Актуално В програмата

Какво ще сготвят Лора и Стоян от 23 до 27 май в „Бон апети”?

Добави коментар

В седмицата от 23 до 27 май в „Бон апети” ще видим ястия, които по някакъв начин са свързани с живота на водещите Лора и Стоян.

В седмицата от 23 до 27 май в „Бон апети” ще видим ястия, които по някакъв начин са свързани с живота на водещите Лора и Стоян. Ще разберат какви са първите рецепти, които са им се получили много добре и кои са им създали много главоболия, какво са яли като деца, кои са любимите им ястия. Ще видим и два експеримента - неща, които и двамата ще приготвят за първи път в живота си...

домашна прясна паста

В понеделник Стоян и Лора ще готвят едни от първите си рецепти и по-точно онези от тях, при които за пръв път са си казали „Това се получи действително добре!”, а именно - хрупкави пилешки крилца с лют сос (любими на Стоян) и домашна прясна паста - фаворит в кухнята на Лора.

хрупкави пилешки крилца с лют сос

За първи път Стоян е готвил в Щатите, където chicken wings (както им казват там) са много обичани. Прясната паста е първата рецепта от топлата кухня, която Лора е трябвало да готви...

Тас кебап


Във вторник симпатягите ще се върнат към рецепти на майките си. Логиката е, че добрият вкус се възпитава и обикновено това е заслуга на майките.

миш маш в кора от баница

Майката на Лора е любител кулинар, но и двете й деца са професионални готвачи. Лора готви миш маш в кора от баница, а Стоян - тас кебап.

Свинско бонфиле


Рецепти, при които са се проваляли и усвояването на които е отнело време, ще видим в сряда. Разликата между любителите и професионалистите е в това, че професионалистите трябва да постигат едно и също високо качество при хиляди порции, т.е. трябва да владеят технологията до съвършенство и нищо не бива да се оставя на случайността.

Суфле от спанак

Стоян ще прави суфле от спанак. По думите му суфлето е най-трудното ястие, особено в професионалната кухня, защото там е важно не само да бухне, но и да не спихне преди да стигне до клиента.

Лора ще приготви свинско бон филе в хрупкава картофена коричка, т.е. бон филе с кора от настъргани картофи. Тук трикът е, че месото трябва да е готово преди картофите да са прегорели, обяснява тя.Четвъртък и петък са дните, в които единият готви любимата си рецепта, а другият експериментира, т.е. готви нещо, което досега никога не е правил. И двамата ще правят опити с десерти. Лора ще се пробва с оризов пудинг в пестил (на външен вид прилича на суши, но не бива да се нарича суши, защото в него няма нищо от сушито), а Стоян - супа от ягоди.
 

 

PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Бон апети

Какво ново в Нова ТВ?

"Бон Апети" с Лора и Стоян се завръща в ефира на Нова

"Бон Апети" с Лора и Стоян конкуренция на Иван Звездев по bTV

Нова ТВ прекратява излъчването на кулинарното предаване „Бон Апети”

Бон Апети се завръща още по-вкусно и с един ден повече