Кино

„Котки и кучета :Отмъщението на Кити 3 D” - всичко за филма

1 коментар

„Котки и кучета :Отмъщението на Кити 3 D” - всичко за филма. „Предстои да видите нещо, което човек не е виждал до сега.”
„Котки и кучета :Отмъщението на Кити 3 D” / Cats & Dogs:The revenge of Kitty Galore 3 D

„Котки и кучета :Отмъщението на Кити 3 D”


Във вечната битка между котки и кучета, един луд котарак взима нещата в свои лапи.

Кити Галор, бивш агент на шпионската организация МЯУ, става престъпник. В следващите 48 часа тя планира да включи дяволско устройство, което ще постави не само враговете й, но и целия свят в краката й.

Изправени пред тази огромна опасност, за пръв път котки и кучета ще бъдат принудени да си помагат, за да спасят както себе си, така и любимите си приятели – хората, от световна катастрофа.

Ще хвърчи козина!

Филмът е озвучен на български език с гласовете на:

Дигс ИВАН ПЕТКОВ
Бъч МАРИН ЯНЕВ
Сиймус  ХРИСТО ДИМИТРОВ
Катрин ИВЕТ ЛАЗАРОВА
Кити Галор МАРИЕТА ПЕТРОВА
Лу ПЕТЪР КАЛЧЕВ
Мистър Тинкълс СТОЯН АЛЕКСИЕВ
Чък РУМЕН УГРИНСКИ
Шейн  КОНСТАНТИН КАРАКОСТОВ

Други гласове: АННА-МАРИЯ ВЪРБАНИ, АНТОНИЯ ТАСЕВА, ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ, ГЕОРГИ СТОЯНОВ, ДИЛЯНА СУГАРЕВА, ЗДРАВКО ДИМИТРОВ, ЛЪЧЕЗАР СТЕФАНОВ, МАРИЯ ПЕНЧЕВА, ПЕТЪР БОНЕВ, ПЛАМЕН ЧЕРНЕВ, РУМЕЛИЯ ЗНАМЕНОВА, СТЕФАН МЛАДЕНОВ,


„Котки и кучета :Отмъщението на Кити 3 D”

„Предстои да видите нещо, което човек не е виждал до сега.”


По целия свят хората обожават домашните си любимци. И защо не? Погледнете ги: голяма стара немска овчарка с дебела козина или пък малко, сладко, мъркащо котенце...толкова мили създания, толкова предани и любящи, а в замяна искат само нашата закрила и подкрепа.
Заблудени хора! Я помислете пак.

„Тази картина на семейна хармония е всъщност това, което Те искат да виждаме.”
, твърди режисьорът Брад Пейтън.
Истината е, че тези тихи пухести топчици, излежаващи се на дивана или играещи си с опашките си малки кутрета, са всъщност ‘войници с лапи’, принадлежащи на една огромна подземна организация от тайни агенти и експерти по наблюдението, състояща се от кучета и котки. Герои от двете страни на оградата, рискуват живота си, за да защитават хората и  да запазят баланса на силите между най-доверените и вечно конкуриращите се приятели на човека: котките и кучетата.

„Веднъж опознали своите домашни любимци, на хората не им е много трудно да си представят какво ли биха правили, когато те не са наоколо.”
, казва Пейтън. „Филмът е едно продължение на идеята, че животните си имат свой таен живот. Разбира се ние доста я доразвихме. Нашите главни герои използват реактивни раници и карат коли-ракети.”

Продуцентът Андрю Лазар, който работи и по първия филм от 2001г, казва: „Идеята, че животните водят супер активен живот точно под носа на хората, прави филма невероятно забавен. Кучетата и котките са тези, които могат да спасят света, докато хората забързани в своето ежедневие са в абсолютно неведение за предстоящото бедствие.”   

„Котки и кучета :Отмъщението на Кити 3 D”Кристина Апългейт, която играе агента от МЯУ, Катрин, и в първия филм, казва: „Цялата тази секретност и високотехнологичен свят на шпионската организация са представени така, сякаш са нещо съвсем естествено и нормално. Все едно всички други неща, които правят нашите домашни любимци – мъркане, правене на различни номера, търчане с пръчката из двора, са просто трикове, които да ни разсеят, за да не заподозрем с какво се занимават в действителност.”
А това, с което се занимават всъщност е безконечната война, която водят по между си откакто свят светува. Но сега, един агент изменник, Кити Галор, решава да промени правилата. Твърдо решена не само да прекрати връзката между кучетата и хората, но и да скара котките по между им, тя иска да управлява целия свят, което ще е пагубно за бъдещето на всички същества – четирикраки и двукраки.
„Не ни разбирайте погрешно. В никакъв случай не искаме да набедим нашите мустакати приятели.”, казва продуцентът Поли Джонсън. „Става дума само за един конкретен котарак, който е лош. Той става причината котките и кучетата да се обединят и да спрат враждата по между си. Всъщност, една друга котка, Катрин, става герой, подавайки първа лапа за приятелство на отсрещния лагер.”

