Архив Горещо

Коста Цонев в „Горещо” - 24 януари от 22:00 часа

Добави коментар

Гост в студиото „Горещо” е живата легенда на българското кино и театър – Коста Цонев, който тази година ще навърши осемдесет години.
„Много ще ти гори огиня, ще знаеш!” – предрекла на четиринадесетгодишния Коста Цонев първата жена в живота му

Коста Цонев в „Горещо” - 24 януари от 22:00 часаТази събота 24 януари от 22:00 часа специален гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е живата легенда на българското кино и театър – Коста Цонев, който тази година ще навърши осемдесет години.

Зрителите ще чуят невероятният разказ на Коста Цонев за трудното му детство, когато загубва рано баща си, за страшните военни години в София, когато започвал работа на много места и след няколко дни те били разрушавани от бомбардировките, за първите му стъпки в театъра в махалата, когато сам адаптира, режисира и играе „Снежанка и седемте джуджета”. Коста Цонев разказва как като дете не е пропускал нито един филм и е бил „като инвентар в кино „Красно село”, а в Народния театър е познавал всички, но никога не си е и помислял, че един ден ще стане актьор. Виждайки природните му заложби, тяхна квартирантка по онова време му помага да кандидатства в Държавното висше театрално училище като му осигурява необходимата сума и материали за подготовка. „Тая публика в началото за мен бе един звяр, готов да ме изяде!” - признава Коста Цонев и споделя, че през гладните студентски години заедно с Георги Калоянчев се прехранвали с халтури и това му помогнало много да овладее контакта с публиката.Пред Венета Райкова Коста Цонев разказва за първата жена в живота си – работничка от ромски произход в медицинския център в с. Крушово.
„Много ще ти гори огиня, ще знаеш!” – предрекла тя, след като показала какво нещо е сексът на четиринадесетгодишния тогава Коста Цонев. Той разказва и за първата си среща с Анахид, с която имат два брака и две деца. Тогава той е на почти тридесет години, а тя няма още навършени осемнадесет. Срещнали се на един абитуриентски бал. „Сторихме непоправимото и тя изчезна!” – разказва Коста Цонев и признава, че за да получат разрешение да се оженят, трябвало да излъже, че тя е бременна. След сватбата отишли на сватбено пътешествие до „Карандила”, където той трябвало да заснеме първия си филм. Там бил заченат и Митко Цонев, чието раждане съвпаднало с премиерата на същия този филм. Коста Цонев разказва защо са се разделили с Анахид, как отново са се оженили и се е появила и дъщеря им и как е отглеждал и възпитавал децата си.

Колко от приятелките на Коста Цонев са зодия „Везни” и защо датата 15 октомври е съдбовна за него?

Кой е другият спорт, който актьорът препоръчва за дълголетие и какво е чувството да се снимаш гол във филм?

Всичко това само в „Горещо”, събота, 24 януари 2009г., 22:00 часа, Нова телевизия. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Венета Райкова , "Горещо" - телевизионен таблоид с Венета Райкова

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“