Лица ТВ водещи

Интервю с Аарти Секйера

Добави коментар

Интервю с Аарти Секйера: По повод старта на третия сезон на популярното в цял свят предаване „Aarti Party“ по FOOD Network HD през април
По повод старта на третия сезон на популярното в цял свят предаване „Aarti Party“ по FOOD Network HD през април

1. Разкажи за първия път, когато готви пред камера.
В продължение на много години, когато бях дете, се преструвах, че снимам мое собствено кулинарно предаване. Мислех си, че съм много интересна! В действителност първият път, когато готвих пред камера, бе за първия епизод на предаването ми в YouTube „Aarti Party“ (което все още можете да гледате, ако желаете!) Държах камерата с една ръка и се опитвах да готвя бабагануш с другата. Накрая осъзнах, че не мога да обеля горещия патладжан само с една ръка, затова помолих приятелката ми, която беше дошла да работи със съпруга ми, да държи камерата вместо мен. Тя мразеше патладжан. Когато свършихме със снимките на видеото и тя опита бабагануша, мнението ѝ се промени. Беше страхотен ден. След това моят мил съпруг Брендън сам предложи да снима всички мои клипове… което е доста удобно, защото ме снимаше само от красивата ми страна. Ха!

2. Кой или какво вдъхнови любовта ти към готвенето?
Семейството ми. Всички сме обсебени от храната. Спомням си, че когато съпругът ми се запозна със семейството ми, каза „О! Това е типично за всички Секйера!“ А аз попитах „Какво е?“
„Начинът, по който мислите за обяда веднага след закуската и за вечерята веднага след обяда. Типично е за всеки един от вашата фамилия!“
„Да.“
Израснах с майка, която вярва, че щом искаш нещо за ядене, трябва да си го приготвиш. Обичаме да ядем и навън, но да можем да готвим вкусотии със собствените си ръце – това е въпрос на чест в нашето семейство!

3. Можеш ли да споделиш с нас някои от своите полезни трикове и съвети?
Толкова много ястия започват със запържен лук, особено в индийските гозби с къри. Повечето от нас прибързват и съкращават този процес, но да изпържите лука, докато хубаво омекне и стане златист, е ключът към доброто ядене… Това е като основата на висока сграда. Ако тя не е стабилна, сградата ще пропадне и ще се събори. Затова отделете време и изпържете лука, докато не стане точния цвят или консистенция, което се изисква в рецептата. Бъдете търпеливи!
Също така опитвайте ястието си преди да го сервирате! Това е толкова простичко, но всички понякога забравяме да го правим. Вкусете го и си задайте въпроса – нуждае ли се от още сол? Ако е достатъчно солено (а често не е), тогава опитайте малко киселина – лимонов сок, балсамов оцет, оризов оцет… Това може да  обогати яденето и избистри замъглените вкусове и аромати. Лека сладка нотка под формата на мед или нектар от столетник може да придаде завършеност на блюдо с много подправки. Според мен как започваш и как завършваш едно ястие са най-важните моменти в кухнята!

Food Network HD4. Коя кухня е любимата ти?
Не мога да кажа, че е една, особено в Лос Анджелис, където изборът е голям, а и много готвачи размиват границите между традиционните кулинарни обичаи. В момента не мога да се наситя на суши. Но ме попитайте следващата седмица  - вероятно ще кажа нещо съвсем различно.

5. Има ли храна, която не би опитала?

Определено не съм фен на бамя, но когато кажа това, някой ми предлага нова рецепта, която вярва, че ще промени мнението ми! Бих опитала всичко поне веднъж.

6. Кой е най-любимият ти ресторант в целия свят?
Кухнята на мама. Наистина. Има един специален нюанс в нейното готвене, едновременно деликатен и смел. Бих разпознала храната ѝ навсякъде.

7. Твоят специалитет?
Много хора  ме спират на улицата и ми благодарят за моята салата от къдраво зеле. Може да гравирам тази рецепта на надгробната си плоча! Толкова се гордея с нея. И до днес това ми е любимата салата!

8. Как се почувства, когато „Aarti Party“ стартира по Food Network?
Все още чувството е сюрреалистично, когато го гледам по телевизията! Съпругът ми Брендън понякога казва, „Хей, някога представяла ли си си, че ще имаш предаване, носещо твоето име по Food Network?“ и аз започвам да се смея, защото е толкова налудничаво! Бях притеснена за шоуто, тъй като знаех, че представям кухня (индийската), която американската аудитория тепърва започва да опознава… и опитът на някои от хората не е особено добър! Но аз се надявах, че те ще дадат шанс на моята гледна точка за индийската храна… и за моя радост, го направиха!

НОВ Сезон: Aarti Party – 3 сезон
От 16 април, всеки ден, 12:50 и 17:50

Любимата ни Аарти се завръща с нов сезон. Победителката в шести сезон на „Следващата звезда на Food Network“, Аарти Секйера, кани зрителите да се присъединят към нея за едно весело „Аарти парти“, в което тя споделя лесни и вкусни трикове, чрез които да обогатим американските вкусотии с простички, но уникални индийски влияния.

Дали ще спретне обикновени сандвичи и перфектно печено пиле или ще пренесе класически хлебен пудинг и червена леща на нови висоти, Аарти умело комбинира познатото с екзотичното, за да създаде апетитни ястия. Без значение какъв е поводът, поредицата обещава великолепна храна и безкрайно забавление за домашните готвачи по целия свят.

Първо Аарти подготвя пикник, който ще бъде перфектен с помощта на слънце и добра компания. Нейните специални сандвичи Банх Ми са пълни с печени свински филенца, мариновани моркови и пресен кориандър и мента. Освен това ядките, които е предвидила включват топли фъстъци, нарязани орехи и настърган кокос, поръсени с топли индийски подправки за пристрастяващо похапване по пътя. Накрая нещо екзотично за пиене, докато се наслаждавате на слънцето – тайландската аква фреска на Аарти е леко сладка, много освежаваща напитка, комбинираща личи, кокосова вода и лимонова трева.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Aarti Party , Аарти Секйера