Актуално В програмата

Компасът на Мария Жекова във „Вкусът на България“ ще сочи в северозападна посока

Добави коментар

Тази събота, 26-и ноември, от 11:30 ч. „Вкусът на България“ ще отведе зрителите на bTV в района на Оряхово. Богатата история и запазената риболовна традиция в този дунавски регион обещават поредното любопитно, кулинарно приключение за феновете на предаването по bTV.

Водещата Мария Жекова ще гостува на кмета на община Оряхово – Росен Добрев, за когото готварството е истинско призвание. Той ще разкаже пред камерата за семейното си хоби – спорт с пощенски гълъби, ще разкрие интересни подробности за тези интелигентни птици и ще стане ясно какво ги кара винаги да се връщат у дома. Кметът ще приготви традиционна за дунавския регион „саламура с риба“, която Мария ще оцени високо, както и цялата си среща с него.

Увлекателният разказ за историческото наследство на Оряхово ще включи и музикално представление на брега на река Дунав. Местен оркестър пази творчеството на композитора Дико Илиев, създал първото българско хоро за духова музика у нас. Музикантите ще демонстрират приемствеността между различните култури и поколения в района и ще представят една красива Дунавска приказка за реката, музиката и страстта.

Текст от potv.bg

На финала на епизода Мария ще се срещне с наследствен рибар, за да разбере тънкостите на професията и богатството на реката. Пътешествие с лодка по река Дунав по залез слънце ще е повод Мария да сподели с възхищение: „Много ти благодаря, че ми направи този подарък, за мен беше вълшебно!“

Съботната среща ще промени и обогати представите на зрителите за това какъв е „вкусът на България“, а самата Мария ще признае, че е преоткрила този регион.

Гледайте „Вкусът на България“ тази събота от 11:30 ч. по bTV

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Вкусът на България

„Вкусът на България“ представя вълшебството на един пъстър и жив свят​

"Вкусът на България" тръгва на пътешествие из трънския край

​Градински вкус и кулинарни произведения на изкуството във „Вкусът на България“

Народен вкус и живопис във „Вкусът на България“ по bTV

​Забравените села в района на Ивайловград в новия епизод на „Вкусът на България“