Сериали Комедии

Колежани

4 коментара

«Колежани» е комедиен сериал, който представя колежанските общества с помощта на няколко герои, които по различни начини се опитват да си проправят път през коварния колежански живот. Братства, женски общества. Без правила и без родители.
Greek, САЩ, 2007-2008

2 сезона - общо 32 епизода
 • 1 сезон 2007 - 22 епизода
 • 2 сезон 2008 - 10 епизода

Режисьор: Гил Джънгър (“10 неща, които мразя у теб”, „Кайл XY”)

Сценарист: Патрик Шон Смит

Колежани

В ролите: Кларк Дюк, Скот Майкъл Фостър, Спенсър Грамър, Пол Джеймс, Джейк Макдорман, Амбър Стивънс, Дилшад Вадсария, Джейкъб Закър

«Колежани» е комедиен сериал, който представя колежанските общества с помощта на няколко герои, които по различни начини се опитват да си проправят път през коварния колежански живот. Братства, женски общества. Без правила и без родители.

„Колежани” е за първокурсника Ръсти, който преоткрива себе си, след като през ученическите години се е фокусирал предимно върху академичната страна на живота. Ръсти (Джейкъб Закър) вярва, че е изпуснал целия купон и оттук нататък иска да живее по различен начин.

Той е приет в същия колеж, в който сестра му Каси вече учи и е спечелила популярност сред студентите. Докато двамата се впускат в живота на братствата и женските общества в колежа, техните доскоро несъществуващи отношения се усложняват - докато Ръсти се опитва да превърне живота си в купон, Каси приема това като инвазия в нейния свят.

 • Кой кой е?
КолежаниКаси (Спенсър Грамър) вече се е утвърдила добре като сирената на женското общество и не е склонна по-младият ѝ брат да завладее света й. Тя е отличничка и е на върха на своята клика. Като основен кандидат за президент на обществото Зета Бета Зета, тя е гадже на Еван, президент на мъжко братство.

Капи (Скот Майкъл Фостър) е президент на братството Капа Тау, известно с ексцентричните си партита. Той е лудият бивш приятел на Каси, който по никакъв начин не може да бъде взет на сериозно. Може да се окаже обаче, че има скрити заложби.

Евън (Джейк МакДорман) е президент на едно от топ обществата в колежа – Омега Чи – и очевидно е един от най-желаните мъже за колежанките. Двамата с Каси са най-звездната и влиятелна двойка.

Дейл (Кларк Дюк), съквартирант на Ръсти, е завършил инженерно училище и има доста консервативни и необичайни идеали. Неговото презрение към стремежа на Ръсти да членува в братство е ясно от момента, в който двамата се срещат.

Ребека (Дилшад Вадсария) е сенаторска дъщеря, която се счита за най-добрата придобивка за обществата в колежа заради престижа, който може да им донесе. Но освен лъскавата обвивка, Ребека има и други особености, които могат да доведат до доста неприятности, за сметка на претижа.

Калвин (Пол Джеймс) е новооткрит приятел на Ръсти и е едно от онези момчета, които винаги знаят точно какво да кажат … и неговите истории винаги са съобразени с обстановката и момента. Тъй като той постоянно променя становището си, е трудно да се разбере кой е истинският Калвин.

Ашли (Амбър Стивънс), най-добрата приятелка на Каси, е перфектната най-добра приятелка, която подкрепя сестрата на Ръсти по пътя към върха на женското общество. За онези, които искат да знаят какво се случва в колежа, тя е източникът на клюките.

Актьори:


 • КЛАРК ДЮК - Дейл
Кларк Дюк е от Арканзас, току що завършил университета Loyola Marymount University със специалността Телевизионно и филмово продуцентство. Учасвал е в „От местопрестъплението”, както и в други филмови сериали.

 • СКОТ МАЙКЪЛ ФОСТЪР - Капи
Израснал в Далас/Фортуът, Скот Майкъл Фостър е играл в колежанския театър и е участвал в местни постановки. Освен че се изявява като актьор, Скот има и своя група, на която е вокалист и китарист.

 • СПЕНСЪР ГРАМЪР - Каси
Позната от сапунката “Докато свят светува” в ролята на Луси Монтгомъри, родената в Лос Анджелис Спенсър Грамър е завършила театрално изкуство. Освен в няколко филма, е участвала и във филмовите сериали „Закон и ред: специални разследвания”, „Трета смяна” и др.

 • ПОЛ ДЖЕЙМС - Калвин
Роденият във Вашингтон Пол Джеймс е завършил актьорско майсторство в Syracuse University. Участвал е във филми заедно със звездите Антъни Лапалия и Изабела Роселини, сред които „Архитектът”. Бил е гостуващ актьор в сериала „Студени досиета”.

 • ДЖЕЙК МАКДОРМАН - Евън
Джейк Макдорман участва в „Колежани”, след като се е появявал в някои от най-горещите ТВ шоу програми. Кариерата му бързо набира скорост с главни роли в няколко филма и гостуващи роли в телевизионни продукции. Участвал е в сериалите „Студени досиета”, „От местопрестъплението: Маями” и „Др. Хаус”. Във филми е партнирал с Хейдън Панетиер и Ема Робъртс, като му предстои участи във филм заедно с Брус Уилис.

 • АМБЪР СТИВЪНС - Ашли
Родена в Калифорния, Ашли Стивънс е израснала в Бевърли хилс, където е била Президент на студентската организация в училището. Тя също е имала честта да пее беквокалите на Гладис Найт и е била част от бенда на American Idol. Актьорските ѝ изяви включват „От местопрестъплението”, „Градски диваци”, филма „Бързи и яростни” и др.

 • ДИЛШАД ВАДСАРИЯ - Ребека
Дилшад Вадсария е родена в Пакистан, но е от португалски и индийски произход. След като се мести в САЩ на 6-годишна възраст, тя прекарва детството си в различни краища на страната. След завършване на университета, се премества в Ню Йорк да учи актьорско майсторство.

 • ДЖЕЙКЪБ ЗАКЪР - Ръсти
Това е първата главна роля на Джейкъб Закър в сериал. Участвал е във филми, вкл. заедно с Джон Малкович и Джон Гудман, както и в театрални постановки. Израснал в Чикаго, Джейкъб е фронтмен на известна чикагска метъл банда.

 
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Колежани