Актуално Други

Ива Дойчинова замина за Африка

Добави коментар

Водещата на предаването „Часът на мама” Ива Дойчинова замина за Африка.

Ива Дойчинова е посланик на България на инициативата - 1Пакет=1Ваксина и ще посети клиниката на д-р Тетанус в Бангуи

Официалният посланик на инициативата 1ПАКЕТ=1ВАКСИНА за България - Ива Дойчинова, замина за столицата на Централно-Африканската република – Бангуи. Там Ива ще се срещне с Д-р Тетанус, старши здравен специалист по тетанус при майки и новородени. Д-р Тетанус е псевдонима на д-р Франсоа Газе, който посвещава дълги години в борбата с неонатален (бебешки) и майчински тетанус.

Ива Дойчинова замина за Африка

Ива Дойчинова на детски празник. Снимка: Bulphoto

Ива Дойчинова – водеща на предаването „Часът на мама“, ще се срещне лично с Д-р Тетанус и децата, за които се събират средства за имунизация. Майка на две деца, Ива прие с огромно желание поканата да бъде посланик на добра воля на UNICEF и Pampers® в България за хуманната инициатива - 1пакет=1ваксина.

Като официален посланик на кампанията в България, Ива Дойчинова ще присъства на пресконференция в Женева, където ще се срещнат всички посланици на кампанията от цял свят, за да обменят опит и да изкажат своята позиция в борбата срещу тетанус в страните от третия свят. Заедно всички те ще пътуват за Африка, където ще се срещнат лично с майките и новородените деца, които се нуждаят от ваксини против тетанус. В Централно-африканската република, посланиците ще се докоснат до африканската реалност: ще видят с очите си бедността и условията, в които африканските майки са принудени да отглеждат децата си. В столицата на Централно-африканската република- Бангуи, посланиците на UNICEF ще посетят клиниката на д-р Франсоа Газе или както още го наричат- д-р Тетанус- UNICEF старши здравен специалист по тетанус, който е посветил дълги години в борбата с болестта и набавянето на анти-тетанус ваксини.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Часът на мама

Мария Гроздева и дъщеря ѝ Маги в „Часът на мама”

Филип Аврамов в „Часът на мама” – петък, 2 ноември от 14:00 часа по bTV Lady

Новият сезон на „Часът на мама” – от 10 септември по bTV Lady

«Денят е прекрасен» - новото сутрешно ток шоу от септември в ефира на bTV

„Часът на мама” - 30 юли, четвъртък