Актуално В програмата

Коварство и изящество вървят ръка за ръка в „Изкуството на престъплението“

Добави коментар

Един от най-популярните френски сериали през последните няколко години – криминалният шедьовър „Изкуството на престъплението“ („L'art du crime“) – дебютира в България от 21 май (вторник) в ефира на bTV Action.

Епизодите на интригуващата поредица, в центъра на която е необикновен детективски тандем, съчетаващ непоколебим полицейски нюх и обширни исторически познания, ще се излъчват всяка делнична вечер от 20:00 ч.

Действието на сериала се развива в Париж, където Антоан Верле – бивш следовател от отдела за криминални разследвания във френската полиция – е преназначен в новосформираното звено за борба с незаконната търговия с произведения на изкуството. Безпогрешен и проницателен, но безразличен към всякаква форма на изкуство, детективът е принуден да работи в тясно сътрудничество с ексцентричната изкуствоведка с богато въображение Флоранс Шасан. Тандемът се заема с разследването на поредица от загадъчни престъпления, случващи се зад стените на най-прочутите френски музеи.

Докато търсят улики и издирват извършители на безпрецедентни кражби, последвани от зловещи убийства, Антоан и Флоранс разкриват и някои от вековните загадки на френското културно и историческо наследство. По време на своите интригуващи разследвания те тръгват по стъпките на прочути художници като Леонардо да Винчи, Винсент ван Гог, Клод Моне, Теодор Жерико, Антоан Вато, Едгар Дега, Йеронимус Бош и др., в чиито произведения се крие ключът към разкриването на престъпленията.

Заплетените криминални случаи предстои да преведат Антоан и Флоранс през впечатляващия културен пейзаж на Париж – от подземията на Лувъра, през музея Орсе и преддверието на Хотел дьо Вил, до парка Бутес Шомон, площада Вандом и много други емблематични места. А скоро двамата ще открият, че са свързани и от неподозирано общо минало…

В главните роли в „Изкуството на престъплението“ зрителите на bTV Action ще видят популярните френски актьори Николас Гоб и Елеонор Бернхайм. В родината си сериалът върви от 2017 г. насам, като до момента в ефира на телевизионния канал France 2 са излъчени седем сезона.

Не пропускайте премиерния френски сериал „Изкуството на престъплението“ – от 21 май, всяка делнична вечер от 20:00 ч. по bTV Action!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Изкуството на престъплението