Актуално В програмата

„Като на кино“ с нов водещ, нова концепция и нова опаковка

Добави коментар

„Като на кино“, единственото по рода си предаване за кино в българския тв ефир се завръща с нов водещ, нова концепция и нова опаковка на 16 септември по bTV Cinema и ще продължи да се излъчва в обичайния си ден и час – събота, 18:00 ч.

Единственото предаване за кино в българския тв ефир се завръща на 16 септември по bTV Cinema и ще продължи да се излъчва в обичайния си ден и час – събота,  18:00 ч.

Новият декор и шапката на предаването са вдъхновени от 50-те години на миналия век – актуална тенденция в съвременния интериорен дизайн. 50-те години съвпадат със златните години в киното – времето на Мерилин Монро, Франсоа Трюфо, Жан-Люк Годар, Хичкок, Ава Гарднър, Грейс Кели,  Одри Хепбърн…

„Декорът на „Като на кино“ напомня на т.нар. частни киносалони от онова време, които са били много популярни в Лос Анджелис. И до днес в студията на „Парамаунт“ и „Метро Голдуин Майер“ могат да се видят подобни сетове“, обясняват от екипа на предаването.

От тази есен зрителите ще имат възможността да правят своя класация на любимите си филми в определени категории. Гласуването ще бъде онлайн, във Фейсбук страницата на „Като на кино“, а резултатите ще бъдат коментирани от актьори, режисьори, критици, зрители, заедно с  новия водещ Михаил Дюзев.

В първото за сезона предаване той ще посрещне обичания от поколения киномани Антон Радичев. Актьорът с богатство от роли ще коментира ваканционните филми и ще си припомни лятото зад кадър в „Оркестър без име".

И още в броя – всичко за продължението на мюзикъла „Мама миа“,  среща със звездата от „Игра на тронове“ Том Влашиха и големите премиери на големия и малкия екран.

Мишо, както го наричат приятелите му, е страстен киноман и може да се похвали с 30-годишната история на човек, запален по киното. От малък се интересува и знае всичко за седмото изкуство и тенденциите в него. През 2004 г. беше избран да представя България на червения килим в Кан, заедно с актрисата Койна Русева.

Михаил Дюзев е културолог по образование и журналист по призвание. След студентската скамейка в Софийския университет, започва като репортер и водещ в телевизия „Демо“, после – в „Канал 3". След атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк през 2001 г. става водещ на новини в „Дарик“, а от 2007 г. води сутрешния блок „Дарик кафе". Бил е съводещ – на предаването „Референдум" по БНТ и „Нека говорят" по bTV . В новия си телевизионен дом – „Като на кино“, Мишо Дюзев ще търси различните гледни точки към създаването на една продукция и ще разказва личните истории на хората, които правят магията на екрана.

Екипът на „Като на кино“ пожелава успех на досегашната водеща Стаси Кара, която реши да се отдава на режисура, писане на сценарии  и книги за седмото изкуство.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Михаил Дюзев , Като на кино

„Пресечна точка“ с водещ Михаил Дюзев – новото публицистично предаване

Весела Бабинова е водещ на „Като на кино“ тази събота

Стефан Денолюбов е водещ на „Като на кино“ тази събота

Яна Титова ще е водещ в „Като на кино“

„Като на кино“ се завръща в нов формат от 8 септември