Актуално Други

HBO ще проследи историята на дом Таргариен в нова предистория на “Игра на тронове”

Добави коментар

Втора предистория на телевизионното предаване “Игра на тронове”, която ще се развива 300 години преди оригиналния сериал и ще разгледа историята на дом Таргариен, е близо до поръчката на пилотен епизод от HBO.

Втора предистория на телевизионното предаване “Игра на тронове”, която ще се развива 300 години преди оригиналния сериал и ще разгледа историята на дом Таргариен, е близо до поръчката на пилотен епизод от HBO.

 

Добави описание

 

Тази нова поредица ще черпи вдъхновение предимно от „Огън и кръв“ на Джордж Р. Мартин, публикувана миналата година. Тази книга беше издадена като допълнение към поредицата „Песен за огън и лед“ и разказва за подвизите на семейство Таргариен, започвайки от завладяването на на Седемте кралства на Вестерос от  Егон I. Оттам други истории разказват за царуванията на неговите потомци, включително Енис, Мегор и Джеерис. Мартин сподели, че планира да издаде втори том на „Огън и кръв“.  Авторът Джордж Р. Р. Мартин ще напише сценария заедно с Райън Кондал.

 

Според THR, шоуто е нова версия на идея, замислена от Брайън Когман, който е известен с написването на единадесет епизода от поредицата “Игра на тронове”. Оттогава Когман се оттегли от този проект и работи по предстоящия сериал „Властелинът на пръстените“ на Amazon. Като се има предвид обстановката и фокусът на историята, със сигурност може да се предположи, че в този нов сериал ще присъстват герои като Егон I Завоевателя и съпругите му-сестри Ренис и Висеня, както и драконите, които те използват за завладяване на Вестерос. Това са предците на героя на Емилия Кларк, Даенерис Таргариен.

 

Добави описание

 

HBO първоначално обяви, че работи по четири сериала-предистории и после  тихо добави пета такава в следващите месеци. От тях в момента все още се работи по три. Председателят на програмирането на HBO Кейси Блайс каза по-рано на THR, че няма да правят продължения на наскоро приключения сериал. Шоурунрите Дейвид Бениоф и Дан Вайс ще бъдат изпълнителни продуценти на всички неща свързани с “Игра на тронове”, но не участват активно в нито един от тях, още повече, че дуото напусна цялостната си сделка с HBO заради изгоден нов договор с Netflix.


От трите активни сценария един от тях е в пилотния етап. Това е предистория с Наоми Уотс, е написана от Джейн Голдман и Мартин, която се развива хиляди години преди събитията от  “Игра на тронове” и разказва за края на епохата на героите, период в историята на Вестерос, белязан от легендарни фигури като „ Бран Строителят “ и„ Лан Умният “, създатели на семействата Старк и Ланистър.Не се знае много за историята на предисторията, която официално се описва като:

Развиваща се хиляди години преди събитията „Игра на тронове“ , сериала разказва преминаването на светът на Вестерос от Епохата на героите към най-тъмния му час. И едно нещо е сигурно: от ужасяващите тайни на историята на Вестерос до истинския произход на Белите Бродници, от тайните на Изтока до легендарните предци на Дом Старк… това не е историята, която мислим, че знаем. Говори се, че заглавието на шоуто е "Дългата нощ", но това не е потвърдено.

 

Вижте още: Без дракони, но със Старк и бели бродници в предисторията на „Играта на тронове“

 

Тъй като и двата проекта все още не поръчани за цял сезон, не е ясно дали HBO планира да избере най-доброто шоу или да излъчи и двете. Въпреки че финалният сезон на “Игра на тронове” се оказа разделителен, не е чудно, че мрежата е нетърпелива да продължи да извлича печалба от огромния брой фенове, който книгите и шоуто са събрали.

 

Добави описание

 

Предисторията за епохата на героите, написан от Мартин и Джейн Голдман (Кингсман: Златният кръг) има предимството да се развива във време в историята на Вестерос, за което малко се знае, и би могъл да разкрие истинския произход на Нощния крал и Белите бродници. От друга страна, сериал за Егон I Завоевателя има по-ясни връзки към оригиналното шоу и може да се хареса повече на феновете по тези причини.


Коя предистория предпочитате да гледате вие?

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Игра на тронове

HBO Max пусна официален тийзър на Домът на дракона

Мейзи Уилямс разкри дали би се завърнала в ролята на Аря Старк

HBO похарчи 30 мил. долара за предистория на "Игра на тронове"

Мат Смит: "Домът на дракона" няма да се опитва да копира "Игра на тронове"

Covid-19 спря снимките на "Домът на дракона"