Лица Актьори

Как празнуват Коледа дамите от „Династия Райнберг”

Добави коментар

Риба, пикантно ризото и картофена салата с наденички са празничните гозби на Лизелоте, Мона Зайлер и Ариане Зайлер - дамите от „Династия Райнберг”


Риба, пикантно ризото и картофена салата с наденички са празничните гозби на Лизелоте, Мона Зайлер и Ариане Зайлер - дамите от „Династия Райнберг”


Герлинде Локер (Лизелоте от „Династия Райнберг”) Всяка Коледа Герлинде Локер (Лизелоте от „Династия Райнберг”) е със семейството си около голяма блестяща елха. Неразделна част от Коледния уют е и добрата храна - обикновено риба. Ароматът на традиционните празнични курабийки се носи във въздуха, целият ѝ дом е украсен със свещи и сребърни новогодишни аксесоари.

„Последните години Коледната трапеза за мен и родителите ми приготвя моята дъщеря”, споделя с гордост Ангела Рой (в ролята на Мона Зайлер) пред телевизия ARD. Менюто за празничната вечеря обикновено се състои от пикантно ризото.

Ангела Рой (в ролята на Мона ЗайлерСлед вечеря цялото семейство се настанява около подаръците и трескаво започва  разопаковането на изненадите, после се прави пълен разбор кой какво е получил. Tрадиция за семейството на актрисата в такава вечер са танците и игрите като шах например.

„Най-красивата Коледа преживях преди много години в Осло”, спомня си Ангела. Тогава снимала с норвежки екип. Поканили я в една малка уютна вила, до която стигнали с шейна, впрегната с коне, увити в кожи, осветявали пътя си през снежния пейзаж с факли, било пълнолуние. „Чувствах се като в „Танцът на вампирите” (произведение от Барбара Кьолер). Блестящ сняг, съвършена красота и изведнъж се озовахме по средата на нищото пред една миниатюрна къщичка.

Празнувахме на открито с гюлвайн (Gluhwein- греено червено вино с плодове, канела, карамфил и джинджифил) в един безкраен, красив, снежен пейзаж”.

Анна Бертеау (в ролята на Ариане Зайлер - дъщерята на Мона)Анна Бертеау (в ролята на Ариане Зайлер - дъщерята на Мона) празнува три дни и три нощи Коледните празници. Това са любимите ми три диви Хамбурски дни и нощи”, признава Ане, както я наричат близките й.

На Бъдни вечер чаровницата винаги е заедно  с майка си и сестра си. Обикновено всичко се върти около масата. Традиционната храна е картофена салата с наденички. Семеен ритуал е след вечеря да се ходи на църква, след това се раздават подаръците, и накрая - купон заедно със стари приятели.

Актрисата се чувства щастлива и страшно се забавлява със съучениците си и хората
, с които е израснала, защото именни по Коледа всички се връщат в Хамбург, за да са отново заедно. На Коледа се готви гъска, а на 27 декември се празнува рождения ден на баба й.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Династия Райнберг

Роланд Кох и българската следа в „Династия Райнберг”