариус Куркински, Антон Радичев, Графа и други.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Забраненото шоу на Рачков

„Забраненото шоу на Рачков“ припомни хитови телевизионни предавания

Ретро парти разтърси сцената на „Забраненото шоу на Рачков“

“Рачков Брадър“ отвори врати в „Забраненото шоу на Рачков“

Парад на красотата в „Забраненото шоу на Рачков“

Забраненото шоу на Рачков събра за първи път победителите от Като две капки вода