Спорт Спорт по ТВ

Мачът за Суперкупата на страната пряко по БНТ - 1-и август, от 20:25 ч

Добави коментар

Мачът за Суперкупата на страната пряко по БНТ - 1-и август, от 20:25ч от стадион "Васил Левски"

Мачът за Суперкупата на страната пряко по БНТ -  1-и август, от 20:25 чМачът за Суперкупата на страната на 1-и август 2009 година, когато един срещу друг ще излязат шампионите от Левски и носителите на купата на страната Литекс, ще се излъчва по БНТ от 20:25 часа, пряко от националния стадион "Васил Левски".

Веднага след мача, зрителите на БНТ ще имат възможност да гледат пряко от националния стадион „Васил Левски” и официалното награждаване на победителите.

Коментатори на финалния сблъсък за Суперкупата на България ще бъдат спортните журналисти на БНТ Ценко Симов и Радостин Любомиров.Суперкупата на България е футболен трофей, за който се играе един мач. Той се провежда преди старта на всяко футболно първенство и противопоставя носителя на Купата на България и шампиона на страната. Ако шампионът е и носител на националната купа, то за Суперкупата играят първенецът и финалистът за Купата на България.

Първото издание на Суперкупата е през 1989 г
., след което следва дълга пауза до 2004 г. Оттогава досега са изиграни още пет финала. В този период до днес двата отбора, които зрителите на БНТ ще видят в събота на терена на националния стадион, не се изправят за пръв път един срещу друг. През 2007 година, отново мачът за Суперкупата на страната среща „Левски” с „Литекс”. Тогава печелят „Сините”. Отборът на Ловеч – „Литекс” три пъти в своята история (през 2004, 2007 и 2008 г.) е бил финалист за Суперкупата, но нито веднъж не е печелил отличието.

„Левски” пък също са били три пъти на финал (2005, 2006, 2007), но за разлика от тазгодишните си съперници са печелили купата два пъти.


Награден фонд от 80 000 лева е предвиден за тазгодишното издание на Суперкупата на България. Левски и Литекс ще определят носителя на трофея, а победителят ще получи 50 000 лева и специално изработена, в Италия, купа.

Цените на билетите са 5 лева за сектор А, 3 за В и по 2 лева за Б и Г. Продажбата им започва в четръртък.
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Суперкупата на България