ТВ анонси Da Vinci Learning

Коледно учебно приключение с канал Da Vinci


Добави коментар

Отново наближава Коледа! Онова време на годината, когато се гушкаме с топла чаша какао и гледаме празнични филми и предавания. Можем да научим и много нови неща, докато се забавляваме – с празничната програмна селекция от телевизионни предавания на канал Da Vinci през декември за забавление на цялото семейство!

От изкуства и занаяти до света около нас – родители и деца могат да се впуснат във вълнуващо празнично учебно приключение заедно! Специалните програмни блокове на 24 декември от 16:05 до 17:50 ч. и на 25 декември от 10:30 до 12:15 ч. ще включват избрани епизоди от някои от най-популярните предавания на канала.

Гледайте как се сипе сняг в Долината на кивито в „Дарвин и Нютс“ и разберете, че снежинките имат шестоъгълна форма. Вижте и как, въпреки бурята в коледната вечер, Дарвин и Нютс успяват да организират чудесно празненство на Коледа! А как се организира парти за Бъдни вечер можете да научите в „Моят динолюбимец“.

Включете в игрите на еленчетата в „Знаете ли, че?“ и открийте любопитна информация за елените. Например знаете ли на кой пол северни елени им растат рога? Водещата на предаването Мади Моут Мади разкрива и как се правят коледни украси и се среща с любимия помощник на Дядо Коледа. С предаването „Знаеш ли как?“ пък ще получите още идеи за празнична украса, ще видите как да разпознавате фалшивите подаръци и ще разберете как можете да направите Коледата специална.

Може да ви посети и духът на миналата Коледа, когато „Ужасна история“ ви покаже как се е отбелязвал този празник в отминалите времена. Коледа в миналото невинаги е била забавна - имало е миризливи саксонски подаръци, ужасни пудинги при Тюдорите и щури викториански картички. На Коледа през 1914 г. пък британски и германски войници спрели да се бият и играли футбол…

Независимо дали сте били послушни или не, можете да гледате всички празнични коледни предавания на 24 и 25 декември по Da Vinci!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър