Кино

Южнячки - премиера на 03 февруари 2012 г.

Добави коментар

Южнячки - премиера на 03 февруари 2012 г.- Промяната започва с първата крачка.

Действието в “Южнячки” се развива в Мисисипи през шейсетте години, а в главната роля е Ема Соун (звездата от големия хит Zombieland). Тук тя играе Скийтър, момиче от южняшкото общество, което се завръща от колежа и възнамерява да стане писателка. Но когато решава да интервюира чернокожи жени, прекарали живота си в служба на богати южняшки семейства, тя преобръща живота на приятелите си – и на цялото градче в Мисисипи.

Номинираната за „Оскар” Вайола Дейвис („Яж, моли се и обичай”) играе Ейбълийн, икономката на най-добрата приятелка на Скийтър, която първа излива чувствата си – и хвърля в смут затворената чернокожа общност.

Въпреки че старите приятелства на Скийтър висят на косъм, двете с Ейбълийн продължават сътрудничеството си и скоро още жени се решават да споделят историите си – а както се оказва, имат много за разказване.

Постепенно се зараждат необичайни приятелства и се оформя нова женска общност, но не и преди всеки в градчето да си каже думата, когато неволно – и неохотно – се оказва въвлечен в бурните промени.

Базиран върху романа „Слугинята” на Катрин Стокет
- една от най-обсъжданите книги в последните години, заела първо място в класацията на бестселъри на „Ню Йорк Таймс” - „Южнячки” e провокиращ и вдъхновяващ поглед към случващото се в малък южняшки град, когато негласния кодекс на поведение е нарушен от три смели жени, обвързани с необичайно приятелство.

Жанр:     Драма
Премиера:     03 февруари 2012 г.
В ролите:     Вайола Дейвис, Брайс Далас Хауърд, Октавия Спенсър, Ема Стоун, Андженю Елис, Сисли Тайсън,
Режисьор:     Тейт Тейлър
Продуценти:     Брънсън Грийн, Крис Кълъмбъс, Майкъл Барнатън
Изпълнителни продуценти:     Тейт Тейлър, Марк Радклиф, Дийн Джоунс, Нейт Бъркъс, Дженифър Блум, Джеф Скол, Мохамед Халеф ал-Мазроуеи
Сценарист:     Тейт Тейлър
По романа на:    Катрин Стокет „Слугинята”

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Южнячки