Актуално Здравей, България

Иван Костов пред „Нова телевизия”: ГЕРБ ще бъде най-вероятният партньор на ДСБ следи изборите

Добави коментар

Иван Костов пред „Нова телевизия”: ГЕРБ ще бъде най-вероятният партньор на ДСБ следи изборите
ГЕРБ ще бъде най-вероятният партньор на ДСБ следи изборите, каза лидерът на тъмносините Иван Костов в интервю за сутрешния блок „Здравей, България” на „Нова телевизия”.

„Партия ГЕРБ е приета за член на Европейската народна партия (ЕНП) и това е един вид признание, че партията има дясно-центристки характер”, каза Костов. „Това е основното и не бива да свеждаме цялата партия ГЕРБ с нейните участия в местната власт, с многобройните ѝ членове и симпатизанти и хора, които ѝ дават доверието само с персоната на Бойко Борисов. Това не е много правилно”, обобщи той.

Като акцент в предизборното споразумение на ГЕРБ и десницата Костов посочи намаляване на данъците, включително на преките, включително на данъчните облагания.„За всичко се плаща и за всичко се плащат сериозни пари. Това всичкото трябва да намалее, защото ще намаляват цени. както намаляха цените на бензина, така трябва да намалеят примерно и таксите за явяване на изпити за шофьор, да речем, или за курс. Защо, например, таксата за обучение за каране на кола се качва непрекъснато, а не се съобразява с падналите цени на бензина”, попита Иван Костов.

По думите му основната мярка в кризата, която не виждат всички, е икономията на бюджетни разходи. Тя, според Костов, е най-вече от изоставянето на мегапроекти, които ще потънат милиарди левове – като АЕЦ „Белене”, „Бургас-Александруполис”, „Южен поток”...

„Можете да бъдете убедени, че ние сме си извлекли поуките от миналите грешки и сега след толкова много години, включително след осем години в опозиция, десницата е наясно какво трябва да направи”, заяви Иван Костов.

„Не трябва да има повече „метли”, трябва да има изграждане на механизъм за възпиране на политическата корупция с участие на опозицията, допълни той. Не, че ние сме преследвали по някакъв крайно агресивен начин предишното управление, но това, което сега не трябва да се прави, е да се задълбочава по линията на конфликта.”

На въпрос дали ще участва в бъдещо правителство с ГЕРБ, Костов отговори: „Аз ще заема такава позиция, каквато се смете за най-необходима. Аз съм отборен играч”.  След това поясни, че винаги е бил отборен играч.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник