Актуално В програмата

Какво ще се случи в Терминал 7 в събота и неделя, 12 и 13 октомври 2013

Добави коментар

Какво ще се случи в Терминал 7 в събота и неделя, 12 и 13 октомври 2013

Точно в 08:00 на 12 октомври, събота, ТЕРМИНАЛ 7 ще започне с рубриката „Съдът влиза”.
Тази събота съдия Онцова и Владо Береану ще ни припомнят епизод 118 от 15.06.2013 „На тъмно“. Тогава в „Съдът влиза“ разгледахме казуса на редовния платец и клиент Борис Тодоров от София срещу ЧЕЗ-България, които незаконно са спрели електрическата енергия в дома му.
Около Нова година семейството на Борис остава без електричество, след като ЧЕЗ му спират тока без предупреждение и без никакво обяснение. Тодорови са клиенти на енергото от 1989 и са абсолютно редовни платци. Борис се жалва в ЧЕЗ, но от там следва мълчание. На 27.02.2013 г. Борис пуска и жалба до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР)… От там – също мълчание. И така досега. На 15.06.2013 г. в „Съдът влиза“ съдия Искра Онцова осъжда ЧЕЗ да пусне електрическата енергия, но ЧЕЗ не възстановява тока. Решението на съда е изпратено на ДКЕВР за издаване на заповед за пускане на тока. Такава не е издадена.
В събота, 12 октомври, „Съдът влиза“, за да разгледа искова молба срещу ДКЕВР за обезщетение от 20 000 лв. за причинени нематериални вреди от мълчаливия отказ на ДКЕВР да реагира адекватно.

Терминал 7 продължава в 12:00 с „Жените говорят“ за секс.
Криско предложи секс на Нел в Академията, както отбелязаха другите обитатели по „свой си начин”. Кой е начинът на Криско, отива ли му славата и какво не знаем за лошото момче на българския рап? Кристиян Талев-Криско ще говори с Ива и Вени.
Ангелът на МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ Прея ще изпълни две песни, едната от които е любима на тийнейджърите, а другата на всички останали. След това, в блиц интервю пред Теди, Прея ще сподели мечтите и надеждите си. За зрителите на „Жените говорят“ Прея ще разкрие кой ѝ даде безценния съвет „Хич да не ти пука!”
Като говорим за секс няма как да не мислим за Орлин Павлов. Често определян като секс символ, певецът ще разкаже за семейството си. Какво мислят родителите му – оперни певци, за успехите му в поп музиката. Кои любими песни ще изпее на сцената на „Жените говорят“? Защо около името на синеокия секс символ никога няма скандали, свързани с наркотици и алкохол? Добро момче ли е Орлин Павлов?
Да, ще питаме и за Яна, разбира се. Добре де, ще го питаме има ли си гадже?
Да говорим за секс в събота на обяд без Наталия Кобилкина, Алекс Ломски и Еленко Ангелов е невъзможно. Тримата приятели ще ни разкрият: Какво е позволено в секса и кога трябва да кажем не? Порно филмите и домашното порно – правила и ценни съвети? Разменна монета ли е сексът днес? Какво е мястото на секса в живота на подрастващите и какво не знаем за това? Още забранени въпроси за секса – само в събота, 12 октомври, „Жените говорят“ с Ива и Вени.
Кое беше секси в началото на 20-ти век? На кого принадлежи знаменития автопортрет, наречен от самия Хю Хефнър – крайъгълен камък в историята на Playboy? Кой слага началото на банските от две части и колко секси е една прохождаща фотографка на 17? Почитателите на фината еротична естетика ще бъдат зарадвани с ексклузивни фотоси на pin-up момичета още в началото на следващата седмица. На кого е заслугата за това снимково великолепие и още от историята на забележителната Бъни Йегър – първата жена-фотограф на знаменитото списание за мъже.

Тази седмица в 14:00 в „Ангел парк“ едно момче, което по рождение е лишено от слух, но е надарено със съзидателно въображение, ще намери начин да разкрие огромната си мечта!
Теодор Тодоров е роден през 1990 в София. Родителите му са глухи, а също и баба му и дядо му, затова когато след появата му се констатира, че и той е с увреден слух семейството не е ни най-малко притеснено. Роднините му познават жестомимичния език по-добре от всеки друг и бързо научават детето си как да общува пълноценно с владеещите жестомимиката. Но как да го научат да се справя с предразсъдъците на обществото спрямо различните?
Героят в Ангел парк  успява успешно да завърши средно образование. Като повечето млади хора с увреден слух, извън училище Теодор прекарва времето си в света на новите технологии. Неограничеността на интернет пространството и компютърните игри омагьосват момчето завинаги. От година на година той става все по-добър в практикуването им, а стремежът му към самоусъвършенстване му помага на 17 години вече сам да създава виртуални светове. Постепенно от страст създаването на компютърни игри се превръща в професия за Теди. На няколко места в София вече се предлагат негови продукти, но това не задоволява големия мечтател, чието единствено желание е да прави това, което обича най-много С ЕКИП... със съмишленици и хора, които мечтаят за същото, което и той – вълшебни реалности без граници!
Заради глухотата си, Теодор е отхвърлен за служител от всички фирми, в които е кандидатствал. Официалната причина е, че няма необходимия образователен ценз.
В събота той застава в телевизионния параклис на TV7, за да потърси работодателя, който ще повярва, че талантът и въображението не могат да бъдат ограничени от физически недостатък.
Теодор мечтае да стане част от екип на фирма за компютърни игри.

