Актуално Други

Ива Дойчинова се завърна от Африка

Добави коментар

Ива Дойчинова, посланик на инициативата - 1 пакет = 1 ваксина за България, се срещна със Салма Хайек и Д-р Тетанус.

Официалният посланик на инициативата УНИЦЕФ за България - Ива Дойчинова, се завърна от столицата на Централно-африканската република – Бангуи. В сърцето на Африка Ива се сблъска с тъжната африканска реалност: с бедността и условията, в които африканските майки са принудени да отглеждат децата си; с десетки боледуващи и умиращи от тетанус новородени.

Ива Дойчинова се завърна от Африка

Ива Дойчинова присъства и на пресконференция в Женева, където се срещна с глобалния посланик на кампанията - Салма Хайек, с д-р Франсоа Газе, наричан още - д-р Тетанус и посланиците от цял свят на инициативата – 1пакет=1ваксина.

Салма Хайек

След завръщането си пред bTV Ива сподели: “В Централно-африканската република срещнах децата с най-изразителните очи – способни да отразят и най-голямата болка, и най-голямото щастие. Те са приятелски настроени, готови да те гушнат, да се посмеят с теб, да потанцувате. Когато за пръв път ги видях в Бода сърцето ми се отвори. Такива скупчени, с накичени главички, носещи малките си братчета и сестричета на гърба си, с тепсии по главата, за да продават нещо – децата на Африка - едни от най-уязвимите на света. Когато ги видях в болницата в столицата Бангуи – плаках много. Няма по-тъжна гледка от слабите им телца, изранените кожи, безутешния плач. Тетанусът, който ние почти сме забравили тук, там отнема живота на едно дете на всеки три минути. Най-засегнати са наскоро родените, защото заразата прониква през отвора на пъпната връв, след като се отреже. Болестта парализира мускулите им и те не могат да се движат, да сучат, дори да плачат. Кампанията „1 пакет = 1 ваксина” е възможност ние – майките по света да помогнем, да дадем една възможност за живот на най-бедните и бедстващи деца в Африка.”

Ива Дойчинова се завърна от Африка

bTV и предаването „Часът на мама” са медийни партньори на инициативата в България.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Часът на мама

Мария Гроздева и дъщеря ѝ Маги в „Часът на мама”

Филип Аврамов в „Часът на мама” – петък, 2 ноември от 14:00 часа по bTV Lady

Новият сезон на „Часът на мама” – от 10 септември по bTV Lady

«Денят е прекрасен» - новото сутрешно ток шоу от септември в ефира на bTV

„Часът на мама” - 30 юли, четвъртък