Сериали Комедии

Женени с деца

2 коментара

„Женени с деца“ е американска ситуационна комедия за мързеливото семейство (Бънди), което живее в Чикаго.
Married with children, САЩ, 1987 (11 сезонов)

Общо: 263 серии

комедиен сериал

Участват:Ед О’Нийл, Дейвид Фостино, Кати Сагал и Кристина Апългейт
Главната мелодия към сериала е песента на Франк Синатра "Love and Marriage".

„Женени с деца“ е американска ситуационна комедия за мързеливото семейство (Бънди), което живее в Чикаго.

Централно място в сериала заемат Ал Бънди, бивш играч на американски футбол, който сега е продавач на обувки, Пеги - неговата безвкусно облечена, необразована и жадна за секс съпруга и техните две деца: Кели, лекомислената им дъщеря и Бъд, синът им, който се смята за много готин и е луд по момичета.

 • Семейство Бънди
Ал Бънди - главата на семейството. Той е бивш играч на гимназиалния отбор по американски футбол докато не среща Пег. След срещата с бъдещата си съпруга, неговият живот се разпада и той е принуден да стане продавач на обувки в местен търговски център. Нищетата му е в основата на хумора на сериала.

Маргарет „Пеги“ Бънди - съпругата на Ал и майка на Кели и Бъд. Ал смята, че тя е причината за неговата мизерия. Тя е мързелива майка, която почти не се е занимавала да възпита децата си (същото се отнася и за баща им). Пеги често пренебрегва нуждите на семейството си и харчи безразборно малкото пари, които Ал припечелва от работата си. Тя не е склонна да започне работа и в повечето случаи прахосва парите си не за храна, а за дрехи.

Кели Бънди - първородното дете на семейство Бънди. Типичен пример за „глупавата блондинка“, която е склонна към промискуитет. Тя е забавна главно с глупостта, която изразява. Кели често се присмива на по-малкия си брат, Бъд.

Бъд Бънди - второто дете на семейството. Бъд е момче, което смята себе си за много интелигентно и секси, но често излиза точно обратното. В повечето случаи жените го „отрязват“. Той не пропуска да обиди сестра си Кели за нейните празноглавие и промискуитет.

Бък - домашният любимец на семейството. Кучето презира семейство Бънди, и неговите мисли са често озвучавани. Бък „умира“ по време на една от сериите, за да може кучето, което играе ролята му, да се пенсионира.

Лъки - кучето, което семейството си взема, след като Бък умира. Лъки всъщност е прероденият Бък, но никой от семейството не осъзнава това.

Седем - дете, което е осиновено от семейството по време на една от сериите. Той не се харесва на зрителите, така че напуска сериала без логично обяснение.
 • Съседите
Марси Д'Арси - най-добрата приятелка на Пеги и нейна съседка. Тя смята себе си за по-интелигентна и гледа отвисоко на съседите си, но често пада до тяхното ниво.

Стив Роудс
- първият съпруг на Марси. Той е банкер, който подобно на своята съпруга се мисли за по-умен и възвишен от семейство Бънди, но често пада до тяхното ниво. Той напуска Марси с намерението да се откаже от банкерството и да започне нов, близък до природата живот на рейнджър в горския национален резерват "Йосмити". Това се случва през 4-тия сезон на сериала. Въпреки това, Стив се появява на няколко пъти в следващите сезони.

Джеферсън Д'Арси - вторият съпруг на Марси. Със своята егоцентричност и мързел може да бъде смятан за мъжкия еквивалент на Пеги. Той се появява през 5-тия сезон и работи като барман, когато за пръв път среща Марси след банкерски конгрес. Тя се напива в бара и на сутринта открива, че е женена за Джеферсън. След това той се отказва от всякаква работа и започва само да си седи вкъщи и да чака съпругата му да се грижи за него. За разлика от Стив - първият съруг на Марси - Джеферсън е много близък приятел на Ал и член на НЕ. Г.О.С.П.О.Ж.О и това често ядосва Марси. (Н.Е. Г.О.С.П.О.Ж.О. (на английски NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood) - клуб на мъже на средна възраст, които се срещат в гаража на Ал, за да обсъждат теми като бира и момичета. )


 • Сезон 1 1987, епизоди: 14
 • Сезон 2 1987, епизоди: 22
 • Сезон 3 1988, епизоди: 22
 • Сезон 4 1989, епизоди: 23
 • Сезон 5 1990, епизоди: 25
 • Сезон 6 1991, епизоди: 26
 • Сезон 7 1992, епизоди: 26
 • Сезон 8 1993, епизоди: 26
 • Сезон 9 1994, епизоди: 28
 • Сезон 10 1995, епизоди: 27
 • Сезон 11 1996, епизоди: 24

 •  Реплики от "Женени с деца"       
"Някой пусна на жените мухата, че и те трябва да изпитват удоволствие от секса..."
 
"Абе, Марси, фризьорката ти много ли пие?" (Ал към Марси)
 
"Толкова си тъпа, че и аз взех да се обърквам" (Бъд към Кели)
 
"Хубавите жени ни карат да купуваме бира, а грозните да я пием" (Ал към Марси)
 
"Шоколад или цици, шоколад или цици? Шоко-цици."
 
"Пег, знаеш че не обичам да увъртам, освен ако не е въже около врата ти." (Ал към Пеги)
 
- Джеферсън, не мога да ти се отплатя!
- Няма нищо, Ал, можеш да ме черпиш само една бира, ако искаш.
- Джеферсън, казах "Не мога да ти се отплатя!". (Ал към Джеферсън)

"Йо бейби, спалнята ми е горе, евала на майка ти!" ( Бът към момиче )
 
"Има измама, само когато те хванат" ( Ал )
 
"Ал, Хайде да си направим дете. Ал: И как ще го кръстим, ИМБИЦИЛ" (Пег Към Ал)
 
"Господине, тези обувки се скъсаха само докато ги обувах и стъпих на тях. Ал: Ами и те като при асансьорите, издържат до 2 тона."
 
"Мамо, мамо моляте купи ми балонче. Ал: Защо ти е нали си имаш. "
 
"Ал хайде да ми потънцуваш! Пег, на теб ще ти танцувам само от края на въжето!"
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Женени с деца , Кристина Апългейт

Кристина Апългейт (Christina Applegate)

Алекс Сърчаджиева и Любо Ковачев са съседското семейство в българските „Женени с деца”

„Женени с деца” по bTV Comedy от 29 декември

Oт 5 август по Нова ТВ тръгва комедията "Джеси"