Лица Актьори

Интервю с Алиша Дебнъм-Кери (изпълняваща ролята на Алиша Кларк)

Добави коментар

В очакване на премиерата на сезон 2 Б на „Пази се от живите мъртви“. Премиера по AMC – 22 август 2016, 04.00 и 23.00 ч.

И така, какво да очакват зрителите от втората половина на сезона?  Групата се раздели на части – дали ще се съберат отново?

Мисля че тъкмо това е интересното в началото на втората половина на сезона – че групата се е разделила на части.  Това дава възможност за създаване на различни съюзи и развитие на различни сюжетни линии.  А, според мен, това дава на героите и възможност да се приспособят към този нов свят и да намерят свой собствен начин да се справят с него.  Да открият вътрешната си сила.
Що се отнася до Алиша, тя започва да се държи като равна на останалите в групата и като зрял човек, сигурна че майка ѝ ще оцени това.  Това е друга тема, която започва да се развива във връзка с нея – отношенията между майка и дъщеря.  Отношенията на двете жени са сложни, но определено водят до това, че Медисън в крайна сметка признава Алиша за зрял човек.  Освен това, Алиша се опитва да покаже на Медисън, че те двете вече са останали сами, след като Ник реши да ги напусне.
Дали ще се съберат отново… Имам чувството, че в крайна сметка ще бъдат принудени да го направят.  Всъщност, не знам дали това го има в сценария, наистина е интересно да ги наблюдаваме как вървят всеки по своя собствен път, но ако и когато се съберат отново заедно, какви чувства ще изпитват един към друг?  Колко ще са се променили?

Как, според Вас, ще се развие темата за отношенията между майка и дъщеря?  Една майка никога не изоставя децата си, така че дали Алиша ще се примири с това, че Медисън трябва да търси Ник?  Ами Крис?  Мислите ли, че групата ще го приеме обратно след случилото се?

Ами, аз не бих могла да говоря за образа на Ким – за Медисън, но предполагам, че сте прави:  една майка никога няма да изостави децата си.  Тя винаги ще търси Ник.  Но, това, което е важно за Алиша, е да накара Медисън да разбере как тя се чувства във връзка с това.  В края на краищата, Ник сам избра да ги напусне и аз мисля, че Алиша се надява, че майка ѝ ще разбере, че и тя има нужда от някакво внимание.  Един от най-големите проблеми за тях двете е, че Ник винаги е бил любимото дете.  Това винаги ще бъде пречка, която те трябва да преодолеят.
Що се отнася до Крис, мисля, че в този момент Алиша е доволна, че го няма.  Тъжно е, но аз мисля, че тя е доволна, че точно сега този проблем не стои пред нея.

Освен с ролята на Алиша в „Пази се от живите мъртви“, сте известна и с ролята на Лекса от „Стоте“/“The 100“.   Лекса е ‘идеален’ образ, а Алиша е тийнейджърка, която се бори със себе си.   Коя от двете роли Ви беше по-трудна?

Определено тази на тийнейджърката.  Много по-просто е, когато играеш образа на почти супергерой или воин, защото е някакси по-осезаемо.  Всичко в образа на Лекса е вече ясно в смисъл колко добре се бие или колко добре познава себе си.  Имам чувството, че тя вече е достигнала някаква степен на зрялост, дори това да ѝ е било наложено насила.
Докато в ролята на тийнейджърка си обект на толкова много предубеждения и предопределени качества.  Смята се, че тийнейджърите обикновено са в лошо настроение, раздразнителни или досадни.  Но, независимо дали Алиша проявява тези качества, тя е много повече от това.  Предизвикателството е да придадеш плът и кръв на образа.  Тийнейджърът е човешко същество, което все още изучава себе си – той не е напълно оформена личност.  Те правят грешки.  Те все още се учат, затова е неизбежно да правят грешки.  Това е интересното при тях.

А като актриса коя роля Ви беше по-забавна?

По-забавна?  Ами, всъщност, те са доста различни.  При Алиша в „Пази се“ има много повече разговори на четири очи – има повече плътност и дълбочина, според мен.  Така че, като актьор трябва да се запознаеш със случващото се в дълбочина и с психиката на образа.  Това е страхотно.  А при Лекса трябваше да нося един изумителен костюм и да владея добре сабята, което също беше чудесно.  И двата образа са забавни, но по различен начин.

В сравнение с момента, когато я видяхме за първи път, Алиша изглежда много променена.  Как виждате развитието на Вашата героиня?

Да, мисля, че тя е претърпяла доста сериозно развитие.  Когато я видяхме за първи път, тя беше седемнайсетгодишно момиче, което се опитваше да изглежда смело.  Тя се стараеше да бъде силна, защото беше без баща, с брат наркоман, бягащ често от дома.  Мисля, че тя се опитваше упорито да гледа напред, стремеше се да реализира амбициите си.

После, в началото на сезон втори, тя изглежда рухнала.  Някак изгубена.  Тя е обърнала поглед към миналите си отношения и връзки, за да запълни празнината около себе си.  Така, че нейният копнеж и нейната наивност я въвлякоха в цялата дилема с радиото и Джек.
Но, хубавото се случва след това, когато я виждаме в лагера на „Абигейл“ и след него, сред група хора, всеки от които е ппретърпял някаква голяма загуба. Странд е загубил своята партньорка, Медисън – сина си и Травис, а Офелия – баща си.  Мисля, че сега за първи път тя има реалната възможност да поеме отговорност за останалите от групата и да се почувства равна на тях.  Това е вълнуващ момент за мен, тъй като най-после виждаме, че тя е способна самостоятелно да прави избор, да взема решения и да бъде по-активна.

Интервю с Алиша Дебнъм-Кери (изпълняваща ролята на Алиша Кларк)

От кого, според Вас, Алиша се страхува повече – от заразените или от доведения си брат Крис?

Добър въпрос!  Мисля, че всъщност тя се страхува повече от Крис, но не поради причините, които хората имат наум.  Хората се страхуват от него, защото смятат, че той е полудял, но според мен, Алиша вижда в негово лице човек, който почти насила е бил доведен до това положение, до това психическо състояние.  Тя разбира, че той е силно увреден и това е наистина тъжно и много тежко за нея.
Ако се замислите, хората са винаги по-опасни от заразените.  Зомбитата са просто ходещи парчета месо.  Хората могат да мислят.  Хората имат определена цел.  Това е по-страшно!

Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте изправена в сериала?  Смятахте ли, че ще можете да понесете кървавите сцени?

Знаете ли, имам някои приятели, които не могат да гледат това.  Те казват, че то е отвратително!  Но за щастие, когато си на снимачната площадка, нещата всъщност изглеждат доста по-комично.  Не можеш да бъдеш прекалено сериозен през цялото време.  И, когато видиш някое зомби в един момент да се гърчи на пода до тебе, а в следващия – да се надигне, за да си почине и да изпие чаша кафе, не можеш да удържиш смеха си.

Що се отнася до най-големите предизвикателства в сериала, за мен това беше изобразяването на превръщането на една тийнейджърка в млада жена и на всички онези моменти, които са стресиращи за образа.  Неща, които тя трябваше да преодолее сама.

От „Стоте“ до „Пази се от живите мъртви“...  Какво е отношението Ви към постапокалиптичните драми?!

Разбирам, странно е, нали?  Мисля, че това е свързано повече с факта, че толкова много филми разглеждат този вид теми днес.  Мисля, че това трябва да е свързано с нашето човешко подсъзнание.  Хората се безпокоят все повече от уязвимостта на света и Вселената и това намира отражение в драмите, които създаваме и гледаме. Всъщност, мисля, че това е начин да се справим с проблема за това, че сме смъртни.

Ако Вие бяхте сценарист на „Пази се от живите мъртви“, какъв край бихте избрали за сериала?

За ЦЕЛИЯ сериал?  Уау!  Искам първо да разбера какво е казал Колман за това в неговото интервю!  Вероятно нещо от рода на:  “Отиваме всички на бар да пием. Ще бъде страхотно!” 
Е, не мисля че моят край би бил такъв, но представете си, че съм стигнала до момент, в който са останали живи само един мъж и една жена.  И цивилизацията трябва да започне отново, от самото начало.  Това би било суперстранно и кошмарно нали?

Интервю с Алиша Дебнъм-Кери (изпълняваща ролята на Алиша Кларк)

Колман каза, че той би искал да завърши сериала с някакъв знак за надежда.

Нима?  Отговорил е сериозно?  Очакваш да чуеш нещо смешно, а той бил напълно сериозен?  Е, хайде Колман, имаш подкрепата ми! 

Докато Вашите герои се борят да оцелеят в Мексико, почти изпитваш чувството че зомбитата също се борят да оцелеят.  Майката на Томас дава приблизително такова описание на Ник по време на разговора им за немъртвите.  Мислите ли, че това е вярно?

Това е една наистина интересна гледна точка.  Интересното в това, че филмът се снима в Мексико, е че неговата култура определено намери отражение в темите на филма, оказвайки реално влияние върху сценария.  Мисля, че сюжетът и образите започват да се проникват от мексиканските и латиноамериканските суеверия, религия и душевност.  Не мога да говоря за Ник и за това в какво вярва той, но според мен, от гледна точка на Алиша, брат ѝ е сменил едно обсебване с друго.  Така че, може би, за него това е като да открие някаква нова вяра – някаква надежда, която да му помогне да оцелее.
Помислете си какво би станало, ако реално филмът загуби всякаква надежда?  Какво би станало, ако всички се предадат и просто умрат...?

Това ви била една ужасна антикулминационна точка и толкова потискащ вариант за край на разказа.  Да загубят след толкова много битки и страдания.  Мисля, че зрителите не биха искали да видят това.  Този филм трябва да носи някаква надежда.
 

Първоначално публикувано в сайта потв.бг
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Пази се от живите мъртви , Алиша Дебнъм-Кери

Кои са героите в премиерния сезон 6 на сериала „Пази се от живите мъртви“ и какво се случва с тях?

Шестият сезон на хитовия сериал „Пази се от живите мъртви“ идва през октомври

"Пази се от живите мъртви" - летен маратон. Всеки понеделник от 23.00 ч.

Кои са героите в сезон 5А на сериала „Пази се от живите мъртви“ и какво се случва с тях?

AMC ще заснеме пети сезони на сериалите "Пази се от живите мъртви" и "Обадете се на Сол"!