Филми Фентъзи

Хари Потър и орденът на феникса

Добави коментар

Хари се завръща за петата си година в Хогуортс, за да открие, че цялата магьосническа общност е повярвала, че сблъсъкът на младия магьосник със злия лорд Воледорт е лъжа.
Хари Потър и орденът на фениксаHarry Potter And The Order Of The Phoenix, САЩ/Великобритания, 2007

фентъзи

реж. Дейвид Йейтс
с Даниъл Радклиф, Рейв Файнс, Алан Рикмън, Гари ОлдмънХари се завръща за петата си година в Хогуортс, за да открие, че цялата магьосническа общност е повярвала, че сблъсъкът на младия магьосник със злия лорд Воледорт е лъжа. Това поставя почтеността на Хари под въпрос.

По-лошото е, че министърът на магиите Корнелиус Фъдж е назначил нов учител по защита срещу злите сили – лицемерната Долорес Умбридж.

Одобреният от министерството курс на професор Умбридж оставя младите магьосници тотално неподготвени да се защитават срещу силите на мрака, които ги заплашват. С подкрепата на приятелите си Хърмаяна и Рон, Хари е принуден да вземе нещата в свои ръце.


Той се среща тайно с малка група студенти, нарекли се „Армията на Дъмблърдор“ и ги учи как да се защитават срещу тъмното изкуство. Така ги подготвя за невероятната битка, която предстои на младите магьосници. 
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Хари Потър и орденът на феникса

Хари Потър” по bTV Cinema през октомври

Уорнър Брос е спечелила 21 млрд долара от Хари Потър