ТВ анонси bTV

„Хан Аспарух” в три поредни съботи през октомври

Добави коментар

Кампанията „Заветите на България” продължава с трилогията „Хан Аспарух” в три поредни съботи – 6, 13 и 20 октомври, веднага след късната емисия на bTV Новините.
Трилогията „Хан Аспарух” в три поредни съботи – 6, 13 и 20 октомври, веднага след късната емисия на bTV Новините. Съзвездие от някои от най-добрите български актьори ще разкажат историята на създаването на българската държава.

Хан Аспарух

Историята във филма започва с набезите на хазарите срещу Волжска България.
След смъртта на хан Кубрат тримата му сина повеждат племената в търсене на нова родина. Най-младият от тях - Аспарух, след двадесетгодишно странстване, в търсене на “земя завинаги” за своя народ, достига до устието на река Дунав. Разказът в лентата се води от името на византийския хронист Велизарий, който е бил пленен от Аспарух в похода на българите на Балканите. Той става свидетел на героичните усилия на новодошлите племена да отвоюват жизнено пространство на юг от Дунав, за да създадат нова държава.

Режисьор на филма е Людмил Стайков. В ролите са: Стойко Пеев, Ваня Цветкова, Антоний Генов, Васил Михайлов, Стефан Гецов, Йосиф Сърчаджиев, Аня Пенчева, Георги Черкелов, Лора Кремен и др.

Първата част на трилогията „Хан Аспарух” – „Фанагория”, зрителите ще имат възможност да гледат на 6 октомври, от 23:00 часа.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Хан Аспарух