Лица Други

Интервю с Роби Сийгър, продуцент на "Чудовищни вълни"

Добави коментар

Интервю с Роби Сийгър, продуцент на поредицата „Чудовищни вълни” по Extreme Sports Channel

Професионалният сърфист, сега продуцент, Роби Сийгър обединява усилия с екипа на „Ребъл медиа” в опит да улови най-свирепите и мощни вълни в Европа в епичната поредица „Чудовищни вълни” („Monster Waves”). С помощта на звездите Шон Диксън и Тамайо Пери, Роби представя някои от най-горещите точки за сърфинг по бурното атлантическо крайбрежие. Поредицата стартира на 12 август от 8:30, 12:30, 16:30 и 20:30 и продължава от 13 до 18 август, всеки делничен ден с двойни епизоди от 8:00, 12:00, 16:00 и 20:00 по Extreme Sports Channel. Ето какво споделя Роби Сийгър специално за българските зрители.

Макар че този спорт не е толкова популярен в България, тъй като нашето черноморие не предлага “чудовищни вълни” и подходящи условия за сърфинг, смятате ли, че поредицата ще вдъхнови българите да се запалят по сърфинга?

Разказите в поредицата са много истински, тъй като са разказани от нас – спортистите. Стига  хората да харесват пейзажа и героите, мисля че предаването ще остави у тях едно много приятно чувство. Смятам, че всеки човек трябва да опита да яхне вълната поне веднъж в живота си.

Роби Сийгър / Robbie Seeger / Чудовищни вълни

А дали “Чудовищни вълни” ще предложи на българските зрители полезни съвети и важна информация?

Във всеки епизод приключението се развива по много различен начин. Точно това ми харесва в този проект. Освен това използваме местна музика, типична за конкретното кътче, което посещаваме. Зрителите на Extreme Sports Channel ще се срещнат с някои от най-добрите представители на този спорт в Европа. Показваме приключението по възможно най-достъпния начин, като не обръщаме толкова внимание на техническата страна на нещата. Това без съмнение беше най-дългото пътуване в историята на сърфинга и приключението на живота ни. Надяваме се да  изразим ентусиазма си в поредицата и с това да допринесем за забавлението на зрителите.

Кои са най-горещите места за сърфинг, които всеки страстен ездач на вълни трябва задължително да посети поне веднъж в живота си?

Северното крайбрежие на хавайския остров Оаху по време на състезанието “Трипъл Краун” през ноември и декември, когато се събират най-великите в професионалния сърфинг на най-високите и яростни вълни. В Европа - Франция се слави с най-напредналата сърфинг култура... А най-подходящите вълни са в Ирландия.

Кое е Вашето любимо място за сърфинг и защо?

“Jaws” на остров Мауи, където съм имал безброй преживявания. Вълните са величествени и в същото време достъпни, а и мога да си бъда вкъщи за вечеря навреме!

Роби Сийгър / Robbie Seeger / Чудовищни вълни

 

Кога започнахте да се занимавате със сърфинг и защо?

Започнах с уиндсърфинг на 16-годишна възраст, след като се преместих в Хаваи от Германия, където съм роден. Малко след това се запалих по този спорт. Стоях във водата дори и когато вятърът беше слаб, защото това беше страхотен начин да тренирам, да опознавам вълните, теченията и  законите на океана.

Тази година Extreme Sports Channel празнува 10-тия си рожден ден. По какъв начин сърфингът се е променил през изминалите 10 години?

Сърфингът, както и всеки друг спорт, постепенно се развиваше през годините. Използването и усъвършенстването на личните умения даде възможност да се открият вълни и места, които преди време не бяха достъпни.

Как виждате себе си и този спорт след още 10 години?

Аз съм спортист по природа. Професионалният ми живот е свързан основно с уиндсърфа. Живея на Хаваите, където начинът на живот е изцяло повлиян от океана. Сърфинг, гмуркане, бодисърфинг, уиндсърфинг, сърфинг гребане, кану и др. Съществуват толкова много начини да се забавляваш във водата и да поставяш различни предизвикателства пред себе си!

Домът ми е на пет минути с кола от “Jaws” – приема се, че там са най-голeмите вълни на планетата. Затова не е необходимо да обикалям света в търсене на гигантска вълна. Като човек, прекарал голяма част от живота си във водата, аз се зареждам с енергия, когато съм край океана. Бих искал за в бъдеще да продължа да балансирам еднакво добре страстта си към океана, това да бъда добър баща и да работя това, което ми харесва.

Роби Сийгър / Robbie Seeger / Чудовищни вълни

Запален ли сте по някой друг екстремен спорт? Ако е така, как бихте сравнили тръпката от него с тази от сърфинга?

Обичам всички водни спортове. Това, което не обичам след всичките тези години, са тълпите. Големите вълни не са постоянно явление през цялата година. През последните три години и вълните на „Jaws” не са толкова високи. Затова, за да поддържам форма, практикувам бодисърфинг и свободно гмуркане. Това са спортове, които стоят в сянка, но пък са също толкова екстремни. Свободното гмуркане може да има ужасни последствия, ако егото ви движи при изпълнението. Може би точно това се променя с възрастта – егото ви вече не е основната движеща сила. Правиш всичко, само когато наистина ти харесва. Знам, че океанът винаги побеждава, затова сърфирам само в дните, в които чувствам, че съм в състояние да поема последствията, ако нещо се обърка.

Първоначално публикувано в сайта потв.бг
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Чудовищни вълни , Monster Waves