Актуално Други

Жени водят новините на ТВ2

Добави коментар

Жени водят новините на ТВ2. Валентина Войкова и Лиляна Боянова са лицата на „Новините”.

От 20 Октомври, ТВ2 стартира с две новинарски емисии на ден, от 19:00 и 21:30 часа. „Новините” ще се представят от един водещ, а след изтощителни кастинги и обучения, нелеката задача да са първите лица, се падна на две дами – Валентина Войкова и Лиляна Боянова. „Изборът ни беше много труден, защото имахме много добри кандидати. Валя и Лили ще се справят имат страхотно излъчване и ще спечелят зрителя. От понеделник ТВ2  ще представя новините по един различен начин. Това ще бъде нов за нашия пазар продукт”, споделя Жени Павлова, директор новини на ТВ2.

Кои са лицата на новините:

 

Валентина Войкова

 

Валентина Войкова – Завършила е Немска езикова гимназия, и освен немски говори свободно английски и италиански. Висшето си образование получава в Пловдивския университет със специалност „Българска филология”. Специализирала е Славянска литература, Европейски стандарти в медиите в телевизия Рай Уно, както и в център за подготовка на журналисти – Про Медиа.
Има дългогодишен опит като репортер, редактор и водещ в БНТ и ББТ, става част от екипа на ТВ2: „Защото тук се иска от всеки един от нас да е номер едно”.

 

Лиляна Боянова

 


Лиляна Боянова – Завършила е гимназия с преподаване на чужди езици и говори свободно английски и немски език. Висшето си образование получава в Софийския Университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Журналистика”, както и магистратура в същия университет, специалност „Публична комуникация”.
Опитът ѝ в медии започва в ББТ, където 2 години е политически репортер и отразява работата на Правителството. През 2007 година за кратко работи в „Инфо радио”, след което отива в ТВ7, а от май 2008 година става част от новинарския екип на ТВ2: „Защото екипът е млад и много амбициран да стане номер едно на пазара”.

„Новините” стартират на 20 Октовмри, от 19:00 часа, само по ТВ2.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър