Актуално В програмата

Янка Рупкина подарява песен в „Предай нататък” по bTV

Добави коментар

На 28 март от 16.30 часа bTV ще излъчи втори епизод от новия сезон на социалния проект „Предай нататък“.

На 28 март от 16.30 часа bTV ще излъчи втори епизод от новия сезон на социалния проект „Предай нататък“. И тази седмица Наталия и екипът ѝ ще разкажат две истории, носещи емблематични имена - „Да живееш с песен” и „Всичко е любов”.

Героинята в първата история се нарича Мария и е родом от град Стамболийски. Мария е на 40 години, повече от половината си живот страда от множествена склероза и куп съпътстващи заболявания. Мария е ученичка на голямата народна певица Бинка Добрева и вече има един издаден самостоятелен албум. В момента дамата подготвя втори и не престава да предава нататък своя талант и обич към българския фолклор на своите ученици, на които преподава в къщи.  

За Мария, екипът на „Предай нататък” организира един незабравим ден в компанията на ненадминатия глас на Странджа – Янка Рупкина, от която Мария ще получи безценен подарък – песен, която да включи във втория си албум. Песента върви с изключително красива носия от тракийската фолклорна област, с която тя да заснеме бъдещата си рекламна фотосесия.

„Всичко е любов” е историята на Стела и Емануил - едно невероятно семейство, преминало през големи трудности. Малко след сватбата им, Стела забременява с чакано и много желано дете. По време на бременноста лекарите ѝ предлагат да пристъпят към аборт по медицински причини, защото по думите им детето, което носи няма да живее дълго. Независимо от това, Стела и Емануил вземат решението да задържат детето и месец по-късно на този свят се появява лъчезарната Самуела, която е диагностицирана със спина-бифида. Година по-късно Сами вече има и сестричка – прекрасната Емили.

Втората среща със Стела и Емануил беше под формата на спецално организиран флаш-моб директно на летище „София“, на което семейството каца, след романтична екскурзия по повод 10 години от годежа им. Пловдивският квартет УНИКА свири специално за тях, а в студиото на „Предай нататък“ ги очакват техните деца, пристигнали специално от Сливен. Семейството ще получи много подаръци, които ще бъдат приети с много усмивки и благодарност от малки и големи.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Янка Рупкина , Предай нататък

„Предай нататък” се завръща в ефира на bTV

Спортната редакция на bTV и Станка Златева сбъдват мечта в „Предай нататък”

Приказката на „Предай нататък” продължава от 21 март по bTV

Максим Горанов, Милена Славова и Трендафилка Немска връщат усмивки в „Предай нататък”

„Предай нататък” ще помогне на трима души да получават шанс за нов живот