Сериали Исторически

Медичите | Medici: Masters of Florence

2 коментара

Премиерните епизоди на „Медичите“ започват на 5 февруари и ще се излъчват от понеделник до сряда, 21:30 ч.

Животът на най-голямата и богата банкерска династия в Италия в нов сериал по bTV.  Премиерните епизоди на „Медичите“ започват на 5 февруари и ще се излъчват от понеделник до сряда, 21:30 ч.

 

Добави описание

 

Действието в тази семейно-биографична политическа  драма се развива  във Флоренция през 15-и век. След смъртта на баща си Джовани, Козимо де Медичи се озовава на трона на династията Медичи. С голямата длъжност идват и много отговорности, завист, врагове и опасности.

 

Добави описание

 

Сериалът е  сниман главно в града, за който се разказва – Флоренция. Сред по-известните локации във Флоренция и околността са замъкът в Брачано, замъкът Санта Севера, градът Пиенца и вила Фарнезина.

 

Добави описание

 

Създатели на продукцията са Франк Спотниц и Никълъс Мейер. Спотниц е в основата на една от най-колоритните тв поредици „Досиетата Х“ и на изключително успешния „Човекът във високия замък“. Майер е авторът на едни от най-известните фентъзи филми в историята на киното –  „Стар Трек“.

 

Добави описание

 

Любопитна подробност е, че Алесандро Спердути е само година по-млад от Ричърд Мадън, който играе баща му в „Медичите“.

 

Мадън е познат от „Игра на тронове“, където играе първородният син на Нед Старк и наследник на рода Старк.  Освен Мадън, Дейвид Брадли също участва в „Игра на тронове“, където двамата актьори делят една от най-запомнящите се сцени в сериала. Брадли участва в „Игра на тронове“ в ролята на Уолдър Фрей, инициирал убийството на Роб Старк (Ричърд Мадън), жена му и майка му.

 

Добави описание

 

В първия сезон на „Медичите“ зрителите ще видят препратки към историческата комютърна игра „Орденът на убийците“.  Героят на Ецио Контарини  е препратка към Ецио Аудиторе – едно от главните действащи в сянка лица в Ренесанса според  „Орденът на убииците“.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Медичите