Актуално Други

Излезе книгата на Георги Лозанов и Орлин Спасов „bTV – новата визия”

Добави коментар

„bTV – новата визия” е новата книга от поредицата „Четвърта вла@ст”, посветена на водещите медии в България...
„bTV – новата визия” е новата книга от поредицата „Четвърта вла@ст”, посветена на водещите медии в България, изиграли важна роля при промяната в посткомунистическата публичност и създали успешен модел. Автори и съставители на книгата са Георги Лозанов и Орлин Спасов.

bTV – новата визия„bTV – новата визия”, която беше представена днес на специално събитие в книжарница „Хеликон”, разглежда раждането на медията, облика и стиловите ѝ характеристики, както ѝ влиянието ѝ върху медийната среда и обществото. Тя включва представяне на екранната политика на bTV, организацията на работата, аспекти на финансирането и рекламата, както и анализи на историята на медията и позицията ѝ на лидер на българския телевизионен пазар.
В книгата своята гледна точка към bTV изразяват основателите на телевизията и работещите в нея, както и останалите представители на хуманитарната мисъл у нас - медийни експерти, хора от академичните среди, публични фигури, журналисти и др.

С материали и интервюта в първата част (bTV, видяна отвътре) участват генералният директор Вики Политова, главният редактор на „Новини и актуални предавания” Люба Ризова, авторът и водещ на „Сеизмограф” Светла Петрова, продуцентът и водещ в bTV Слави Трифонов, генералният директор на FOX International Channels България Светлана Василева, директорът на отдел „Проучвания” Маргарита Александрова, медийният консултант Красимир Гергов и главният изпълнителен директор на Balkan News Corporation Албърт Парсънс.

Експертните коментари в книгата са представени във втората ѝ част (Експертният поглед към bTV) от Ивайло Знеполски, Георги Лозанов, Тотка Монова, Орлин Спасов, Маргарита Пешева, Снежана Попова, Георги Господинов, Ивайло Дичев, Иван Кръстев. Публичните личности и журналисти, които коментират в третата част на книгата (Другите за bTV), са Нери Терзиева, Юри Лазаров, Валери Найденов, Росен Янков, Мартин Захариев, Копринка Червенкова, Иво Драганов и Андрей Райчев.

Основна аудитория на книгата са студентите, за които тя ще бъде своеобразен учебник по телевизия. Книгата е насочена и към цялата журналистическа гилдия, академичните среди, хуманитарната колегия и културната общност. Тя е интересна и полезна и за зрителите на bTV, както и за конкурентите на телевизията.

„bTV – новата визия” ще се разпространява в книжарници и библиотеки, включително в най-големите университети у нас.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър