Сериали Приключенски Сериали Криминални - комедии

Лондонград

Добави коментар

"Лондонград - Познайте нашите" е руски телевизионен сериал в жанра на приключенски екшън за перипетиите на руски жители на Лондон.

Жанр: криминален, комедия, приключенски
Година: 2015
Режисьор: Дмитрий Кисельов, Виталий Шепелев, Влад Николаев, Кирил Кузин
Актьори: Никита Ефремов, Ингрид Олеринская, Павел Илин, Сергей Рост, Никита Панфилов
Държава: Русия

Агенция Лондонград е специализирана в решаването на всякакви проблеми, с които руснаците могат да се сблъскат в Лондон. Няма значение какъв руснак е той: турист, който е загубил ценен багаж, син на висш служител, объркал тоалетна с паметник на Чърчил - в Лондон има много руснаци, а има и още по-трудни ситуации.

Възпитаникът на Оксфорд Михаил Куликов изкарва прехраната си, като решава проблеми на хората за тяхна сметка (той се занимава с „спасяването на удавници за парите на самите удавници“).

Партньорството между надарения математик Миша, принципната Алиса, дъщеря на олигарх, и гордия собственик на лондонско такси - "Жигули", Степан, е интересно и често ги поставя пред морални дилеми.

Миша и Алиса, Агенция "Лондонград"

Миша и Алиса, Агенция "Лондонград"

Това е първият игрален филм на руска телевизия, който почти изцяло е заснет в столицата на Великобритания. Телевизионният сериал Лондонград е създаден от Sputnik Vostok Production по поръчка на телевизионния канал STS. Авторите решават да приемат фразата „Познайте нашите!“ като слоган на филма.

Премиерата на пилотния епизод е онлайн в интернет на 4 септември 2015 г., 3 дни преди телевизионното излъчване.

В ролята на Миша е популярният руски актьор Никита Ефремов. Красивата Ингрид Олеринская е Алиса, дъщеря на олигарха Загорски. А заслужилия артист на Русия Павел Илин е в ролята на Степан - наблюдателен, спокоен водач на единствената "Жигули" в Лондон.

В първата част на сериала Михаил получава задачата да изпрати избягалата дъщеря на олигарх Алиса Загорская в Русия. Случайно Михаил среща нелегалния таксиметров шофьор Степан Сисоев. Намирайки Алиса с помощта на Степан, Михаил осъзнава, че тя ще бъде идеалният партньор за каузата му. В резултат на това Алиса, Михаил и Степан, с помощта на адвокат Борис Брикман, създават агенция Лондонград.

Втората част също е посветена на живота на агенцията. Персоналът се разширява, но проблемите за руснаците в Лондон не намаляват.

Поредицата успешно стартира в ефира на канал STS при голям интерес. Всеки пети московчанин гледа първия епизод на Лондонград.

По време на втория част от сериала се отбелязва сериозен спад в интереса на публиката. От екипът на Лондонград обясняват това с липсата на средства и обезценяването на рублата. За втория сезон са сменени сценаристите и все повече кадри са заснети в студио.

  • Водещ сценарист на първия сезон е Михаил Идов, бивш главен редактор на списание GQ и писател, живял дълги години в САЩ.
  • Вторият сезон е написан от бивши редактори и автори на GQ, The Guardian, Afisha, Empire.
  • В името на новата роля Ингрид Олеринская специално пребоядисва и подстригва косата си.
  • Сериалът е заснет в Лондон, Оксфорд, Москва, Санкт Петербург, както и в британските графства Кент и Есекс.
  • В сериала участват много емблематични места в Лондон: Биг Бен, Парламентар Скуеър, Оксфорд Стрийт, Лестър Скуеър, Портобело Роуд Пазар и други.
  • Няколко сцени от поредицата са заснети в затвора, в който е затворен ирландският писател Оскар Уайлд.
  • Сериалът е базиран на лондонските приключения на Мирон Федоров, по-известен като рапърът Oxxxymiron.
  • Почти всеки епизод на "Лондонград" по някакъв начин се основава на реални събития.
  • Част от екипът е участвал в работата по телевизионни сериали като „Игра на тронове“, „Епизоди“, „24 часа“ и други.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Лондонград

Интересни факти за "Лондонград"