Актуално Какво ще се случи...

"Легенда за синьото море", епизод 4 какво ще се случи?

Добави коментар

Джун-Дже помага на русалка да избяга от аквариума. Вижте какво ще се случи в епизод 4 на корейския сериал "Легенда за синьото море", който може да гледате от 20.00 ч. на 6 септември 2021 по bTV Lady.

В миналото, Дам-рюнг получава странен сигнал за крадец, който е взел дрехи и обувки от близките къщи и е оставил на тяхно място перла.

Една куртизанка чува същия сигнал и и се иска крадеца да остави перлите на нея. Лорд Янг казва, че причината да е толкова зает с опитите да хване русалката е, за да може да вземе всичките ѝ сълзи и да надари с перли куртизанката. Русалката Се-хва, сега облечена в ханбок, се разхожда из града. Лорд Янг нарежда на свой човек да хване русалката преди кмета и казва на куртизанката да разпространи слухове, обвиняващи русалката за бурята, която е разрушила домовете и рибарските им лодки. Те ще кажат, че русалката е приела облика на човек и се е скрила в селото, и че ако не бъде спряна, ще дойде по-голяма буря, която ще унищожи всичко.

Не е нужно много, за да се вбесят хората, и те изпадат в истерия, настоявайки кметът да хване и убие русалката. Дам-рюнг тръгва да търси Се-хва, като казва, че я е помолил да дойде при него, когато застудее, за да бъдат заедно за първия сняг.

Докато върви по планинска пътека, Се-хва усеща, че някой се приближава, но когато се обръща, там не е Дам-рюнг, а трима заплашителни мечоносци. Те са изпратени от лорд Янг, който им е наредил да ранят русалката в краката - най-голямата ѝ слабост. Един от тях вдига меча си, за да я удари по краката - но тогава е улучен в гърдите със стрела. Дам-рюнг се впуска в битката и ги отблъсква.

Текст от potv.bg

Сеул, наши дни. Избягалият от затвора убиец Дае-йонг все още е на свобода.

Богатата домакиня Джин-джу упреква прислужницата си, майката на Джун-дже, за начина, по който е опаковала контейнер с раци. Джин-джу изпраща рака на семейството на председателя Хо за да се подмаже. Съпругата на председателя му съобщава, че Джин-джу се опитва да сгоди Чи-хюн с Ши-а. Когато го питат за мнението му, Чи-хюн казва, че е щастлив да прави всичко, което е угодно на родителите му. Председателят отхапва от рака и разпознава вкуса му, който предизвиква спомен за това, че е ял това ястие с първото си семейство. Майката на Джун-Дже го е закачала за плановете му да стане богаташ и той ѝ е обещал да я обсипе с лукс. Връщайки се в настоящето, председателят Хо казва на сина си да се нахрани, очевидно без да знае, че Чи-хюн е алергичен към морски дарове. Съпругата му казва, че новата прислужница на Джин-джу е добра.

По-късно председателят пита шофьора си за местонахождението на Джун-Дже. Той казва, че е било трудно да се намери новият му адрес, и предлага на председателя Хо да се помири с Джун-Дже. Председателят отговаря, че Джун-Дже е единственият му кръвен роднина и че възнамерява да го намери. Той моли помощника си да открие Джун-Дже. Председателят Хо не осъзнава, че колата му е подслушвана и че съпругата му го подслушва.

Текст от potv.bg

Съпругата на председателя се обажда на избягалия Дае-йонг и му казва къде е Джун-Дже. Тя му нарежда да открие къде живее Джун-Дже и да се отърве от него. Дае-йонг се появява в аквариума, като се разминава само с Джун-Дже, който бяга обратно вътре, след като разбира, че мистериозното му момиче от Испания е русалката в аквариума. Джун-Джесе приближава, за да я попита дали го познава, а тя просто гледа с насълзени очи.

Служителите на аквариума искат да хванат Шим Чонг. Джун-Дже бързо се представя за полицай и отвежда русалката. На безопасно разстояние Джун-Дже казва на русалката, че не е направил това, за да я спаси, а защото има въпроси. Показвайки ѝ снимката в телефона си той я пита защо са били заедно. Шим Чонг не разбира какво е снимка и пита как така Джун-Дже е с нея там. Това е още една изненада за Джун-дже, тъй като той рядко дава истинското си името на хората. Той е сигурен, че тя го познава, но не може да разбере защо той не я помни.

Той я пита за името ѝ, а тя отговаря, че няма такова. Точно тогава минават двама полицаи. Като се държи приятелски, за да отклони подозренията, той я хваща за ръката, след което започва да бяга. Тя го следва с желание, като си спомня как са тичали заедно по плажа в Испания. След като излизат навън, той пуска ръката ѝ и я пита какво се е случило в Испания и дали не е имало инцидент, за който не си спомня. Тя остава безмълвна и той с раздразнение преценява, че щом тя няма какво да каже, значи нямат причина да са заедно.

