Музика Концерт

Кралят на салсата Франки Моралес ще пее в Sofia Live Club на рождения си ден

Добави коментар

Американецът с пуерторикански корени идва у нас точно за рождения си ден – 18 февруари, и ще празнува заедно с Калин Вельов и TUMBAITO пред софийска публика.
Кралят на салсата Франки МоралесФранки Моралес, провъзгласен за наследник на краля на салсата Тито Пуенте, ще пее утре вечер в Sofia Live Club. Американецът с пуерторикански корени идва у нас точно за рождения си ден – 18 февруари, и ще празнува заедно с Калин Вельов и TUMBAITO пред софийска публика. Перкусионистът Вельов е подготвил супер изненада за 51-годишнината на Франки Моралес и ще му подари оригинални кубински барабани batá. Вокалистката на TUMBAITO – кубинката Долорес Де Ла Каридад, е донесла барабаните от родината си специално за рождения ден на уважавания джазмен.    

В салса и джаз средите няма човек, който да не е чувал за Франки Моралес. Роденият в Ню Йорк певец има зад гърба си 30 години на сцена. Безспорен успех в кариерата на Моралес е поканата да се присъедини към известната група на петкратния носител на награди Грами - Тито Пуенте. Франки е с Tito Puente Orchestra от 1990, като заедно записват албумите Dancemania (1999) и Mambo Birdland (2000), последния от които печели „Грами”. Дори и днес – 9 години след смъртта на Пуенте, Франки продължава да е вокалист на групата и издава два свои албума Mambo of the Times (2002) и A Toda Velocidad (2008). Франки Моралес от малък расте в света на латино ритмите.

Изпълнителят стартира кариерата си едва 14-годишен като бек вокал на латино легендата Джо Батаан, а през следващите шест години работи с Исмаел Миранда, Селия Крус, Пелин Родригез, Чео Фелисиано и други.

Цена на билетите: предварителна продажба - 16 лева, на място – 20 лева.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Франки Моралес