Тази неделя точно в 8:00 Владо Береану и съдия Онцова ще разгледат случая на Александър Иванов от Варна, който става поръчител на заем предназначен за ЕТ „Павел Павлов“. След два дни ЕТ „Павел Павлов“ се отказва от кредита и Сашо живее дълго време безметежно. За негов ужас наскоро той получава искане от банката да заплати кредит на ЕТ „Павел Антонов Павлов“. Не само това, банката му запорира сметките, заплатата и жилището. Кредитът е за 20 000 лв., като сумата за изплащане е нараснала значително. Оказва се, че според регистъра на фирмите в България ЕТ-та с думите „Павел Павлов“ са 186. Човекът твърди, че никога не е бил поръчител на фирмата „Павел АНТОНОВ Павлов“. Фирмите са регистрирани в два различни града и са със съвсем различни собственици. Вероятността Сашо да познава и двамата собственици е изключително малка. Но в момента, той е със запорирани средства и съответно съдът ще трябва да влезе, за да реши този заплетен казус.


„Пуснте водата” в неделния ефир на Терминал 7 стартира точно в 9:00. Гери Турийска и Еко ще представят новото си парче, а Панайот Панайотов ще разкаже за предстоящото си турне с Росица Кирилова.
Темата за давене нa 13 октомври в  „Пуснете водата” ще бъде „Трябва ли България да затвори границите си за бежанци”.

В неделя Жени Калканджиева и Мая Савова, ще поемат щафетата от Ива Екимова и Венета Харизанова, за да продължат уикенд маратона на „Жените говорят“ на рап вълна. Гости в студиото на Терминал 7 в 12:00 ще бъдат скандалният рапър Ванко 1. Звездата публично се закани да разкрие една строго пазена тайна, която е „меко“ казано неприятна за някои хора. Какво и на кого се е заканил Ванко 1 предстои да научим в неделя. Ванко 1 ще покаже за първи път публично своите наследници – синовете му Петър и Цецо. „Жените говорят“ ще продължат на музикална вълна с любимеца от МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ Георги и най-известния български рап-дует, този на Румънеца и Енчев. Кулминацията на най-шумното женско шоу ще бъде и специалния видеоматериал с „неизлъчвани“ кадри от ексклузивното интервю на Валери Божинов и Азис за телевизионния таблоид – „Поверително от NL“, който ще взриви съботния ефир на TV7 точно в 22:30.

Тази неделя в 14:00 в Град на ангели ще дойдат три най-обикновени момчета от един типичен панелен комплекс на столицата - Вили, Пепи и Дани, които за бездомните хора в София са истински ангели.
Преди няколко години съдбата събира три момчета, увлечени по футбола. Заедно тренират, стават приятели и се занимават с типичните за тийнейджърите неща - играят компютърни игри и сърфират в мрежата. С времето всеки започва да преследва личните си амбиции, но има нещо ново и много силно, което ги свързва.
Една вечер, най-малкият от тримата Вили, споделя, че е гледал интересен клип - няколко младежи в САЩ са заснели как събират джобните си пари и вместо да ги похарчат за нещо безсмислено, купуват храна и вода и ги раздават на бездомни хора. Напук на общото мнение за младежта у нас, тримата не прихват в смях, а се вдъхновяват от идеята и решават да организират подобна инициатива и у нас. Не казват нищо предварително на родителите си. Просто запрятат ръкави и го правят. След като показват клипчето, в очите на майките им напират сълзи на гордост, но и на лека изненада. Не, че са постъпили така, а че хлапета на 17 са превърнали намерението в действие. Нещо, което често възрастните не правим.
След публикуването на клипчето, хора от цялата страна ги поздравяват и изпращат средства, за да подпомогнат идеята. При втората сбирка, тийнейджърите са вече 20-тина.
Но нещата не спират до тук. Тримата решават да помогнат и на дом за изоставени бебета и тогава се включват и хора от чужбина. Със събраните пари купуват памперси и стоки от първа необходимост и ги даряват. А сега са подготвили още нещо.


В „Игри на съдбата“ в 15:00 ще разберете как се свалят 50 килограма за два месеца и кой е единственият въртящ се дервиш у нас.
Всъщност това е историята не един и същ човек - Васил Тосев. Той е роден през 1970 и до преди 11 години тежи 105 кг. Благодарение на срещата си с Иван Гарабитов успява да стопи теглото си на половина. "Дълги години страдах от затлъстяване, високо кръвно, аритмия, имах планирана байпас операция. Сега не е останала дори следа от старите заболявания и поддържам без проблем нормалните за ръста си килограми."
Днес Васил Тосев води упражнения по сложни йогистки техники и показва специални упражнения за отслабване. Учил се е при най-добрите йогини в България, а и в света. А една случайна среща преди 7 години му разкрива нов духовен път.
Тогава в Пловдив има Дни на културата на Турция. Дервишка група от 8 мъже изнася представление. Докато ги гледа, усеща, че трябва да танцува като тях. Няколко месеца по-късно, след като е изчел книгите на велик дервишки водач, започва да се върти като дервиш.
Скоро заминава за меката на суфисткото учение - гр. Коня, където получава дервишко просвещение и името Вели от Фарук Челеби водач на ордена на въртящите дервиши, 22-ро поколение правнук на Джелаледин Руми.
Васил Тосев е единственият Мевлеви дервиш в България, практикуващ танца СЕМА и може да се върти по посока обратно на часовниковата стрелка повече от 2 часа, без да спира.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Терминал 7

Божана Филипова: Никога не сме се разделяли с Косьо

Терминал 7 се завръща през септември с нови лица и рубрики

Терминал 7 този уикенд, 16 и 17 февруари

Старт на “Терминал 7” в събота, 9 февруари

“Терминал 7” е дългото следобедно шоу по TV7