Текст от potv.bg

Той тръгва и когато тя продължава да го следва, отново я пита дали има да му каже нещо. Тя не му казва. нищи, затова той отново тръгва и този път тя го губи от поглед. Бърза да го настигне и стига до парка край реката, като гледа тревожно тълпата... Тя се сблъсква с мъж, който ѝ казва никога да не променя носа си, обяснявайки, че той блокира лошия ѝ късмет. Казва също, че предците и са имали много лош късмет. Тя не знае какво са предци и когато той ѝ обяснява, тя отговаря, че те не са в земята, а във водата. Измамникът казва, че дори прахът им да е разпръснат над морето, те пак плачат. Тя пита защо и това е поводът той да започне цялата си измамническа реч за това, че потомците трябва да положат усилия, за да почетат предците си.

В този момент на пътя им се изпречва Джун-дже. Той казва на измамника, че той е неговият прародител, дошъл да се намеси, за да не превърне потомъкът му света в боклук. Измамника започва да се ядосва, но Джун-дже го отклонява с бърз тласък и му взема портфейла. Измамникът заплашва да го докладва на полицията, но това е блъф и той кротко иска да му върне портфейла. Джун-Дже предупреждава Шим Чонг да не следва такива момчета, които биха я измамили с фалшиви обещания.

Джун-дже се отдръпва, за да се обади по телефона, точно когато започва шоу с фойерверки. Русалката реагира инстинктивно на силния взрив и се хвърля се върху него. Тя го поваля на земята, покривайки тялото му със своето и казва: "Това е пистолет!" Той възразява, че това не е пистолет, но тя настоява: "Бъди спокоен, Джун-дже! Аз ще те защитя!" Той се освобождава и насочва вниманието ѝ към светлинното шоу. Джун-дже твърдо ѝ казва, че защитата на някой друг идва след защитата на себе си. Русалката е запленена от фойерверките и той я пита дали никога преди не е виждала фойерверки.

Текст от potv.bg

Когато вижда, че всички снимат с телефоните си, тя пита какво правят. Тя не знае какво е правене на "снимка", затова той изважда телефона си, за да ѝ покаже как се прави. Русалката пита защо не прави снимки като всички останали. Той ѝ отговаря. Тя се усмихва и поставя ръката му върху сърцето си, като казва: "Ти правиш снимки тук". Джун-Дже си спомня как е гледал фойерверките като дете и как майка му му е казала, че красивите неща изчезват. Казала му е да гледа с очите си и да помни в сърцето си.

Наемният убиец Дае-йонг следи за Джун-Дже, като съобщава на работодателя си (мащехата на Джун-Дже), че цял ден е бил с едно момиче. Той пита откъде мащехата е знаела, че той ще бъде в аквариума. Мащехата отговаря, че Джун-Дже го прави от дете. Мащехата казва на Дае-йонг, че не е работила толкова усилено, че съпругът ѝ да остави всичко на биологичния си син.

Джун-Дже отново се опитва да отпрати русалката, но тя иска да се прибере у дома с него. Той я пита какво ще кажат родителите ѝ за това, че се е прибрала с мъж, а после се чувства зле, когато тя отговаря, че няма родители. Той ѝ дава още един шанс да признае за предишната им връзка, но тя си замълчава. Джун-Дже записва номера си на дланта ѝ и ѝ казва да се обади, когато е готова да говори.

Това е шансът на Дае-йонг да се приближи до него, но той спира, когато Дае-йонг спира колата си. Шим Чонг седи в колата му, накланя лице през прозореца и му казва, че й харесва да е в Сеул. Той я поглежда и си спомня как е шофирал в Испания. Тя се усмихва и добавя: "Харесва ми да съм с теб". В мозъка му изплува друг спомен - как се събужда на плажа и чува прошепнатото "Обичам те". Джун-Джесе опитва да я накара да го каже, за да сравни гласа ѝ, но всъщност не може да се насили да каже "обичам те", за да я подтикне да го каже. Тогава той забелязва в огледалото си колата, която го следва, и започва да се провира през движението, за да я изгуби. Дае-йонг остава плътно зад него, докато той завива към малка странична уличка, но губи следите на колата в квартала и крещи от неудовлетворение.

Междувременно Ши-ях се връща в лабораторията си и разглежда вазата, изобразяваща русалка, която целува мъж. Тя датира от епохата Чосон, но мъжът очевидно е от днешни дни, а колегите ѝ се шегуват, че художникът от Чосон се е возил в машина на времето. Ши-ах казва, че мъжа ѝ напомня за неин познат.

Текст от potv.bg

Джун-Дже води русалката в дома си, което шокира приятелите му измамници. Те зяпат как тя се насочва към малкия басейн, а после разочаровано пита дали в него няма нищо за ядене. Тя получава паста вместо риба.

