Филми Документални

Космически герой: първият китаец в Космоса

Добави коментар

(Space Hero – China’s First Man in Space) Документален филм – Китай
Документалната лента запознава със секретния "космически град" в Китай и с тежката подготовка на кандидатите за астронавти.

Досега само две нации – Русия и САЩ, са изпратили успешно хора в космоса. Китайците обаче са твърдо решени да са третата държава, провела пилотиран космически полет, като през 1992 г. започват изпълнението на специална тайна програма с тази цел. Окончателното решение за това кой кандидат ще управлява ракетата е взето едва няколко часа преди полета, когато е вече време да се обличат скафандрите. Янг Ливей влиза в космическата капсула като непознат пилот, за да се завърне като първия космически герой на Китай!

Обикновените китайци разбират за полета цели тридесет минути, след като техен съгражданин вече е отлетял в космическото пространство. Ще посетим секретния Космически град в Китай и ще научим за тежката подготовка и строг изпитателен режим на астронавтите-кандидати. Въпреки че изстрелването на ракетата не е предавана на живо, специално поставени камери са заснели последните минути преди началото на полета. Тези уникални кадри са включени в документалния филм. Този текст е копиран от pоTV.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър