Лица Актьори

Интервю с Колман Доминго (изпълняващ ролята на Виктор Странд )

Добави коментар

В очакване на премиерата на сезон 2 Б на „Пази се от живите мъртви“. Премиера по AMC – 22 август 2016, 04.00 и 23.00 ч.

Виктор Странд е тайнствен и загадъчен образ.  Споделяте ли това мнение и мислите ли, че той заслужава доверие?

Да, образът на Виктор Странд е обгърнат с тайнственост, но в това се крие и неговата привлекателност. Моето мнение за него е, че той е човек, който се е изградил сам, започвайки от нулата. Дори звучният му говор е обмислен, всичко у него е отработено.  Мисля, че част от силата му е именно в това.  А, може би, под тази обвивка се крие едно нежно сърце.
Освен това, мисля че силата на Виктор Странд се крие в умението му да говори и да не изпада в паника, когато нещата тръгнат зле.  Той е човек, който запазва спокойствие и действа логично, защото вероятно е разбрал, че емоциите не вършат работа. Мисля, че всеки актьор смята своя герой за добър човек, дори когато той върши ужасни неща.  Героите имат свои мотиви за поведението си и тези мотиви са добри.  Мисля, че Виктор не разкрива много за себе си, освен ако не си в състояние да вникнеш в образа му, ако не разбереш по какъв начин той  е полезен за цялата група.
Що се отнася до доверието...  Да, мисля, че заслужава доверие.

В началото на сезона Странд има ясен план, но той се проваля.  Сега героите трябва да импровизират и да измислят нов план за действие.  Какъв ще бъде той?

Мисля, че новият план е, че няма никакъв план! И може би, това е най-съсипващото за Странд.  Мисля, че той е човек, който е свикнал да има стратегия.  В съвременния свят е възможно да се правят планове – можете да планирате деня си, можете да планирате как да успеете.  Можете да отидете в университет.  Можете да печелите пари на борсата.  Но, тук няма нищо.  Как може да се направи нещо от нищо?  Странд няма представа.
Според мен, това го кара да се чувства зле.  Той е все още зашеметен от многото понесени загуби и се опитва да разбере къде се намира.

Образът на Вашия герой е може би един от най-добре изградените образи в целия сериал.  Изхождайки от позицията на сценарист, имате ли ясна представа какъв е той и каква е неговата цел?

Ние имаме невероятен екип от сценаристи и аз харесвам работата си с тях.  Задавам много въпроси, когато не ми е ясно нещо за героя или за неговите чувства.
Имах разговор с моя шоурънър във връзка с един от последните епизоди, в който го питах за езика на Странд. Исках да знам защо той казва нещо по един, а не по друг начин, защото според мен, неговият език е важен елемент от образа му и от житейския му път.  Така че, да, аз винаги питам сценаристите, за да разбера каква е неговата цел.

В първата част от сезона Странд сключи споразумение с Томас, че двамата ще умрат заедно.  Но, нещата не се случиха така.  Защо?

Всъщност, аз не мисля, че Странд някога е имал намерение да направи това.  Аз съм от актьорите, които винаги се връщат към уводния монолог, както при Шекспир, за да видят какво им казва той за образа.  Едно от нещата, които знаем за Странд от самото начало е, че той знае как да приключи едно споразумение.
Така че, ако той се окаже задължен на Томас Абигейл да направи за него нещо, което не би могъл да направи за себе си, той категорично би приключил споразумението.  Той не би искал Томас да се отметне от споразумението и да стане заразен, затова от обич към него той казва: “Искам да си затвориш очите. Аз ще бъда с теб.”  Но, според мен, той винаги е съзнавал, че ще избави Томас от неговите страдания, като висша проява на любов и отговорност, но самият той няма да го придружи в този път.

Какво Ви даде участието в „Пази се от живите мъртви“?

Виктор Странд ми даде възможността да изиграя един от най-сложните образи в телевизията.  Той ми даде възможност да използвам толкова много свои умения, да достигна такива дълбочини, каквито искам да достигна, да изградя един сложен образ.  А това, което ми даде филмът, е възможността да бъда част от нещо, което не е правено досега, нещо, в което участват толкова много хора, които харесвам – сценаристи, режисьори, продуценти.  Имам куп нови приятели.  Получих много.

Интервю с Колман Доминго (изпълняващ ролята на Виктор Странд )

Ако имате възможност да преработите „Пази се от живите мъртви“ за театралната сцена, бихте ли го направили и по какъв начин?

О, да.  Мисля, че ще бъде мюзикъл. Мисля, че е напълно възможно.  Кой не би искал да види една грандиозна продукция, съчетаваща зомбита и джаз?  [Би било страхотно, нали?

След разрушаването на лагера на „Абигейл“ героите се отправят към Мексико.  Кое е новото и специалното, което сюжетът ще спечели от това?

