ТВ анонси ТВ анонси

Историята за Бог с Морган Фрийман | The Story of God with Morgan Freeman - трети сезон

Добави коментар

Морган Фрийман поема на ново глобално приключение, за да разкрие мистериите на духовността и споделените вярвания, които обединяват човечеството, в новия сезон на „Историята за Бог с Морган Фрийман“

Кой е Дявола? Откъде идват провиденията? Извършването на ритуали приближава ли ни до Бог? Как да се борим срещу греховете?


В трети сезон на номинираната за „Еми“ продукция „Историята за Бог с Морган Фрийман“ National Geographic и Revelations Entertainment изследват начините, по които човечеството е търсило и откривало вярата в хода на историята. Фрийман отново посещава далечни дестинации от цял свят, за да стигне до едни от най-свещените места за човечеството. Той поема на мисия, в търсене на различните начини, по които духовността се свързва с Божественото и как търсенето на Божественото присъствие е повлияло на общата ни история, култура и дори на индивидуалното ни поведение. 


Премиерата на „Историята за Бог с Морган Фрийман“ е на 21.04. от 21:55 часа по National Geographic. Продукцията ще бъде излъчена глобално по  телевизионния канал в 172 страни на 43 езика.

„Историята за Бог с Морган Фрийман“ отвежда аудиторията на околосветско пътешествие, през 30 различни града, които имат  специално антропологично и историческо значение. Те включват Йерусалим, Катманду, Йерихон, Рим, Витлеем, Париж, Прага, Ханой, Торонто и Лурд. Създателите на продукцията са изминали над 50 000 мили, равняващи се на две обиколки около Земята. Организирали са и срещи с 13 експерти по въпросите на религията, девет свещеници, трима друиди, трима шамани, един имам, един равин, един бивш палач, една монахиня, две живи божества и стотици монаси. Поредицата хвърля обширен поглед върху всички световни религии и. изследва практики, датиращи от хиляди години преди Христа, както и нови вероизповедания, основани преди по-малко от 100 години. Продукцията включва интервюта с вярващи отмного и различни религии,  сред които християни, евреи, езичници, друиди, мюсюлмани, индуси, джайнисти, анимисти, будисти и агностици.   

 

Всеки от шестте епизода от новия сезон е посветен на различен въпрос за връзката с божественото:

 

  • В търсене на Дявола – Кой е Дявола? Божествоили паднал ангел? А може би е естествен порив, който се крие в нас? Каква роля играе Дявола в оформянето на съдбата ни?
  • Божества сред нас – Има ли хора , които въплъщават Божественото? Как са били избрани от Бог? С и с какво се различават от нас? Каква роля играят в личната ни връзка с Бог?
  • Божествени видения – Истории за тези видения се срещат в повечето религии, но откъде идват те? Какво е предназначението ими какво е общото между тях?
  • Смъртни грехове – Как възприемаме факта, че всички сме склонни към грях? Греховете естественачаст от човешкия живот ли са или са проява на съзнателен избор?  Как да се борим с изкушението?
  • Свещени закони – Защо Десетте Божи заповеди имат толкова силно влияние в юдео-християнските общества? Какво общо имат те с правилата и забраните в други религии по света?
  • Божествени тайни – Защо толкова често религията се свързва с тайнство? Възможно ли е изпълнението на ритуали да ни доближи до Божественото?

За да изследва тези и други теми, поредицата посещава едни от най-светите места на Земята, включително Светилището на Дева Мария в град Лурд, където хиляди вярващи твърдят, че са били изцелени от водите на изворите, базилика „Рождество Христово“ във Витлеем, в която се смята, че е роден Исус, древния град Пергам (или Пергамон) в Турция, наричан „Тронът на дявола“, изключително добре запазената Вила на мистериите (Вила Мистери) край Помпей, Италия, планините на Гералта в Етиопия, където коптски православни свещеници изкачват стръмни склонове, за да достигнат до древна пещера, двореца храм на Кумари в Непал и Тел Мегидо, археологически обект, който съдържа една от най-древните познати препратки към Исус Христос като Бог. 

 

Добави описание

 

Епизодите от трети сезон са:

 

„Историята за Бог с Морган Фрийман: В търсене на Дявола“
Премиера - 21.04. от 21:55 часа
Мисията на Морган Фрийман да разкрие вижданията на хората за въплъщенията на злото и как влияят на света ни го отвежда от Светите земи през Рим до храм във Виетнам. По време на пътешествието си той научава, че  независимо как бива възприеман Дявола,като антагонист или като естествено допълнение към силите на доброто,тъмната страна има роля в почти всяка религия. 

 

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Божества сред нас“
Премиера - 28.04. от 21:55 часа
  Повечето хора знаят, че Бог е в Рая, но въпреки това се смята, че е възможно хора на Земята да имат директна връзка с Бог. За християните  Исус е въплъщение на Божественото в човешко същество, но вярващи от всички религии са търсили Бога в харизматични фигури. Морган Фрийман пътува по света, за да изследва мистериите на тези смъртни. Той провежда и рядка среща с известната Кумари от Непал, малолетна жива богиня.

 

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Божествени видения“
Премиера - 5.05. от 21:55 часа
Морган Фрийман изследва мистериите, които стоят зад виденията, а пътуванията му го отвеждат до Лурд, Франция, където вярващите твърдят, че са били излекувани от физически и духовни болежки от водата, течаща от извора. Той се среща и с член на племето анишинабе в Канада, за да научи за трансформиращата сила на ритуалите им с видения.

 

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Смъртни грехове“
Премиера - 12.05. от 21:55 часа
Това, което християните наричат „грях“, други религии описват със сходни понятия, като "карма" в будизма и индуизма. Морган Фрийман пътува по света, за да проучи как различните религии  се противопоставят на греха. Той посещава местна индуистка общност в Обединеното кралство, за да отпразнува Дивали и пътува до Виетнам, където се среща с коменданта на „Ханой Хилтън“, известния затвор, в който северновиетнамците държат затворници по време на войната.

 

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Божествени тайни“
Премиера - 19.05. от 21:55 часа
Някои религии пазят цялата си религиозна общност скрита заради страх от преследване. Други вероизповедания имат тайни практики, в които могат да участват само специални посветени. Морган Фрийман тръгва на път, за да разбере защо тайната и религията са толкова често преплетени и дали тайнствата на ритуала могат да приближат хората до мистерията на Божественото. По пътя той посещава невероятно запазената Вила на мистериите в Помпей, за да види стенописи, изобразяващи тайния култ на Дионис, свързван с ритуали на жертвоприношения на животни и хора.

 

„Историята за Бог с Морган Фрийман: Свещени закони“
Премиера - 26.05. от 21:55 часа
За много вярващи Десетте заповеди са морален пътеводител и основа на юдео-християнското и ислямското общество.Други общества и религии по света също имат божествени забрани и предписания, които вярващите трябва да следват. Морган Фрийман пътува до Йерусалим, за да се срещне с археолог и да проучи сегмент от свитъците от Мъртво море. След това пресича земното кълбо до Непал, където изследва заповедите на джайнизма - петте големи обета.

 

„Историята за Бог с Морган Фрийман“ е продуцирана от Revelations Entertainment за National Geographic. Морган Фрийман, Лори Маккриъри и Джеймс Янгър са изпълнителни продуценти за Revelations Entertainment. Кевин Тао Мос е вицепрезидент „Продукция и развитие“за National Geographic.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Историята за Бог с Морган Фрийман