Актуално Какво ще се случи...

"Легенда за синьото море", епизод 3 какво ще се случи?

Добави коментар

Русалката плува до Сеул, за да спази обещанието си. Вижте какво ще се случи в епизод 3 на корейския сериал "Легенда за синьото море", който може да гледате от 20.00 ч. на 3 септември 2021 по bTV Lady.

В миналото русалката изплува на повърхността и вижда запалени фенери над нея - знак, че Дам Рюнг иска да я види. С малка лодка той навлиза в долина, осветена от стотици фенери, и пита за името на русалката. Тя му казва, че се казва Се-хва, а че Дам Рюнг отвръща, че е имал сестра, която е починала млада със същото име. Тя го пита дали иска да знае как е получила името си.

Преди двадесет години русалката спасила момче от удавяне. Името му е било Дам Рюнг. Той решава да ѝ даде име и я нарича Се-хва, като ѝ казва, че това означава светло, блестящо дете. Приятелството им продължава през годините. Но един ден, като млад мъж, Дам Рюнг ѝ носи цветя и каза, че скоро ще трябва да се ожени. Русалката не разбрала какво означава това. Дам Рюнг ѝ обяснява какво е това брак. Се-хва го пита дали това означава, че повече няма да се среща с нея. Той се чуди дали тя може да живее на сушата. Шим Чонг казва, че за една възрастна русалка, това е възможно, но не и за тийнейджър като нея. Засега тя е вързана за океана. Дам Рюнг казва, че не иска да я изостави и да се ожени за някой друг, но тя безмълвно проронва сълза и отплува, оставяйки след себе си една перла.

Дам Рюнг се завръща у дома и се жени, но в сватбената нощ бяга, яздейки кон в продължение на часове, докато стига до морето. Той се втурва към морето и се оставя да се удави, знаейки, че Се-хва ще дойде да го спаси. Това, което той не знае, е, че русалката изтрива спомените за себе си с целувка. Се-хва го целува. Дам Рюнг се събужда на брега, без да знае как е попаднал там и без да помни Се-хва.

Порасналият Дам Рюнг разказва на русалката, че съпругата му е починала млада, но тя никога не му простила за това, че е избягал в брачната им нощ, макар че той никога не си спомнял защо го е направил. Тогава го връхлита прозрение. Дам Рюнг пита Се-хва дали той е момчето от нейната история.

Текст от potv.bg

В наши дни измамникът Джун-Дже потъва на дъното на океана край бреговете на Испания. Русалката идва да го спаси. Той е шокиран да види, че тя има опашка. Тя го целува и изтрива спомените за нея. Когато Джун-Дже се събужда на плажа, той си спомня всичко за бандитите, преследването и скачането от скалата, но не и русалката. Той не може да повярва, че е скочил от скалата. Вижда нефритената гривна на китката си и се чуди откъде е дошла.

Джун-Дже лети за Сеул в първа класа. Той забелязва нещо в океана. Не знае, че това е Шим Чонг, която наблюдава как мъжът, когото обича, се отдалечава от нея.

Докато Джун-Дже се разхожда из летището в Сеул, в новините се съобщава за бягството на убиеца Ма Дае Йонг от полицейския арест. Убиецът се оказва на тротоара на летището точно пред Джун-Дже. Дае Йонг е облечен като служител на паркинга и пише разписка за колата на един мъж, явно с намерението да я открадне.

Джун-Дже се връща в къщата си и намира съучастника си Нам Ду, който изнася боклука, сякаш живее там, и изглежда изненадан, че Джун-Дже се е върнал жив. Тае О също е там. Чо Нам Ду казва на Джун-Дже, че са останали в тази къща, защото адресите им са известни на мъжете, които ги преследват.

Нам Ду отвежда Джун-Дже на верандата и иска да види предмета, гривната, за която му е казал Джун-Дже. Джун-Дже не знае за какво говори. Джун-Дже с изненада научава, че е казал на Нам Ду, че е отмъкнал гривната от момиче в Испания. Нам Ду му казва, че е описал момичето като не много умно и странно. Нам Ду дори му показва снимката на гривната, която Джун-Дже му е изпратил. Джун-Дже твърди, че не е изпращал нищо и не се е срещал с момичето. Но той осъзнава, че гривната е в него. Спомня си, че е използвал запалката си, за да я вземе, но паметта му е мъглява и не знае как се е сдобил с нея. Засега решава да задържи гривната, защото нещо не му се струва наред.

Русалката излиза над водата, поглежда луната и си спомня за деня, в който Джун-Дже й разказва и я кани в Сеул, където е домът му. Той се кълне, че не се е опитва да я съблазни да отиде с него в Сеул, но е иска тя да отиде и когато тя е казва "да", той се усмихва и й казва, че това е обещание, а обещанията се дават, за да се спазват. Шим Чонг започва да плува към Сеул.

Текст от potv.bg

В съня си Джун-Дже сънува, че е под вода, и гласът на русалката, която казва: "Обичам те", го събужда. Той се вкопчва в разтуптяното си сърце и се чуди какво е това и откъде е дошъл този глас.

