Музика Концерт

Kiran Ahluwalia: приказки за страстта

Добави коментар

Концертът на индийската певица Kiran Ahluwalia ще открие първото издание на международния фестивал на световното вокално изкуство Sofia Vocal Fest
Концертът на индийската певица  Kiran Ahluwalia ще открие първото издание на международния фестивал на световното вокално изкуство Sofia Vocal Fest

Kiran Ahluwalia

Кристалният глас на индийката Kiran Ahluwalia в комбинация с виртуозния пакистански китарист Rez Abbasi, индиеца Nitin Mitta на табла и Rob Curto (САЩ) на акордеон ще открие първия международен фестивал на световното вокално изкуство Sofia Vocal Fest.

Билети за събитието все още се продават на цена от 30 лева в мрежите на Eventim и Ticketstream.

На концерта на 27 ноември от 19.00 в кино Люмиер ще чуем песни от чисто новия албум на Kiran Ahluwalia Aam Zameen: Common Ground, продуциран от Джъстин Адамс (работил и с Робърт Плант), както и вдъхновяващ букет от панджаби фолкор и „ghazals“ – поетичен и чувствен античен музикален жанр, произлязъл през 6-ти век от арабската литература.

Kiran AhluwaliaРодена в Индия, израснала в Канада и жител на Ню Йорк, Kiran Ahluwalia е уникален изпълнител и композитор, който изследва езика на душата с артистизъм и страст. Kiran пее от 7-годишна, а професионално с музика се занимава от началото на 1990 г. Издава дебютния си албум след цели 10 години, в които изучава индийската музика. И от 2001-ва досега певицата не спира да работи и да разширява кръга на почитателите си. Всичките ѝ албуми са номинирани за наградите Juno (канадското Грами), носител е и на наградата Beyond Boundaries.

Kiran Ahluwalia е явлението, от което уърлд музиката има нужда, силната индийска подправка, след която всичко друго звучи безвкусно. Композициите и аранжиментите ѝ калейдоскоп от звуци и стилове - в музиката ѝ може да се чуе португалско фадо, африкански перкусии, келтски цигулки и афганистански напеви.
Песните на Kiran са отражение на стремежа ѝ да създаде независеща от времето музика, която да се впише в модерния глобален контекст, да гледа към бъдещето, но същевременно да поддържа жива връзка традицията в индийската музика.

В тази връзка, специално за българските медии Киран сподели: "Пея песни за страстта. Най-често става дума за страстта към друго човешко същество, но пея и за духовната любов, както и за любовта към останалите ни желания. Мъката обикновено е следствие на любовта, но също и на различните видове пречки, които са вътре в нас самите или са ни наложени от външния свят.”

Всички бариери могат да бъдат премахнати със силата на музиката. Споделете я на 27 ноември от 19.00 в кино Люмиер.


Билети за концерта ѝ се продават в мрежите на Eventim и Ticketstream на цена от 30 лева до събота и 35 - в деня на концерта.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Kiran Ahluwalia