Актуално В програмата

Криминален любовен триъгълник в премиерния датски сериал „Сомердал“

Добави коментар

„Сомердал“ (Sommerdahl, 2020 г.) е поредният премиерен датски сериал, който стартира в ефира на bTV Action.

Вълнуващата поредица от меката на полицейските трилъри, преплитаща изключително умело цели три жанра – крими, драма и романтика, стартира в неделя (23 април) и ще се излъчва всяка вечер от 21:00 ч. Епизодите ще бъдат достъпни и онлайн за абонатите на видео платформата VOYO.

Историята:

Пазител на реда в красивия датски крайбрежен град Хелсингьор е Дан Сомердал – главен полицейски инспектор и герой в очите на гражданите, които разчитат изцяло на него за безопасността и сигурността си. Въпреки блестящата професионална кариера и значителния брой на разкрити убийства, личният живот на Дан е белязан от непрестанни сътресения, рефлектиращи върху отношенията с дългогодишната му съпруга – криминолога Марианe, с която работят заедно в полицията.

По време на празненството по случай сребърната им сватба, Дан е повикан по спешност, след като морето изхвърля тялото на млада жена, станала жертва на убийство. Марианe за пореден път се убеждава, че Дан предпочита работата пред семейството, и решава да го напусне. Раздялата е сърцераздирателна и за двамата, но професионалните обстоятелства продължават да ги държат близо един до друг.

Дан се връща в бившата си „ергенска квартира“ – антична ветроходна лодка на пристанището в Хелсингьор, но е твърдо решен да спечели отново любовта на Марианe. Той обаче дори не подозира, че най-близкият му приятел и колега – детектив Флемин Торп, е влюбен в жена му от първия ден, в който са се запознали в полицейското управление. Тримата попадат в заплетен любовен триъгълник, докато разследват тежки криминални престъпления.

За сериала:

Криминалната драма е базирана на книгите на Ана Гру за детектив Дан Сомердал. Всеки случай се разглежда в два отделни епизода. Режисурата е поверена на Кенет Кайнц, който има редица успешни проекти зад гърба си и печелели множество награди. Главните роли в „Сомердал“ се изпълняват от Петер Мигинд, Андре Бабикиан, Лаура Драсбек, Матиас Кьаки Жьоргенсен, Петер Гантзлер и др.

Не пропускайте премиерният датски сериал „Сомердал“ – от 23 април, всяка вечер от 21:00 ч. по bTV Action и на VOYO!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Сомердал