Три месеца по-късно Джун-Дже включва телевизора и вижда как председателят Хо Ил-Джонг дава интервю за това, че е пионер в развитието на недвижимите имоти. Председателят Хо играе голф със свой сътрудник, а съпругата му е там заедно със снахата на Ши-ха Джин-джу. По време на обяда съпругът на Джин-джу се хвали със сина си и как ДНК не може да бъде заблудена, и Джин-джу го издърпва от масата, за да го предупреди, че има слух, че наследникът на председателя Heo не е негов биологичен син. Джин-джу казва, че според слуховете втората му съпруга е изгонила първата, а синът на председателя е напуснал дома си, без да каже нито дума. Втората съпруга довела син в брака и сега доведеният син на председателя е този, който в момента работи в компанията.

Междувременно русалката е стигнала до бреговете на Корея. Шим Чонг изплашва трима рибари, когато доплува до лодката им. Тя пита за пътя до Сеул. Те дават указания. Те ѝ предлагат, тъй като това е остров Чеджу, да я закарат. Тя отказва и отплува. На брега жени събират боклуци, очаквайки момента, в който водата ще се отдръпне и ще направи нещо като пясъчен мост между континента и малък необитаем остров. Tе са шокирани, когато на пясъчният мост се появява с жена. Шим Чонг не може да повярва, когато научава, че все още не е в Сеул. Тя се оплаква от изтощителното пътуване. За щастие жените са от Сеул и я откарват. Те я оставят на оживена улица. Тя не може да повярва колко е претъпкано. Чуди се как ще намери Джун-Дже.

В къщата на Джун-Дже отваря тайно отделение в гардероба си, което води до втори гардероб. Той е пълен с най-различни униформи. Днес той си избира костюм на пилот на самолет. Нам-ду се разтреперва от вълнение, че започва нова работа. Джун-Дже просто му казва, че след тази трябва да се изнесе.

Текст от potv.bg

Междувременно Шим Чонг търси Джун-Дже по улиците на Сеул. Колата на Джун-Дже минава покрай нея, разпръсквайки есенни листа във въздуха, а русалката протяга ръка и хваща едно от тях. Уморена и гладна, Шим Чонг наблюдава с интерес как група момичета карат друго момиче да им даде пари. Смятайки, че така се прави, русалката се приближава до малко дете и го тормози, за да му вземе пари за обяд. Момичето не може да повярва, че я ограбва възрастен. Шим Чонг пита какво е грабеж. Момичето се смилява над Шим Чонг и ѝ купува рамен. Момиченцето ѝ казва да си намери работа и да работи здраво, защото за да живее, ѝ трябват пари, а русалката пита кога ще бъде щастлива, ако работи толкова здраво, че не може да вижда семейството си, както прави майката на момиченцето. Когато момиченцето си тръгва, тя дава пари на Шим Чонг и ѝ казва да ги използва добре и да не ги раздава.

Момичето маха за довиждане на русалката и завива зад ъгъла... и се сблъсква с Джун-Дже. Когато Джун-Дже, Чо Нам Ду и Тае О вървят по улицата, Шим Чонг си е тръгнала и те не се виждат.

Шим Чонг прекъсва група момичета, които ограбват друго момиче. Тя прогонва две от момичетата и предупреждава другото да не ограбва повече. Водещата хулиганка е вбесена, докато те бягат, но отговаря на телефона с усмивка, когато майка ѝ се обажда. Майка ѝ се оказва главният изпълнителен директор Джанг, страховитата лихварка, която Джун-Дже е измамил. Когато тя се качва в асансьора, Джун-Дже влиза с нея, а от покрива Тае О прекъсва захранването и спира асансьора по пътя му нагоре. Когато асансьорът спира, Джун-Дже се разкрива. Джин Ок разпознава Джун-Дже като човека, който я е измамил. Тя е смятала, че той е мъртъв.

Текст от potv.bg

Той използва хипнотичната си запалка и моментално я привежда в транс. Казва ѝ, че в този асансьор има задна врата, която се отваря навън, и че синът ѝ виси на перваза. Тя вика сина си и се опитва да му помогне да се изправи, но Джун-Дже ѝ казва, че е твърде късно, и той пада и умира. Тя се разплаква, а той ѝ казва да запомни това чувство, защото ученикът, който се е самоубил заради тормоза на сина ѝ, е имал майка и тя също се е чувствала по този начин. Той ѝ казва да забрави тези, които са я наранили, и да си спомня само за хората, които е наранила, и да живее, за да ги компенсира. Когато вратите на асансьора се отварят, Джин Ок излиза навън. Вратите се затварят, оставяйки Джун-Дже сама в асансьора. Джин Ок иска да отмени съдебното дело срещу майката, която е загубила сина си. Жената казва, че трябва да се види с майката, за да ѝ се извини.