Много повече хора.  Ние се срещаме с различни хора в много различни ситуации.  Освен това, мисля че се засягат и някои въпроси, като този за културата, за американската култура и за преживяванията в чужда страна.  Мисля, че ме разбирате?  Това е само едно докосване до темата, имайки предвид имигрантите.  Надявам се, че разбирате какво искам да кажа?
Ние ще попадаме в много повече сложни ситуации и това ще бъде предизвикателство за нас, предизвикателство за цялата група.  Хората се отделят от групата и всеки тръгва по свой собствен път, със своя съдба. Всеки има своя път.  Ето какво ще бъде новото, което ще видите.

Медисън е сред малкото хора, с които Странд се е сближил.  Как ще се развият техните отношения?

Мисля, че ще ги видим да се опознаят много по-добре и да създадат връзка. Мисля, че Странд и Медисън са две сили, които могат да си помогнат взаимно, за да оцелеят.  Това е изследване на две истински противоположни личности, които откриват, че всъщност си приличат.  Ако мъничко се пречупят, могат да работят заедно.  Надявам се, че разбирате какво искам да кажа?  Така че, според мен, в това отношение филмът ни показва доколко трябва да се пречупиш, за да оцелееш, и че всъщност си длъжен да го направиш.

Ще научим ли повече за миналото на Виктор Странд?

Да, вероятно.  Но, не е сигурно.  Ние не знаехме, че ще има ретроспекции в сериала, така че за нас беше изненада да надзърнем в миналото на Странд. Мисля че би било добре, като добавяне на повече елементи към пъзела. Мисля, че това би било много интересно, така че – да, надявам се.

След бягството от лагера на „Абигейл“ Странд попадна в по-малка група оцелели.  Как ще се променят събитията?

Ами, ние започнахме разказа с едно семейство, което се е събрало заедно, и завършихме последната част на сезона с едно друго семейство, което се е събрало заедно, за да покажем какви промени търпи семейството.  Мисля, че в известен смисъл, това е нашето послание.
Но, аз знам от собствения си живот, че с хората, които ми бяха толкова близки приятели, с които правех всичко преди десет години, сега е вече съвсем друго.  Не знам какво се случи.  Дори не мисля, че нещо се е случило, нещата просто се променят.  И в известен смисъл това също е оцеляване. Аз мисля, че хората непрекъснато се променят и развиват.  Ще видим това.

Изпълнителният продуцент Гейл Ан Хърд каза, че е изпитала голямо облекчение след успеха на „Пази се“.  И Вие ли почувствахте облекчение?

Ако сме честни, аз не бях вложил толкова много. Като продуцент Гейл Ан Хърд носеше голяма отговорност.  Моята единствена отговорност беше да пресъздам микросвета на един интересен образ.  Бога ми, участвал съм в толкова много продукции, които са били посрещнати топло от критиката, но не са имали финансов успех – и в театъра, и в киното.  Така че, за мен важното е било изкуството с надеждата, че историите ще се харесат.  Оставям на изпълнителните продуценти товара на притеснението дали  работата ни ще има успех някъде в света на AMC и на всички платформи.

Казахте, че езикът е важен елемент от характера на Странд.  Какво мислите, че би казал той, ако това са последните му думи?

Мисля, че Виктор Странд вероятно би избрал отново нещо много поетично, като монолог от „Крал Лир“ или нещо от този род.  Мисля, че трябва да бъде много поетично, но по някакъв особен начин.  Мисля, че ако и когато Виктор Странд срещне смъртта си, това ще бъде нещо изключително глупаво или нещо изключително прозаично.  Както каза Алиша, нещо като да му падне пиано на главата!  “Божичко, та той дори не беше ухапан от зомби!”   Нещо като да го ужили пчела, мястото да се подуе и инфектира и той да умре. 

Ако от Вас зависеше да решите как да завърши целият сериал, какво бихте избрали?

Искрено вярвам, че бих го завършил с някакъв знак за надежда.  Мисля, че нищо друго не би имало смисъл.  Мисля, че този филм съществува заради това.  Непрекъснато се питате: “Защо тези хора искат да оцелеят, знаейки, че светът е свършил?” така че, трябва да има някакъв вид надежда и възраждане, нещо ново.

 

PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Пази се от живите мъртви , Колман Доминго

Кои са героите в премиерния сезон 6 на сериала „Пази се от живите мъртви“ и какво се случва с тях?

Шестият сезон на хитовия сериал „Пази се от живите мъртви“ идва през октомври

"Пази се от живите мъртви" - летен маратон. Всеки понеделник от 23.00 ч.

Кои са героите в сезон 5А на сериала „Пази се от живите мъртви“ и какво се случва с тях?

AMC ще заснеме пети сезони на сериалите "Пази се от живите мъртви" и "Обадете се на Сол"!