Джун-Дже напомня на партньорите си, че живеят без да плащат наем, и им нарежда да си тръгнат, а Нам-ду обвинява Джун-Дже, че иска да е насаме с момичето. Джун-Дже твърди, че я задържа само докато потвърди нещо, и изважда нефритената гривна. Той я пита дали ѝ е позната и тя потвърждава, че е била нейна, но му я е дала. Това прави Нам-ду щастлив, тъй като се е страхувал, че

Джун-Дже ще направи някоя глупост, като например да я върне. Нам-ду я нарича доста щедра, а русалката отвръща безгрижно: "В моята къща има много такива неща."

Нам-ду пита за името ѝ, а тя отговаря, че няма такова. Освен това тя пита защо всички я питат това и защо е важно. Нам-ду казва, че трябва да имаш име, за да знаят хората какво да те наричат. Тя пита Joon-jae дали ще я нарече по име и той предполага, че ще го направи. Тя веднага го моли да ѝ измисли такова. Чжун Дже подхвърля: "Просто бъди Шим Чонг." (Шим Чонг е героинята от известна корейска народна приказка за дъщеря, която е толкова благочестива, че се хвърля в морето, за да помогне на баща си да прогледне, и е спасена от бога на морето.) Но той се шегува, че има предвид Шим Чонг като съкратен начин да каже "наистина много глупава". Нам-ду казва, че това е злобна шега, но за техен шок русалката харесва името.

Ши-ах се появява на вратата с торта за рождения ден на Джун-Дже. Когато самопочистващата се прахосмукачка се търкулва в крака на Шим Чонг, тя се изплашва и скача в прегръдките на Джун-Дже, което предизвиква недоволството на Ши-ях и кара момчетата да умрат от смях. След това идва време за разрязване на тортата.

Текст от potv.bg

Джун-Дже показва на Чонг стаята ѝ, която е таванско помещение, прикрепено към собствената му спалня, и казва, че тя ще остане само няколко дни, докато той потвърди нещо. Тя развълнувано подскача върху матрака, като се успокоява едва след като той ѝ крещи от долната си стая.

Наемният убиец Дае-йонг се спотайва на улицата, знаейки, че Джун-Дже трябва да е наблизо.

На сутринта Чонг се събужда, воден от мисълта за закуска, и събужда Джун-Дже.

Дае-йонг се представя за продавач и обикаля от врата на врата за да разбере къде живее Джун-Дже. Той пропуска да види как Джун-Дже минава покрай него, но привлича вниманието на лихвар, който е недоволен, че се е събудил и го вижда да маркира вратата му. Мъжът започва да се обажда, за да го докладва, но лицето на Дае-йонг придобива страховито спокойствие...

Джун-Дже се отбива в търговския център, където гледката на жена, която показва дрехи за приятеля си, предизвиква друг спомен за него в Испания. Той не може да си спомни защо е отишъл в този магазин или защо е разглеждал женски обувки и си казва, че сигурно си е ударил главата, когато е паднал. Докато чака асансьора, той е поразен от спомена за подобен случай в Испания. Докато шофира към дома, в съзнанието му прелитат още спомени - за луксозния хотел, за преследването с велосипед и за падането в морето. Но в спомените си той е съвсем сам.

Когато наближава къщата си, Нам-ду се обажда и го предупреждава да спре, след което се приближава до колата, за да му посочи полицейския контролен пункт наблизо. В къщата на съседите им е извършено убийство - и освен това един от полицаите, детектив Хонг, от години се опитва да залови Джун-Дже.

В къщата Чонг е погълнат от телевизионна драма. Мъж с полицейско яке се откъсва от екипа и се насочва към входната врата на Джун-Дже. Чунг се става на звънеца, мислейки, че това може да е Джун-Дже, и отваря портата, където се сблъсква с Дае-йонг.

В колата си Джун-Дже се бори с дилемата си, мислейки за правилото, което е дал на Чунг, че умното нещо е да защитиш себе си преди другите. Той решава, че вместо това ще избере глупостта, и потегля напред, като се насочва право към полицейския контролен пункт.

В миналото, господарката на къщата, която изглежда точно като майката на Джун-Дже, дава заповеди на робинята си, която изглежда точно като Джин Джу. Любовникът на робинята, който също е роб, предлага да ѝ помогне, но му казват, че има собствена задача: да пропътува целия път до дома на един благородник, за да достави писмо относно преговорите за брак на Дам Рюн. Жената се разплаква, като казва, че господарката се опитва да ги раздели. Тя се надява, че ще се оженят в следващия си живот, а той се заклева да се роди богат. Той я пита като какво би искала да се прероди, а Джин-джу поглежда господарката си и отговаря: "Нейният господар".

Гледайте корейския сериал „Легенда за синьото море“ всеки делничен ден от 20.00 ч. по bTV Lady.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Легенда за синьото море

"Легенда за синьото море", епизод 5 какво ще се случи?

"Легенда за синьото море", епизод 3 какво ще се случи?

"Легенда за синьото море", епизод 2 какво ще се случи?

"Легенда за синьото море", епизод 1 какво ще се случи?