Лица За звездите

Журналист от Нова ТВ носи олимпийския огън в Лондон

Добави коментар

Спортният журналист на Нова ТВ Емил Здравков ще бъде сред участниците в официалната щафета с олимпийския огън, предшестваща игрите на 30-та олимпиада в Лондон.
Спортният журналист на Нова ТВ Емил Здравков Спортният журналист на Нова ТВ Емил Здравков ще бъде сред участниците в официалната щафета с олимпийския огън, предшестваща игрите на 30-та олимпиада в Лондон. Той е един от тримата българи, избрани да носят факела на олимпийския огън.

Емил Здравков, който работи в Нова ТВ от 2010 г., признава, че има по-специално отношение към Олимпийските игри
. „Винаги съм се възхищавал на големите спортисти и техните постижения, както и на идеята, която въплъщават те”, споделя той. „Пренасянето на пламтящия символ е въпрос на чест и достойнство. Радвам се, че с участието си в щафетата ще мога да засвидетелствам своето уважение към спортистите на света – тези, заради които ги има Олимпийските игри”, коментира журналистът своята малка и символична олимпийска победа.

Емил Здравков, както и останалите двама българи (Григор Върбанов и Слава Фереджанова), получиха правото да пренасят предвестника на игрите след дълга процедура по одобрение от Международния олимпийски комитет (МОК), продължила повече от 6 месеца. Тримата спечелиха конкурса на компанията SAMSUNG „Предложи кой да носи Олимпийския огън на Лондон 2012“. Южнокорейската компания, която е и генерален спонсор на олимпийската щафета, организира избора на национални представители, които да се включат в инициативата. По решение на МОК за първи път в историята на летните игри факелната щафета ще се проведе единствено на територията на страната домакин. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: олимпийски игри , Олимпиада

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 12-20 февруари

Олимпиада Пекин 2022, ТВ програма, 4-11 февруари

Зимните олимпийски игри Пекин 2022 по БНТ

БНТ пуска две нови предавания за олимпиадата в Токио

ТВ програма за олимпиадата в Токио