Нам Ду е впечатлен, че Джун-Дже се е справил с хипнозата. Той само съжалява, че Джун-Дже не може да разкрие таланта си пред света. Тае О ги изненадва с въпрос. Той пита как Джун-Дже хипнотизира. Джун-Дже му обянява. Тае О инстинктивно свежда поглед и не го гледа в очите, когато чува обяснението, а Джун-Дже го гали ласкаво по главата, казвайки, че не можеш просто да хипнотизираш някого.

Когато момчетата се качват в колата, русалката е само на няколко метра от тях и рови в контейнер за дрехи, докато една бездомна жена я наблюдава. Шим Чонг изважда палто и чорапи учудена, че може да вземе тези вещи. Бездомната жена коментира, че това е богат квартал, така че изборът е добър. Бездомната жена въздъхва, като чува, че русалката е изминала целия този път, за да търси мъж, който дори не ѝ е оставил телефонен номер, и я съветва да започне да търси по местата, които той може да е споменал. Русалката се сеща за сградата 63, затова използва последните си пари, за да вземе автобус дотам, а шофьорът е достатъчно любезен да я пусне, въпреки че парите не са достатъчни.

Текст от potv.bg

Джун-Дже се взира в нефритената гривна. Пред сграда 63 Шим Чонг се взира в сградата и се чуди дали ако се качи на върха, Джун-Дже ще бъде там. Шим Чонг влиза в сградата и се озовава в аквариума. Без да знае, сградата затваря за през нощта. Тя се взира в големия аквариум, пълен с рибки. Изпитва облекчение. Мислела е, че ще умре от глад.

На следващата сутрин съученичката на Джун-Дже Ши-ах моли прислужницата да направи супа от водорасли за нечий рожден ден, а домакинята казва, че днес е рожденият ден на сина ѝ и че е направила супата така, както синът ѝ я обича. Тя дара супата на Джун-Дже. Той не изглежда много въодушевен от рождения си ден, но супата го кара да си спомни за детството си и за специалното място, където той и майка му са ходили всяка година на рождения му ден. Нам-ду иска да организира парти за рождения му ден, и Ши-ах с радост предлага мястото, но Чжун-джае казва, че вече има планове, и си тръгва. Нам Ду дава на Ши-ах пари. Тя пита дали Джун-Дже отива на среща. Нам Ду отрича. Нам Ду пита дали Ши-ах е приготвила супата. Тя се смее и казва, че прислужницата е приготвила супата.

Прислужницата е майката на Джун-Дже. Тя седи навън и гледа снимката на себе си и Джун-Дже. Тя си спомня, как го е водила в аквариума.

Джун-Дже стои на входа на аквариума. Той влиза. Русалката се е нахранила и след като се събужда от дрямка, открива, че мястото е пълно с посетители. За щастие в този аквариум веднъж дневно има водолази в ролята на русалки, така че никой не смята за странно да види русалка да плува в аквариума, макар че зад кулисите служителите са объркани, когато истински водолаз идва на работа.

Текст от potv.bg

Хората правят снимки на Шим Чонг. Джун-Дже минава покрай тях, без да ги забележи. Шим Чонг го забелязва и започва да го следва. Тя почуква по стъклото, но той не ѝ обръща внимание. Спира, обръща се и се взира в Шим Чонг. Но той не я разпознава. Той си тръгва. Шим Чонг се взира след него. Тя го е намерила, но той не я познава. Тя плува, за да излезе от аквариума. Над аквариума пътят ѝ е прекъснат, когато служителите на аквариума я откриват и искат да знаят как се е озовала там.

Джун-Дже получава съобщение от Нам Ду, че току-що е срещнал техния приятел Томас (измамникът от църквата), който му е показал доказателство, че Джун-Дже е бил с жената в Испания. Снимката изненадва Джун-Дже. На снимката той е с русалката, която току-що е видял, и тя носи нефритената гривна. Обръща се и тръгва обратно към мястото, където я е видял за последен път.

Русалката е притисната в ъгъла от служителите на аквариума и в крайна сметка хвърля един от тях в аквариума, защото не може да контролира собствената си сила, и бяга.

Джун-Дже тича из аквариума, за да търси русалката. Тя тича зад него. Той се обръща. Той бавно се приближава до нея, а стъпките и дъхът му отекват силно в ушите му. Той само върви към нея, но докато стигне до нея, очите на русалката са пълни със сълзи.

Русалката си спомня за плажа в Испания, където е оставила Джун-Дже. Тя казва, че съжалява, и слага гривната на китката му, като му казва да я запази, защото знае, че я харесва. Сълзите се леят по лицето ѝ, когато казва, че сега той няма да си спомни за нея, но тя се зарича да спази обещанието си и да го намери. Тя казва, че го обича. Тя си тръгва.

Гледайте корейския сериал „Легенда за синьото море“ всеки делничен ден от 20.00 ч. по bTV Lady.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Легенда за синьото море

"Легенда за синьото море", епизод 5 какво ще се случи?

"Легенда за синьото море", епизод 4 какво ще се случи?

"Легенда за синьото море", епизод 2 какво ще се случи?

"Легенда за синьото море", епизод 1 какво ще се случи?