Лица Актьори

Какво е да си в ролята на 40 годишен новобранец в полицията - Нейтън Филиън пред AXN

Добави коментар

Никога не е късно да започнеш от начало!

Въпреки ролята му в премиерния сериал по AXN, Нейтън Филиън съвсем не е новобранец!             

В действителност, тази година актьорът ще отпразнува 25 години в шоу бизнеса! Ако се чудите откъде имаме тази информация, то отговорът е, че актьорът не е изтрил от официалната си биография първата си роля, която е в сапунения сериал на ABC One Life to Live през 1994.

AXN предоставя на вниманието Ви интервю с Нейтън Филиън, в което споделя какво е да си в ролята на 40 годишен новобранец в полицията, за „Касъл“, за сапунените опери и още.


Героят ви в „Новобранецът“ Джон Нолън, решава да се присъедини към редиците на лосанжелиската полиция, след като от една страна личният му живот претърпява провал, а от друга оцелява по чудо във въоръжен банков обир.

Нейтън Филиън: Точно така. В един момент Джон Нолан тотално губи посока. Той не е необходим в ролята си на баща, вече не е ничий съпруг след като семейството му се разпада, така че на него му трябва нов смисъл, нещо, заради което да става сутрин от леглото. По време на банковия обир, в който той става неволен участник, пред него се разкриват две възможности - да остане на място и да гарантира оцеляването си или да се притече на помощ и да рискува живота си. И това е моментът, в който той се усеща призован – там, където спира работата на обикновения човек, там, започва тази на полицая. Когато дадена ситуация излезе от контрол, тогава се обаждаме в полицията, нали?


Имате ли нещо общо в този смисъл с героя си?

Нейтън Филиън: Добър въпрос. Толкова съм щастлив, че все още успявам в работата, която съм си избрал! Още не ми се е налагало да правя подобни рокади в живота си, какъвто е случаят на Джон и честно казано, предпочитам това да си остане така!


Какво е да започнете на чисто в съвсем нов сериал?

Нейтън Филиън: Не съм сигурен колко точно „чисто“ би могло да се нарече това „начало“, в смисъл, че аз не съм спирал да работя нито за миг и се чувствам безкрайно щастлив и благодарен, затова, че не оставам без работа в тази капризна индустрия. През цялото време се надяваш да имаш предложения за работа и то ако може добри, а пък ако може и публиката да им се радва – още по-добре. Когато ти се възприемаш като успешен, то най-вероятно вече си успял.

 

Добави описание


Какво е мнението Ви за края на „Касъл“? Изглеждаше сякаш Касъл и Бекет (Стана Катич) ще бъдат застигнати от възможно най-ужасната смърт, а в крайна сметка заживяха щастливо?

Нейтън Филиън: Аз лично съм безкрайно доволен от края и го намирам за напълно задоволителен. Моята гледна точка е съвсем, съвсем различна. В крайна сметка аз съм участник в тази история, а не зрител... (смее се)


Как се навихте да участвате в комедия след „Касъл“?

Нейтън Филиън: След края на „Касъл“ аз мислех в доста посоки. Не е като да съм си казал „Готов съм да се снимам в половинчасово комедийно шоу“ и да вдигна телефона на агента си. Просто разпознах чудесна възможност в „Новобранецът“, нямаше как да кажа „не“.


Вие сте известен и обичан заради ролите си в „Касъл“, „Светулка“, „Музикалният блог на д-р Ужасен“ и други сериали. Смятате ли, че феновете Ви мигрират с Вас из жанровете с лекота?

Нейтън Филиън: Преди бях много добър в това, да определям кой на какъв мой проект е фен, но се оказа, че вече съвсем не е лесно да позная. Ето, например съвсем скоро, посетих клуб по плетене, където възрастни дами плетяха и се прехласваха по мен, като ми обясняваха какви големи фенки са ми. Бях абсолютно убеден, че са фенки на „Касъл“, но после се оказа, че всички те имат предвид „Светулка“. Това пък въобще не го очаквах!

 

Добави описание


Какво е мнението Ви за сапунената опера?

Нейтън Филиън: Никога не съм омаловажавал жанра! Точно хората от тази сфера първи ми подадоха ръка! Бих прегърнал всеки един човек от бранша тутакси! Ако ще се учите на занаят, добре е да се учите от най-добрите. Така стартитира моята кариера – започнах работа с хора, които са в занаята 15, 25, 35 години. Не можете да спорите с такъв опит! За всичко, за което ставаше дума те вече го бяха или видели, или направили или бяха чули за него...


Какво беше мнението на родителите Ви, когато се преместихте в Ню Йорка на такава крехка възраст?

Нейтън Филиън: Меко казано бяха ужасени! Страшно се притесняваха за мен! Когато родителите ми дойдоха да ме видят, Ерика Слезак, която играеше майка ми Вики в One Life to Live, отдели от времето си проведе дълъг разговор с тях. Когато си тръгваха от студиото и двамата бяха спокойни и отпуснати. Казаха ми: „Ок, очевидно имаш работа с добри хора, на които им пука за теб! Това е страхотен шанс!“ Всъщност, бях във възможно най-сигурната среда, в която можеше да се намира дете на моята възраст, и в която можех да уча бързо и то от най-добрите!


Играете версия на самия себе си в American Housewife, а тогава поне един член на екипа не повярва, че това наистина сте Вие. Случвало ли Ви се е подобно нещо в реалния живот?

Нейтън Филиън: Да! Хората обикновено ми казват: „Изглеждате и звучите като Нейтън Филиън, но изобщо не приличате на него!“. Също обикновено ме питат, дали някога са ми казвали колко много приличам на Нейтън Филиън. Основно, мисля че не очакват да съм толкова висок. В общи линии обикновено ме мислят за Джейсън Бейтман...


Премиерата на „Новобранецът“ е  15 април, от 21:00.
Нов епизод – всеки понеделник от 21:00.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Новобранецът , Нейтън Филиън

Звездата от „Касъл“ Нейтън Филиън в премиерния хитов сериал „Новобранецът“