Актуално В програмата

Любимият анти-веган на Chef Роу Добромир Ганчев – Добата напусна MasterChef

Добави коментар

Вчера вечерта хоби-готвачите се изправиха в една легендарна отборна битка, с неочакван обрат и една елиминационна надпревара, която доведе до отпадането на Добромир Ганчев – Добата.

Най-голямото състезание за любители готвачи предложи на зрители, частници и жури уникални емоции в неделя вечер. Вчера вечерта хоби-готвачите се изправиха в една легендарна отборна битка, с неочакван обрат и една елиминационна надпревара, която доведе до отпадането на Добромир Ганчев – Добата.

 

Добави описание


В отборната битка се впуснаха Файчето, Митко, Елени и Ивайло. Задачата им бе да сготвят ястие, идентично с това на техния партньор, който стои зад емблематичната MasterChef стена. Митко изненада всички като избра Ивайло за свой съотборник, защото иска „ястието да е по-модернистично“.  Двамата избраха да приготвят еленско месо, а опонентите им – Файчето и Елени се спряха на октопод. Напрежението стана още по-голяма, когато журито взе решение Файчето и Ивайло да сменят местата си в отборите. Елени изпадна в паника и се наложи Chef Михалчев да се намеси с леко подсказване в готвенето. В крайна сметка чинията на червените се оказа по-добра и Файчето и Митко се спасиха от елиминация.

 

Добави описание


Шестима души премериха сили в поредната елиминация. Към Добата, Неда, Краси и Виолина се присъединиха Ивайло и Елени. В първия етап от елиминацията всички те премериха сили в разпознаването на най-голям брой риби. Най-добър се оказа Краси, който се спаси от елиминация.
Останалите петима хоби-готвачи бяха изправени пред предизвикателството да покажат уменията си в приготвянето на рапани. Това се оказа трудна задача, защото повечето от тях или никога не са приготвяли рапани, или не обичат да ги готвят. Дори Chef Роу призна, че „нито го е готвила, нито го е яла“, но може да си представи как да го сготви.

 

Добави описание


Надъхан да покаже своите умения Добата реши да приготви ястие с много компоненти. Малкото време, обаче, го принуди да работи бързо и както се оказа… нехигиенично. Това провокира Chef Роу да избухне и да заяви, че няма да опита неговото творение. Най-добре със задачата се справиха Ивайло, Виолина и Неда. Добата и Елени се справих почти катастрофално, но в крайна сметка шоуто напусна Добата.

 

„Доба, твоето представяне днес не беше на ниво“ - отбеляза Chef Михалчев. „Доба, не съм сигурна, че след цял сезон готвене в тази кухня киноата и спирулината не си останаха загадка за тебе. Но съм сигурна за едно – ти си като скала. Паниката не те обзе дори и в най-напечените ситуации. Ти не губеше чувството си за хумор, а това е най-важното. Ти носиш таланта в себе си. Не спирай да се развиваш!“ с тези думи Chef Роу се обърна към добрия великан в шоуто.

 

Добави описание

 

Както е известно по време на предаването двамата не веднъж кръстосваха шпаги по темата за веганството. Добата дори спечели master клас, воден от Chef Роу, защото успя да приготви почти идентична на нейната веган торта. 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

MasterChef България има своя нов победител

Равностойна кулинарна битка до последния миг на финала на MasterChef

Виолина, Митко и Ивайло са финалистите в MasterChef

Последна надпревара в MasterChef определя тримата финалисти

„Господарката на хаоса“ в MasterChef Неда Соколовска напусна шоуто