„Решихме, че е време да представим котките и кучетата в един екип и то като равни.”, добавя продуцентът Андрю Лазар.
Дългогодишен фен на Джеймс Бонд, режисьорът Брад Пейтън, много харесва идеята за трудното сътрудничество. „Бонд и MI-6 са принудени да си партнират с руснаците, обединявайки сили срещу общият им враг. Въпреки че не се харесват много-много, те се опитват да се сработят някак си.”, обяснява Пейтън. „В нашия филм става нещо подобно. Относно жанра, тук си имаме всичко, което трябва за един приключенски екшън. Имаме си преследване с реактивни жилетки, експлозии, битки, шпиони, още експлозии и подземни тунели. Само че тук всичко това се случва с говорещи животни.”, допълва режисьорът.

„В сравнение с първия филм, този ще зарадва своите фенове с още повече екшън и сложни акробатични номера от страна на истински животни-актьори.”, казва Лазар. „В комбинация и с фина компютърна анимация екшъна направо ще ви залее. От екрана ще изскачат животни, ще ви драскат нокти, ще ви удрят лапи – всичко това, благодарение на 3D формата на филма, който е направен с цел да зарадва най-вече детската аудитория.”, казва продуцентът Джонсън.

В това ново приключение са включени много нови герои и от двете страни на оградата, както и ще видим доста от любимите ни герои от първия филм.

„Котки и кучета :Отмъщението на Кити 3 D”„Търсихме характерни и отличителни гласове, за да може зрителите да се ориентират лесно, кой точно говори, особено в предишния филм, когато нямаше система за движение на устните на животните.”, казва Джонсън.
„Събрахме страхотен екип от актьори.”, добавя Пейтън. „Въпреки че тук, актьорите не играят редом един до друг, между тях се получи страхотна химия.” „Много се забавлявахме.”, казва Джеймс Марсдън, който озвучава немската овчарка, новобранецът агент Дигс. „Предполага се, че филмът трябва да бъде лек и забавен, въпреки че главните герои се взимат много на сериозно и се държат така сякаш ако не са те, светът ще се срине. Кучета се разхождат със слушалки на ушите, щракат по клавиатури, хвърлят гранати. Всички се държат много сериозно и това прави филма много смешен. И колкото по-насериозно се взимат, толкова по-смешно става.”
Бети Мидлър, която играе Кити Галор, най-хитрата и най-опасна котка, казва: „Бяха ме попитали дали смятам, че на хората ще им хареса филма, защото си мислят че техните домашни любимци могат да им говорят. Е, не знам за другите, но аз имах животно, което наистина ми говореше. Това беше моята малка приятелка, домашният ми любимец – порода  Джак Ръсел териер.”

Майкъл Кларк Дънкан отново играе ролята си от първия филм на здравото овчарско куче, Сам. Сам едвам вижда изпод гъстия си перчем, което кара противниците му да го подценяват. Но той е агент-ветеран с невероятен слух. Може да чуе потропване на камъче или драскане на нокти от километри. „Вкъщи имам котка и три кучета и е много весело.”, смее се Дънкан.

Заплахата: Кити Галор

„Ерата на ‘кучето е най-добрият приятел на човека’ свърши! След 48 часа аз ще освободя ‘Зовът на дивото’.”

„Не мисля, че Кити е разбрана погрешно.”, казва Бет Мидлър. „Аз много я харесвам. Тя е страхотна. Предизвикателство е да играеш лошия. Обикновено лошите са първенци, т.е. са най-добрите, но и понякога най-глупавите. Кити е странната комбинация от зло и абсурдност, което я прави неудържима.”
Бивш агент на МЯУ, Кити полудява след като загубва цялата си козина, падайки в казан, пълен с препарат за обезкосмяване. Това се случило, когато се опитвала да избяга от кучешката охрана в козметичната лаботатория. После Кити се маха от семейството, при което е живяла, и без друго вече не я разпознавали, и улицата става неин дом. Сега, тя е една разгневена плешива котка, твърдо решена да си отмъсти.

За животните и компютърната анимация


Със съвсем малки изключения, във филма участват истински четирикраки артисти. Буни Нар и неговия екип от 20 човека от агенцията „Животните на Буни” обучиха над 100 животни за филма.„Удивен съм от това как котките се подлагат на дресура.”, казва режисьорът Пейтън.

„Ако вържа моята котка на каишка, тя ще стои и само ще ме зяпа. Докато котките на Буни са страхотно дресирани. Водят се на каишка, знаят си местата, правят това което им кажеш. Истински актьори! В началото, трябва да си призная, бях много притеснен и не знаех какво ще се получи. Всичко може да се очаква от една котка, т.е. от много котки. Буни ми каза, че както може да се дресира куче, така може и котка. Аз не му повярвах, но се оказа абсолютно прав.”

„Това, което искахме да направим е да доразвием идеята от оригиналния филм, за свят изпълнен със шпиони и контрашпиони и за това какво наистина се случва с нашите любимци, когато не сме си вкъщи и си мислим че само се излежават на дивана.”, казва Пейтън. А продуцентът Лазар добавя с насмешка: „Всички, които гледат котка или куче у дома си, нека се запитат отново: „Какво ли прави моя Джони в момента, докато аз гледам този готин филм?””.  Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър