Филми Фентъзи

Имало в едно друго време

1 коментар

Бет е отегчена от живота си както в професионален, така и в личен план. Джо - нейният дългогодишен приятел, оказва натиск върху нея, за да сключат брак. Но има нещо, което липсва във връзката им - поне от гледна точка на Бет.

(Twice Upon A Time, САЩ, 1998)

Романтична драма, Фентъзи

Режисьор: Том Еберхард

В ролите: Моли Рингуалд, Джордж Нюбърн, Елън Крауфорд, Роб Йънгблуд, Робърт Рингуалд и др.

Имало в едно друго време


Бет (Моли Рингуалд) е отегчена от живота си както в професионален, така и в личен план. Джо (Джордж Нюбърн) - нейният дългогодишен приятел, оказва натиск върху нея, за да сключат брак. Но има нещо, което липсва във връзката им - поне от гледна точка на Бет. Въпреки че тя обича Джо, е отегчена от живота им заедно. Докато Джо има намерение да стане "професионален студент", Бет работи като сътрудник в телевизионна поредица, която изследва паранормалното. Бет е ядосана, когато научава, че гаджето ѝ от гимназията - Ник (Роб Йънгблуд), който сега е национален бейзболист, току-що е обявил своя годеж.

В навечерието на деня на благодарността, Джо убеждава да забрави тревогите си и да отиде с него на романтичен уикенд. Денят на благодарността не е много приятен празник за Бет, защото майка ѝ Пег (Елън Крауфорд) е починала на този ден, когато Бет е била малка. Но тя неохотно се съгласява да отиде с Джо. След вечеря, Джо насърчава Бет да си пожелае нещо. Тя тихо си пожелава нов живот.

На сутринта Бет открива, че животът ѝ се е променил по много странен начин. Тя е заобиколена от същите хора, но в различни роли. Бет си спомня един епизод от шоуто, в което работи – за наличието на паралелни вселени - и разбира, че тя е попаднала в едно паралелно измерение!

На първо време всичко изглежда страхотно. Бет е омъжена за Ник, тя е успешен продуцент, а майка ѝ не е починала от рак, а е жива и здрава, защото в паралелния свят има ваксина срещу рак.

Все пак, Бет усеща странно чувство на празнота. И когато открива, че в този свят Алана се среща с Джо, започва да ревнува. Виждайки Джо в нова светлина, тя си спомня защо се е влюбила в него. Сега тя осъзнава, че Джо има много потенциал. Тя го е пренебрегвала, докато той я е подкрепял във всичко.

Бет е отчаяна, защото мисли, че никога няма да бъде в състояние да се върне към стария си живот. Но среща пианист (в ролята е Робърт Рингуалд, баща на актрисата Моли Рингуалд в истинския живот), който е от нейния свят. Тя приема съветите му да пресъздаде възможно най-точно нощта, в която се е пренесла в паралелния свят. Дали обаче не е твърде късно?
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Имало в едно друго време