ТВ анонси bTV

Късната емисия на bTV Новините ще бъде от 22 часа през лятото

Добави коментар

От 23 май, понеделник, късната емисия на bTV Новините ще се излъчва от 22 часа от понеделник до петък през летния сезон.

С промяната bTV поставя още по-силен акцент върху новинарското съдържание, на фона на динамичните политически, икономически и социални събития в страната. Нюзрумът с най-високо доверие у нас според редица проучвания продължава да поставя на фокус пълната и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората и оказват сериозно въздействие върху бъдещето на страната ни.

„Изместването на късната емисия на bTV Новините в по-ранен час през летния сезон, когато телевизия традиционно гледат повече хора, е логична стъпка в постигане на целта ни да бъдем по-близо до зрителите. През последните месеци новинарското съдържание придоби още по-голяма важност за българите в контекста на актуалните събития и процеси в страната и чужбина“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

Водещи на късната емисия са Мария Ванкова и Полина Гергушева. През 2021 г. Мария започна да води bTV новините от 23ч., а от януари 2022 г. тя редува вечерните ефири с Полина.

Мария Ванкова е част от редакцията на bTV Новините от 2008 г., когато се присъединява като стажант и в последствие заслужено преминава през различните стъпала в професията. За своята работа тя получава редица признания, сред които Наградата на Българска стопанска камара за активно отразяване на социално-икономическата проблематика, годишната награда на Българския фармацевтичен съюз, носител е на наградата на КНСБ за активен социален репортер, на приза „Спасител на детството“ от Националната асоциация за приемна грижа. През 2018 г. Мария Ванкова заслужи отличието „Репортер на годината“ на bTV Новините, а същата година беше отличена и от Съюза на юристите в България. Тя получи и престижната награда на Фонд „Валя Крушкина – журналистика за хората“ и приза "Даниела Сеизова - В името на живота" в категория „Телевизия“.

Полина Гергушева се присъединява към редакцията на bTV Новините през 2014 г. като репортер. По-късно става постоянна част и от екипа на „Тази събота и неделя“, където се доказва като журналист на социална и лайфстайл тематика с любопитните си материали за изкуство, пътувания и лайфстайл. През 2019 г. заменя преките включвания и репортажи с предизвикателството на телевизионното студио като водеща на COOLt, където остава до раждането на първородния си син.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Новините

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините

bTV Новините отбелязват 23 години от първия си ефир

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Бесте Сабри е новото лице на bTV Новините

Късната емисия на bTV Новините ще бъде от 22 часа през лятото

В програмата:

17:00 15.07.2024
Тв програма bTV