ТВ анонси History

HISTORY през месец юни 2010 г.

Добави коментар

Изгубените военни филми, Как е създадена Земята, Едночасови и Двучасови тематични филми по HISTORY през месец юни 2010 г.
Двучасови тематични филми:

"Отвъд "Шифърът на Леонардо" от 21:00
(Beyond the Da Vinci Code)

"Ангели и демони" разшифрован" от 23:00
(Angels & Demons Decoded)

5 юни, събота

Отвъд HISTORY изследва изумителните истини, залегнали в основата на първия роман на Дан Браун "Шифърът на Леонардо". В "Отвъд "Шифърът на Леонардо" ще бъдат разкрити отговорите на някои от въпросите, които поставя бестселърът на Дан Браун. Ще разгледаме и двете страни на историята - конвенционалните възгледи за християнството и "алтернативната история", предложена от Дан Браун, за да могат зрителите да направят своя избор за себе си. "Ангели и демони" разшифрован" представя фактите, вдъхновили Дан Браун да напише "Шифърът на Леонардо". От съществуващи от векове тайни общества до истинска криптография, от интриги с високи залози около избирането на нов Папа до понякога неспокойните отношения между Ватикана и водещи учени, това специално предаване ще развълнува и информира зрителите за този значим период от световната история.


Едночасови тематични филми:


В търсене на чудовища: американския върколак"Джак Изкормвача" – 21:00
(Jack the Ripper)

"Кръвни връзки: фамилията на Дракула" – 22:00
(Bloodlines: The Dracula Family Tree)

"В търсене на чудовища: американския върколак" – 23:00
(MonsterQuest – American Werewolf)
12 юни, събота

Дали Джак Изкормвача, Дракула и Върколака са само легенди на своето време?

В "Джак Изкормвача" HISTORY провежда задълбочено изследване в търсене на истинската му самоличност. Смята се, че е убил пет проститутки в Лондон през 1888 г., но наскоро направени разкрития водят до нови теории.

фамилията на ДракулаВ "Кръвни връзки: фамилията на Дракула" ще научим как двама учени установяват историческата истина за легендарния вампир, познат с името Дракула. Провежданите от тях 15-годишни проучвания разкриват връзка между героя на Брам Стокър и прочутия румънски принц, известен с прозвището Влад Цепеш (от румънски „Набивача на кол”).

Легендата за Върколака датира от векове и се основава на мит, а не на съществувало животно. Въпреки това американци твърдят, че са виждали получовек-полукуче – висок и космат човекоподобен звяр. "В търсене на чудовища: американския върколак" прави опит да улови съществото с цел да разбули тайната за тези легендарни чудовища.Нови епизоди: Изгубените военни филми
(WWII Lost Films)

Всеки вторник, 21:00

Изгубените военни филми


"Изгубените военни филми"
е поредица от 10 части, която представя по оригинален начин, въз основа на разказите на очевидци и непоказвани досега невероятни цветни кадри, едно ново и всеобхватно разбиране и преживяване на войната. За създаването на тази поредица HISTORY издирва кадри по целия свят и в резултат на това в поредицата са включени над 3000 часа записи, изровени от архиви и частни колекции от различни страни.

Предаването проследява личните истории на 12 военнослужещи, военни репортери и медицински персонал по време на войната в Тихия океан, Африка и Европа. Техните разкази за това, на което са станали свидетели, подбрани от първоначалните източници, както и нови интервюта, са представени по изключително емоционален начин. Разтърсващата реалистичност на историите им е подкрепена от частни и непоказвани досега кадри и звуци от бойното поле, трансформиращи една война, представяна досега само в черно-бели кадри, в нещо действително, имащо отношение към нашата съвременност и съотносимо към всеки един от нас.Как е създадена Земята,Нови епизоди: Как е създадена Земята, 2-и сезон
(How the Earth was Made)
Всеки четвъртък от 21:00
Тази забележителна документална поредица е отново на екран с нов сезон. В новите епизоди ще се върнем 4,5 млн. години назад в историята, пътувайки по света в проучване на изумителни геологични образувания, които разкриват по какъв начин е била създадена Земята. Ще бъдем редом с учените, които ще ни запознават с последните теории за това как са възникнали отделни явления, какви сили са издигнали планините и са формирали каньоните. Всеки от епизодите представя отделен исторически момент, конкретно интересно място или ключов процес, вследствие на които са се формирали впечатляващи геологически образувания, за които знаем или сме чували днес.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Как е създадена Земята , Изгубените военни филми