Сериали Поредици

Космос

Добави коментар

Повече от 30 години след дебюта на поредицата „Космос”, разказваща за зашеметяващите, емблематични открития за вселената на Карл Сейгън, представени от научна перспектива, отново се отправяме на пътешествие към звездите.

Повече от 30 години след дебюта на поредицата „Космос”, разказваща за зашеметяващите, емблематични открития за вселената на Карл Сейгън, представени от научна перспектива, отново се отправяме на пътешествие към звездите. Първоначалните творчески сътрудници на Сейгън, сценаристът и изпълнителен продуцент Ан Друян и астрономът Стивън Сотър, обединяват усилията си със Сет Макфарлан („Семеен тип”/”Family Guy”; „Американски татко”/”American Dad”), за да създадат поредицата от 13 епизода като продължение на оригиналния сериал, спечелил награди „Еми” и „Пийбоди”.

Водещ е прочутият астрофизик и писател Нийл Деграс Тайсън („Да паднеш в черна дупка”/“Death By Black Hole”, „Космически хроники”/“Space Chronicles: Facing the Ultimate Frontier”). Сериалът ще ни покаже как сме открили законите на природата и сме засекли координатите си в пространството и времето. Той ще вдъхне живот на неразказани истории от героичното ни пътешествие към познанието и ще пренесе зрителите в нови светове из вселената, за да видят космоса в цялото му величие.

„Космос” ще използва нови похвати в научния разказ, за да разкрие необятността на вселената и ще си послужи с популярни елементи от легендарния оригинален сериал, включително космическия календар и кораба на въображението. Най-сложните научни концепции ще бъдат представени с невероятна яснота. Филмът обединява скептицизма с порива за трупане на нови познания и преплита точната наука с визуални, емоционални и духовни елементи в едно неповторимо изживяване.

Оригиналната поредица „Космос” на Карл Сейгън е излъчена за първи път през 1980 г. и е събрала над 750 милиона зрители по целия свят.

Съвременният „Космос” е продуциран от компанията Cosmos Studios с централен офис в Итака, Ню Йорк, основана от Ан Друян през 2000 г. и от Fuzzy Door Productions. Друян и Стивън Сотър са сценаристи на поредицата. Друян, Сет Макфарлан, Президентът на Cosmos Studios, Мичъл Канолд и Бранън Брага („Стар трек”; „24”) са изпълнителни продуценти. Брага режисира сериала заедно с Бил Поуп („Спайдърмен 2”, „Спайдърмен 3”, „Матрицата”) и Друян.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Космос

Най-обичаната научна поредица КОСМОС се завръща тази неделя, 29 март

„Космос” – една изумителна комбинация от наука и анимация