Лица Други

Кой е Беър Грилс?

Добави коментар

Беър Грилс е известен като един от най-опитните приключенци и оцеляващи на открито.

Пътуването, което му носи това признание, започва от остров Уайт, Великобритания, където покойният му баща го научава да се катери и да плава. Усвоил техниките на бойните изкуства от ранна възраст, Беър Грилс прекарва три години като войник в Британските специални части и служи в полк 21 на SAS (Специални военновъздушни части на Великобритания). По време на службата си в армията той усъвършенства много от уменията си, на които феновете му от цял свят се наслаждават, докато гледат как се бори срещу майката природа.

Беър претърпява тежък инцидент с парашут в Африка, при който чупи три гръбначни прешлена. Въпреки това, след продължителни месеци военна рехабилитация, той се превръща в един от най-младите алпинисти, покорили връх Еверест.

Беър Грилс участва в предаването „Човекът срещу Дивото” по Discovery Channel, номинирано за награда „Еми”. Той е водещ и на поредиците „Беър Грилс: бягство от ада“, „Измъкни се жив с Беър Грилс“, както и на предаването „Оцеляване на предела”, превърнало се в едно от най-гледаните в света с близо 1.2 милиарда зрители.

Извън екрана, Беър ръководи рекордни експедиции от Антарктида до Арктика, благодарение на които събира около 2.5 милиона долара за подкрепа на деца от цял свят. Като признание за неговата служба и познания, Беър е избран за най-младия досега „Главатар на скаутите“ във Великобритания. Той е награден с почетното звание Капитан трети ранг от запаса на Кралската морска пехота.

Беър е автор на 15 книги, сред които и бестселърът „Кал, пот и сълзи”, номиниран за най-въздействаща книга в Китай за 2012 година.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Оцеляване на предела , Измъкни се жив с Беър Грилс , Беър Грилс: Бягство от ада , Беър Грилс

„Островът на 13-те с Беър Грилс” започва от 1-ви март по Discovery Channel

Измъкни се жив с Беър Грилс

Беър Грилс се завръща с „Бягство от ада” по Discovery Channel

Втори епизод от поредицата „Беър Грилс: Бягство от ада”.

Шести сезон на „Оцеляване на Предела“

В програмата: